portobello met geitenkaas

Portobello met geitenkaas en babyspinazie

Vandaag deel ik een leuk en lekker recept namelijk portobello met geitenkaas. Wist je dat deze reus behoort tot de paddestoelen? Jazeker, en ze zijn ook nog eens gezond. Een portobello kan een omtrekken hebben van maar liefst 12 cm. Daardoor kun je deze paddestoelen vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Benieuw hoe je deze portobello’s met geitenkaas maakt? Lees dan snel verder.

TIP:
Wil je snel en makkelijk van overtollig buikvet afkomen? Ontvang hier mijn gratis weekmenu!

Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 100 g babyspinazie
  • 100 g geitenkaas
  • olijfolie
  • 200 g tomatenpulp
  • walnoten (gehakt)
  • snufje zout
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven (gebruik de hete lucht stand) op 200 graden. De Portobello’s maak je schoon met keukenpapier en verwijder de steel.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet deze in met olijfolie. Leg nu de champignons met de opening naar boven op de bakplaat.
  3. Besmeer de champignons met olijfolie en voeg er een beetje zout en chilipoeder aan toe.
  4. Doe de portobello’s 15 min in de oven.
  5. Pers de knoflook en verwarm olijfolie in een koekenpan. Voeg hier de geperste knoflook aan toe en bak heel eventjes.
  6. Voeg nu de spinazie toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje chilipoeder, zout en paprikapoeder.
  7. Neem een andere pan erbij en doe hier de tomatenpulp in. Kook dit 5 minuten tot de saus dik is.
  8. De portobello’s haal je uit de oven en dep je eventjes droog met een vel keukenpapier. De tomatensaus verdeel je over de champignons.
  9. Voeg ook de spinazie toe en tot slot stukjes geitenkaas.
  10. Bak de portobello’s 1o minuten in de oven. Na 10 minuten voeg je de gehakte walnoten en bak je nogmaals 2 minuten. Haal nu de portobello’s uit de oven en geniet van de heerlijke smaak.

TIP van Timo:
Wil je nog meer lekker en snelle gerechten maken? Probeer dan ook deze Zweedse gehaktballetjes

Voedingswaarden:

Per portie 2/4
320 calorieën
22.3g vet
10.1g koolhydraten
17.2 g eiwitten

11 juni, 2020 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies