roerbak broccoli

Roerbak broccoli met biefstuk

Laatste update: 8 september, 2023 | 6 reacties

Als je koolhydraatarm eet kan je er eigenlijk niet omheen: broccoli is een must. Het is namelijk een ontzettend gezonde groente met veel volume (dus vullend!) en weinig koolhydraten. Samen met spinazie en bloemkool is het denk ik wel één van de meest voorkomende groenten in een koolhydraatarm gerecht. Vanavond maak ik daarom een lekker gerecht: roerbak broccoli met biefstuk. Zo heb je niet alleen veel vitamines en mineralen, maar ook lekker wat eiwitten in één goed gerecht. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 8 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

De ingrediënten voor de roerbak broccoli

  • 400 gram biefstuk, in reepjes gesneden
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 125 ml runderbouillon
  • 1 el maïzena
  • Een beetje olie

Voor de saus:

  • 4 el sojasaus
  • 2 el suikervrije zoetstof

De bereidingswijze

  1. Allereerst doe je de gesneden biefstuk in een kom met de maïzena en roer je het goed door elkaar totdat elk stukje biefstuk goed bedekt is met het zetmeel.
  2. Vervolgens verhit je wat olie in een pan en bak je hierin de biefstuk tot deze lekker begint te bruinen. Doe de biefstuk daarna in een kom en zet opzij.
  3. Daarna doe je de broccoliroosjes en bouillon in dezelfde pan en laat je het, al roerend, sudderen tot de broccoli lekker zacht begint te worden.
  4. Voeg de biefstuk toe aan de broccoli en schenk de saus eroverheen. Roer alles nogmaals goed door elkaar en laat het dan een paar minuten pruttelen voor je het serveert. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 307
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 52 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container. Je kan er ook voor kiezen om het in te vriezen. Dan kan je het tot 3 maanden bewaren.
  • Welke soort biefstuk heb ik nodig? Zelf gebruik ik een biologische biefstuk, maar verder niks speciaals. Als je een bepaalde variant hebt die je lekker vindt, mag je die natuurlijk gewoon gebruiken!

Tips voor het maken van de roerbak broccoli

TIP 1: Geef het wat extra pit
Je kan je maaltijd heel eenvoudig een stuk meer pit geven door een theelepel of een halve theelepel chilivlokken toe te voegen aan de saus wanneer je deze toevoegt.

TIP 2: Serveertip
Garneer de broccoli roerbak en biefstuk met een beetje fijngesneden lenteui en een paar sesamzaadjes voor een mooie presentatie en een extra bite. Voor een wat grotere maaltijd kan je de broccoli serveren met een portie bloemkoolrijst.

TIP 3: Extra groenten
Behoefte aan wat extra groenten in je roerbak? Voeg dan wat gesneden paprika en champignons toe. Deze passen perfect bij de biefstuk en broccoli en ze smaken nog lekker ook. Geniet ervan!

Geen zin in broccoli? Probeer dan dit biefstuk recept eens! Biefstuksalade met feta

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 april, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

6 reacties op "Roerbak broccoli met biefstuk"

  1. Annet schreef:

    Erg lekker recept. Eenvoudig te maken en voldoet prima.

  2. Marij schreef:

    Net met kipreepjes gemaakt. Eenvoudig, snel klaar, en heerlijk

  3. Maria Louwerens schreef:

    Wij vonden het gerecht echt veel te zoet… dus dat ga ik volgende keer echt aanpassen…….

  4. Sanne schreef:

    Ik ben heerlijk door jouw website aan het scrollen en zie echt allemaal lekkers voorbij komen. Hetgeen mij opvalt is dat vrij veel maaltijden erg laag in calorieën zijn. De avondmaaltijd is bij ons thuis altijd de hoofdmaaltijd en dus het meest calorierijk. Als deze slechts rond 300 kcal bevat, lijkt me dat toch echt te weinig. Voorheen at ik vergelijkbare maaltijden en deed er nog 2 opscheplepels rijst, pasta, aardappelen of een andere khd bron bij. Heb je misschien een tip om de maaltijden wat ‘voller’ te maken?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Sanne,

      Vanwege de hogere vet en eiwit gehaltes, vullen deze koolhydraatarme maaltijden over het algemeen meer dan de “standaard” maaltijd. Dit komt ook mede doordat een koolhydraatarm dieet voor een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt en je hierdoor minder snel last van plotselinge trek krijgt. Ik kan me goed voorstellen dat je toch op zoek bent naar een iets vollere maaltijd. In dat geval kan ik je aanraden om de hoeveelheid vlees iets te verhogen (dus bijvoorbeeld 200 gram per portie ipv 150 gram). Daarnaast is het ook altijd goed om meer “volume” te eten. Groenten zoals courgette, pompoen, paprika, champignons, etc, zijn hier heel goed voor. Doordat je een hoger volume eet, voel je je sneller voldaan, maar voorkom je dat je teveel calorieën binnenkrijgt.

      Hopelijk helpen deze tips!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  5. Anouk Sanders schreef:

    Goedemiddag

    Vraag over de bouillon ik zie nergens staan hoeveel water met hoeveelheid bouillon blokje.als ik kijk op het doosje dan staat er 1 blokje op 500 ml water dat is wel veel niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies