Roerbakgroenten met kip
Laatste update: 14 februari, 2023 | Geen reacties
Soms heb ik gewoon trek in een simpele, gezonde maaltijd. Dit roerbakgroenten met kip recept is binnen 20 minuten klaar en zorgt ervoor dat je een goed-vullende, eiwitrijke maaltijd op tafel hebt staan. De roerbak is heerlijk om op zichzelf te eten, maar je kan er ook lekker wat bloemkoolrijst of zelfgemaakte naan bij serveren voor een extra grote maaltijd. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten voor de roerbakgroenten met kip
Voor de roerbak:
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 200 gram broccoliroosjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 100 gram champignons, in plakjes of stukjes
- 500 gram kipfilet
- 2 el olijfolie
- 2 tl sesamolie
- 1/2 tl chilivlokken
Voor de saus:
- 3 tenen knoflook, geperst
- 3 cm verse gember, geraspt
- 4 el sojasaus
- 1 el appelazijn
De bereidingswijze
- Begin met de eerste stap de middag of dag voor je gaat koken. Allereerst doe je de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een zakje. Snijd daarna de kip in stukjes en doe deze ook in het zakje. Schud alles goed door elkaar en laat de kip zo’n 30 minuten in de koelkast marineren.
- Vervolgens snijd je de groenten en verhit je een beetje olijfolie in een pan. Bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden en voeg dan de broccoli en paprika toe en bak deze tot ze zacht beginnen te worden. Schep ze daarna in een kommetje.
- Daarna verhit je nog een beetje olie en bak je hierin de gemarineerde kip tot deze gaar is. Voeg dan de overige ingrediënten, inclusief de paddenstoelen, toe en wok alles door voor zo’n 3 á 4 minuten of tot de paddenstoelen goed gaar zijn.
- Serveer met sesamzaad en/of cashewnoten als topping en geniet!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 262
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 28 gram
Veelgestelde vragen
- Ik heb een gluten intolerantie, mag ik ook iets anders dan sojasaus gebruiken? Je kan kokos amino’s gebruiken. Deze hebben een soortgelijke smaak, maar zijn glutenvrij.
- Kan ik de kip ook ter plekke marineren? Dat kan, maar dan neemt de kip de smaak minder goed op.
Tips voor het maken van de roerbakgroenten met kip
TIP 1: Bewaar het voor later
Als je de maaltijd voor jezelf maakt, zal je zeer waarschijnlijk wat overhouden. Geen zorgen! Je kan de maaltijd makkelijk tot 3 dagen in de koelkast bewaren of zelfs tot een maand in de vriezer. Laat de maaltijd eerst ontdooien voordat je deze weer in de wok doet.
TIP 2: Maak het vegetarisch
Je kan deze maaltijd ook goed vegetarisch maken door de kipstukjes te vervangen door een vegetarisch alternatief. Ook kan je ervoor kiezen om tofu of tempeh te gebruiken. Deze zijn plantaardig, maar bevatten ook erg veel eiwitten.
TIP 3: Andere groenten
In plaats van paddenstoelen, kan je ook sperziebonen of peultjes toevoegen aan de wok. Ook kan je kiezen voor shiitake paddenstoelen of oesterzwam. Deze zijn allemaal erg lekker bij een wokmaaltijd en zorgen weer voor wat variatie.
Ben je meer fan van biefstuk? Probeer dan deze maaltijd eens! Koolhydraatarme groenten roerbak met biefstuk
Dit zijn de beste weekmenu’s om snel van lichaamsvet af te komen ==> Je krijgt ze hier