Snelle rookworst en kool gerecht
Laatste update: 29 september, 2021 | Geen reacties
Met het stormachtige weer van deze week, heb ik weer helemaal zin in de herfst en winter. En daar hoort natuurlijk rookworst bij! Omdat veel verschillende soorten stamppot lastig koolhydraatarm te maken zijn, heb ik daarom wat ge-experimenteerd met ingrediënten en ben ik op dit heerlijke rookworst en kool gerecht uitgekomen. Het voordeel hiervan zijn dat het in één pan past, snel klaar is en helemaal koolhydraatarm is. Geniet ervan!
- Avondmaaltijd, lunch, bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 7,2 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de rookworst en kool
- 1 rookworst
- 600 gram witte kool, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl kerriepeoder
- Peper en zout naar smaak
- Een scheutje olie of klontje boter
De bereidingswijze
- Allereerst snijd je de kool fijn, als je dat nog niet gedaan had. Snijd ook de rookworst in plakjes.
- Verhit daarna wat olie in een grote wok en bak hierin de worst tot deze bruin begint te kleuren. Haal de worst daarna uit de pan.
- Vervolgens smelt je wat boter in de pan en doe je de kool hierbij, samen met de knoflook, uipoeder, kerriepoeder, peper en zout.
- Bak de kool naar smaak. Drie tot vier minuten zorgt voor een lekkere bite, en 8 tot 10 minuten zorgt voor wat zachtere kool.
- Roer de worst door de kool heen en serveer!
Veelgestelde vragen
- Welke rookworst heb ik nodig? Ik heb hiervoor een rookworst van de Unox gebruikt, maar je mag natuurlijk elke rookworst gebruiken zolang je deze kan bakken.
- Mag ik ook andere kool gebruiken? Dat mag zeker. Spitskool is hier ook erg lekker bij. Boerenkool en rode kool kunnen waarschijnlijk ook lekker zijn, maar deze heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.
- Kan ik de maaltijd bewaren in de koelkast? Je kan de maaltijd tot 2 dagen in de koelkast bewaren, daarna is deze niet meer lekker. Invriezen kan bij deze maaltijd helaas ook niet.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 319
Koolhydraten: 7,2 gram
Vetten: 27,4 gram
Eiwitten: 11,2 gram
Handige tips voor het maken van de rookworst en kool
TIP 1: Voeg wat toe
Als je het idee hebt dat de maaltijd wat karig is, kan je zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Zo vind ik het erg lekker om een paar wortels erbij te bakken voor wat meer vitaminen. Je kan er ook een omelet bij bakken om juist wat meer eiwitten en vetten binnen te krijgen.
TIP 2: Geef het meer pit
Wil je je maaltijd meer pit geven? Doe er dan een halve theelepel chili vlokken of Cayenne poeder bij om het pittiger te maken. Je kan ook de kool bakken in een klein beetje sojasaus voor een meer umami smaak.
TIP 3: Ideaal als lunch
Deze maaltijd is niet alleen geschikt als avondmaaltijd of bijgerecht, maar ook als lunch wanneer je eens geen trek hebt in een boterham of een soep. Het vult, bevat lekker veel vitaminen en is snel klaar te maken!
Toch liever een stamppot? Probeer dan deze eens! Verse boerenkoolstamppot met rookworst