sambal goreng boontjes

Pittige sambal goreng boontjes voor bij de maaltijd

Laatste update: 29 januari, 2021 | Geen reacties

Hou je ook zo van pittig eten? Ik wel! Daarom wil ik dit recept vandaag met jullie delen: sambal goreng boontjes. Deze pittige sperziebonen zijn helemaal perfect voor bij een koolhydraatarme maaltijd, hebben lekker veel pit en zijn bovendien erg gezond! Probeer ze ook eens!

  • Bijgerecht/avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 3
  • Koolhydraten per portie: 14 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 375 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui of 1/2 middelgrote ui
  • 25 gram kokoscrème
  • 50 ml water
  • 1,5 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • verse sereh (halve stengel)
  • 1/2 el sambal
  • een centimeter verse gember, geraspt
  • 1/2 tl gemalen laos

Bereidingswijze

  1. Allereerst maak je de sperziebonen klaar door de steeltjes eraf te snijden en ze 5 minuten te koken. Spoel ze daarna af met koud water.
  2. Vervolgens snijd je de ui fijn en pers je de knoflook uit. Deze bak je in een wok in wat zonnebloemolie tot ze glazig zijn.
  3. Voeg daarna de kruiden, sambal, ketjap, water en kokoscrème toe en meng het tot één geheel.
  4. Breng het mengsel kort aan de kook en schep daarna de sperziebonen erdoorheen. Bak even kort verder en haal daarna de sereh eruit. Geniet van de sambal goreng boontjes!

De voedingswaarden

Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 160
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 3 gram

Trek in nog meer pittig eten? Bekijk dit recept dan ook eens!

Pittige pindasoep met kokosmelk

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 januari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies