Pittige sambal goreng boontjes voor bij de maaltijd
Laatste update: 29 januari, 2021 | Geen reacties
Hou je ook zo van pittig eten? Ik wel! Daarom wil ik dit recept vandaag met jullie delen: sambal goreng boontjes. Deze pittige sperziebonen zijn helemaal perfect voor bij een koolhydraatarme maaltijd, hebben lekker veel pit en zijn bovendien erg gezond! Probeer ze ook eens!
- Bijgerecht/avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 14 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 375 gram sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine ui of 1/2 middelgrote ui
- 25 gram kokoscrème
- 50 ml water
- 1,5 el ketjap manis
- 2 el zonnebloemolie
- verse sereh (halve stengel)
- 1/2 el sambal
- een centimeter verse gember, geraspt
- 1/2 tl gemalen laos
Bereidingswijze
- Allereerst maak je de sperziebonen klaar door de steeltjes eraf te snijden en ze 5 minuten te koken. Spoel ze daarna af met koud water.
- Vervolgens snijd je de ui fijn en pers je de knoflook uit. Deze bak je in een wok in wat zonnebloemolie tot ze glazig zijn.
- Voeg daarna de kruiden, sambal, ketjap, water en kokoscrème toe en meng het tot één geheel.
- Breng het mengsel kort aan de kook en schep daarna de sperziebonen erdoorheen. Bak even kort verder en haal daarna de sereh eruit. Geniet van de sambal goreng boontjes!
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 160
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 3 gram
Trek in nog meer pittig eten? Bekijk dit recept dan ook eens!