Schilfers op je gezicht? Dit is de oplossing!

Laatste update: 17 januari, 2024 | Geen reacties

Heb jij ook wel eens last van schilfers in je gezicht? Dat is op zichzelf natuurlijk erg vervelend, maar wanneer zij jeuken kan het nog vervelender zijn! Schilfers gezicht kunnen om verschillende redenen ontstaan, van het weer tot irriterende middeltjes. Daarom kijken we vandaag naar de oorzaken van schilfers in je gezicht, en hoe je er het beste mee om kan gaan.

Hoe ontstaan schilfers gezicht?

Schilfers gezicht ontstaan niet vanzelf. Vaak komt hier een onderliggende reden aan te pas, zoals een aandoening, een reactie op een stof, of iets anders. Hier zijn een aantal redenen waarom schilfers gezicht ontstaan[bron]:

 • Psoriasis. Dit is een chronische huidziekte waarbij er een stoornis in de huidgroei plaatsvindt. Als een gevolg hiervan kunnen er dikke, rode plekken op de huid ontstaan, of gaat de huid juist erg schilferen.
 • Eczeem. Eczeem is een auto-immuunziekte waarbij je huid erg droog en geïrriteerd kan aanvoelen. Hierdoor ontstaan schilfers en losse plekjes huid.
 • Verbrande huid. Wanneer je te veel in de zon bent geweest, kan je huid verbranden. Je huid is hier kapot en moet herstelt worden. De oude laag huid laat los (gaat schilferen) en een nieuwe huid komt daarvoor in de plaats.
 • Allergische reactie. Als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen of ingrediënten uit crèmes, kan je lichaam hier een allergische reactie op geven. Zo kunnen er schilfers in het gezicht ontstaan.
 • Medicatie. Sommige medicatie kan ervoor zorgen dat je huid langzaam begint los te laten. Als een gevolg hiervan krijg je last van schilfers op je gezicht.

Hoe kom je van schilfers gezicht af?

Natuurlijk is het heel vervelend wanneer je schilfers op je gezicht hebt. Daarom is het fijn als je een aantal middelen hebt die hiertegen helpen of het herstelproces versnellen. Ik heb drie geweldige producten voor je getest en deze hieronder voor je neergezet. Lees snel verder!

1. Edulazalf (TIP)

Als grote fan van Edulazalf kan ik niet anders dan deze crème aanraden. Edula is gemaakt op basis van Calendula-extract en bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daarbij komt kijken dat deze zalf zowel geschikt is voor de kapotte huid als herstellende wonden en littekens. De zalf is bovendien geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden, waardoor zelfs kleine kinderen kunnen profiteren van de vele voordelen. Lees hier 6 reviews >

Voordelen:

 • Bevat natuurlijke ingrediënten
 • Zowel voor de kapotte huid als herstellende wonden
 • Geschikt voor alle huidtypen en leeftijden

schilfers gezicht edulazalf

Bestel hier Edula het goedkoopst >

2. La Roche-Posay Kerium

Deze zalf is speciaal ontwikkeld om de huid te verlossen van schilfers, rode plekken en overmatige talgontwikkeling. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de klachten minder snel zullen terugkomen. Heb je een vette huid? Maak je dan geen zorgen, de crème van La Roche-Posay is namelijk geschikt voor zowel de gevoelige als de vette huid. Deze crème is geschikt voor gebruik van ongeveer 4 weken, maar je zal al eerder resultaten zien. Lees hier 1 review > 

Voordelen:

 • Speciaal tegen schilfers
 • Geschikt voor zowel de gevoelige als de vette huid
 • Snel zichtbaar effect

Bestel hier La Roche-Posay het goedkoopst >

3. Biodermal Sensitive Balance Crème

Ten slotte hebben we een nieuwe crème van Biodermal. Deze zalf is namelijk speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en bevat prebiotica en hydralonzuur. De prebiotica helpt de bacteriële balans van de huid te herstellen terwijl de hydralonzuur zorgt voor een betere vochtbalans in de huid. Lees hier 1 review > 

Voordelen:

 • Bevat prebiotica
 • Speciaal voor de gevoelige huid
 • Hydralonzuur voor betere vochtbalans

Bestel hier Biodermal het goedkoopst >

Tot slot

Nu dat je weet waardoor schilfers gezicht ontstaan en hoe je ze het beste kan oplossen is het tijd om aan de slag te gaan. Met deze tips en producten zal je nauwelijks meer last van schilfers in je gezicht hebben. Ben je op zoek naar andere producten voor je gezicht? Bekijk dan deze lijstjes eens:

Beste oogcrème tegen donkere kringen en rimpels

De beste gezichtsroller voor je huid

Bronvermelding: Healthline

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 6 april, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies