slechte koolhydraten

Slechte Koolhydraten – LET OP Deze Dikmakers!

Laatste update: 17 juli, 2020 | Geen reacties

Slechte koolhydraten zijn helaas dichterbij dan je denkt. Er zijn namelijk een hoop voedingsmiddelen met verborgen suikers. In dit artikel vind je een handig overzicht van slechte koolhydraten. Zo voorkom je de kans op gewichtstoename!

Slechte koolhydraten

Ben je van plan om gewicht te verliezen, zorg er dan voor dat je slechte koolhydraten vermijd. Voordat ik je uitleg wat slechte of minder goede koolhydraten zijn, is het belangrijk om te weten waar koolhydraten voor dienen.

Koolhydraten hebben we namelijk nodig. Uiteraard wel de gezonde variant. Vind je het lastig om koolhydraten te herkennen, lees dan zeker verder. Later in dit artikel deel ik namelijk een dieet die je van A-Z begeleid en helpt wanneer je graag wilt afvallen!

slechte koolhydraten

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten leveren energie aan je lichaam. Dagelijks heb je koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Er zit een groot verschil tussen slechte koolhydraten en gezonde koolhydraten.

Net als vetten en eiwitten zijn koolhydraten voedingstoffen. Maar wanneer je teveel koolhydraten binnen krijgt, is dat niet goed voor je gezondheid.

Slechte koolhydraten leiden tot vetophoping. Ook raak je van koolhydraten vermoeid en heeft het een negatieve invloed op je stemming.

Wat doen koolhydraten?

Nu je weet dat koolhydraten voedingstoffen zijn, vraag je je waarschijnlijk af wat de functie hiervan is. Koolhydraten leveren energie zodat je kan functioneren.

Niet alleen bewegen maar ook denken, concentreren en slapen kun je veel beter uitvoeren, wanneer je gezonde koolhydraten nuttigt.

Aangezien dit artikel gaat over slechte koolhydraten, deel ik een lijst met voedingsmiddelen die de positieve werking benadelen. Probeer zo min mogelijk van deze voedingsmiddelen te eten wanneer je fit, gezond en slank door het leven wilt gaan.

Wat zijn slechte koolhydraten?

slechte koolhydraten

Slechte koolhydraten wil je liever niet in je lichaam krijgen. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Het draait met name om de geraffineerde suikers die deze producten bevatten.

Je ervaart op een kort termijn een suikerpiek die ook weer snel zal indalen. Je voelt je moe en hebt nergens zin in. Deze verandering die plaats vindt ontstaat door de slechte koolhydraten. Bekijk hieronder waar je beter vanaf kunt blijven.

TIP: Vind je het lastig om zoetigheid te laten liggen, zorg er dan voor dat je zelf verantwoorde tussendoortjes maakt. Deze tussendoortjes bevatten namelijk minder suiker en geen ongezonde toevoegingen. Bekijk hier een receptenboek waar je gezonde en lekkere tussendoortje mee leert maken. => Ga Naar Gezonde Tussendoortjes

Producten met slechte koolhydraten zijn:

– Koekjes
– Snoep
– Witbrood
– Aardappel puree uit zakjes
– Witte pasta
– Chips
– Ingepakte maaltijden uit de supermarkt
– Gebak
– Kant en klaar sauzen
– Frisdranken
– Vruchtendranken
– Hartige taarten

De voedingsmiddelen van hierboven kun je beter beperken of vermijden. Vooral wanneer het je doel is om slank(er) te worden.

Je vraagt je waarschijnlijk wel af, wat kun je dan wel eten? Daarom deel ik ook een handig lijstje met voedingsmiddelen die beter zijn. Er zijn er een hele hoop, dus ik heb een selectie gemaakt.

Twijfel je over een product dat je misschien wilt gaan kopen, laat dan onderaan dit artikel een reactie achter. Ik kom er dezelfde dag nog op terug zodat je zeker weet dat je het goede koopt :-).

Producten met goede koolhydraten?

√ Groenten
√ Rood fruit
√ Vis
√ Vlees
√ Zuivel
√ Rode bieten
√ Volkoren brood
√ Zoete aardappel
√ Wortels
√ Bonenen
En nog veel meer…

slechte koolhydraten

Onthoud wel dat wanneer je met een dieet gaat beginnen, de koolhydraatarme verhoudingen anders kunnen zijn. Je eet dan voedingsmiddelen met een zeer laag koolhydraat gehalte.

Het kan dus voorkomen dat de producten uit het rijtje hierboven er niet tussen passen. Dit betekent niet dat je minder gaat eten. Je gaat anders eten.

Daarnaast zijn er gemiddeld 6 eetmomenten per dag, wanneer je een goed koolhydraatarm dieet gebruikt. Je komt hierdoor niks tekort!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

slechte koolhydraten

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 29 september, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Afvallen Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies