snel gespierd worden

Wil je snel gespierd worden? Ontdek hier hoe het moet!

Laatste update: 16 januari, 2023 | Geen reacties

Snel gespierd worden willen we allemaal. Maar hoe doe je dat op een verantwoorde manier? En welke natuurlijke supplementen kunnen je net dat extra duwtje in de rug geven? Daar ga ik het in dit artikel met je over hebben.

Snel gespierd worden

Het is belangrijk dat je niet de verkeerde beslissingen gaat nemen. Als ik om me heen kijk op de sportschool worden er helaas, te vaak verboden middelen ingezet. Dit is dan ook maar voor korte duur en daarnaast is het zeer schadelijk voor je lichaam!

Ik vind het belangrijk dat je lichaam gezond blijft. Daarom leer je in dit artikel verantwoorde manieren als het gaat om snel gespierd worden. Dit gaan we doen door middel van de juiste voeding, training, rust en supplementen.

Hoe word je gespierd?

Laten we beginnen bij de basis want hoe word je eigenlijk gespierd? De meeste zullen antwoorden met fitness en voor een groot gedeelte is dit een goed antwoord. Maar er komt meer bij kijken. Want wist je dat goede voeding en rust nog belangrijker is!

Voeding en rust zorgen er namelijk voor dat je spieren gevoed worden om te kunnen groeien. Het heeft geen enkel nut om iedere dag los te gaan in de sportschool. Je hebt rustdagen nodig en iedere dag de juiste voeding om optimaal te kunnen herstellen/groeien.

De juiste voeding voor spieren

de juiste voeding voor spieren

Als je jouw spiermassa op korte termijn wilt laten toenemen, is het nemen van de juiste voeding onmisbaar. Een van de belangrijkste voedingsstoffen die je nodig hebt zijn eiwitten. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je spieren.

Wanneer je voldoende eiwitten eet, bescherm je je spieren tegen afbraak. Tijdens het sporten ontstaan er namelijk microscheurtjes in je spierweefsel. Deze scheurtjes herstellen door middel van eiwitten.

Tevens stimuleren eiwitten je spiergroei. Zoals je kunt zien is het dus heel erg belangrijk om de juiste voeding (eiwitrijk) binnen te krijgen. Naast eiwitten heb je ook de juiste koolhydraten en vetten nodig. Vergeet ook zeker je vitamines niet die je uit fruit, groente en ter ondersteuning uit supplementen kunt halen.

Producten met veel eiwit?

Nu je weet hoe belangrijk eiwitten zijn, heb ik hieronder een lijst voor je samengesteld. Zo weet je exact welke voeding je in huis kunt halen!

Eiwitten (per 100 gram)

Achterham 15g
Ansjovis 22g
Amandelen 22g
Biefstuk 23g
Eieren 12g
Eiwitshake 91g
Garnalen 18g
Kalkoenfilet 23g
kwark 9g
Linzen 8g
Ossenhaas 22g
Pindakaas 25g
Zalmfilet 21g
Zilvervliesrijst 9g

Zoals je kunt zien springt de eiwitshake er met kop en schouders bovenuit. Dit is dan ook de rede waarom de meeste sporters naast hun dagelijkse voeding voor shakes kiezen. Je krijgt op deze manier dagelijks de juiste dosis aan eiwitten binnen.

Onthoud wel dat een eiwitshake geen vervanging is voor gevarieerde voeding. Het is een supplement dat helpt om dichter en sneller bij je doelen te komen mits je normale voeding klopt!

Snel gespierd worden met supplementen

Supplementen worden ingezet om op een verantwoorde manier, dichter bij je doelen te komen. Daarnaast is onze voeding tegenwoordig te veel bewerkt. Hierdoor nemen de vitamines en mineralen af.

Een supplement ondersteunt je lichaam en heeft niets te maken met verboden middelen. Hieronder deel ik 3 supplementen die je kunt gebruiken als snel spieren kweken je doel is.

Beste multivitamines

Een gezond lichaam is de basis om spieren te kunnen kweken. Hoe fitter je lichaam is, hoe zwaarder je kunt sporten. Daarnaast bescherm je je lichaam tegen allerlei virussen zoals bijvoorbeeld een griep of flinke verkoudheid.

Het nemen van een goede multivitamine beschermt je lichaam en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Total health van Body en Fit

Total Health wordt dagelijks gebruikt door sporters. Deze multivitamine bevat alle essentiële vitamines, mineralen en is voorzien van omega 3. Ideaal voor elke sporter en iedereen met een actieve levensstijl. Lees hier 158 ervaringen van andere Total Health gebruikers >>

Voordelen:

– Compleet van A-Z
– Voor mannen en vrouwen
– Bevat Omega 3
– Goede prijs/kwaliteit verhouding

snel gespierd worden

Bestel 60 capsules voor €7,50 bij Body en Fitshop >>

Beste eiwitshake

Eerder in dit artikel ben je te weten gekomen hoe belangrijk, eiwitten zijn. Een eiwitshake is de perfecte aanvulling. Daarnaast kost het maken van een eiwit shake nauwelijks tijd. Ideaal voor onderweg of voor op het werk. Je hebt namelijk alleen een shake beker en water of melk nodig.

Whey Perfection van Body en Fit

Whey Perfection bevat zuivere whey proteine van de hoogste kwaliteit. De allerbeste shake als het gaat om het herstel van je spieren en heeft daarom niet voor niets de hoogste klantwaardering van Europa! Een shake bevat maar liefst 23 gram eiwitten en slechts 1,4 gram suiker. Verkrijgbaar in 35 heerlijke verschillende milkshake smaken. Lees hier 10966 ervaringen van andere Whey Perfection gebruikers >>

Voordelen:

– Snel opneembare eiwitten
– In 35 smaken
– 23 gram eiwitten per shake
– Stimuleert spiergroei

snel gespierd worden

Bestel 750 gram (26 shakes) voor €12,90 bij Body en Fitshop >>

Bestel 2270 gram (81 shakes) voor €34,90 bij Body en Fitshop >>

Beste Creatine

Creatine komt van nature voor in je lichaam en is ook aanwezig in vis en vlees. Creatine is een organische stikstofverbinding en een belangrijke energieleverancier voor je spieren. Door een creatine supplement te gebruiken verhoog je je creatine level waardoor je spierkracht en energie toenemen.

Creatine Muscle Pharm

Muscle Pharm is onwijs populair in Amerika. Dit merk heeft een van de sterkste creatines ontwikkeld! Ook in Nederland en België maken we massaal gebruik van deze creatine. De blend onstaat uit 5 creatines die je spieren een maximale boost geven. Lees hier 259 ervaringen van Muscle Pharm gebruikers >>

Voordelen:

– Stimuleert spiergroei
– Voelbare werking
– Meer spierkracht
– Neutrale smaak

snel gespierd worden

Bestel 300 gram voor €14,90 bij Body en Fitshop >>

Snel gespierd worden door middel van rust

Rust heb je nodig om optimaal te kunnen herstellen. Je spieren groeien namelijk niet tijdens het sporten maar zodra je slaapt. Uiteraard gebeurd dit beetje bij beetje en daarom is rust onwijs belangrijk.

Bezuinig nooit op het aantal uur slaap dat je nodig hebt. Gemiddeld heb je 8 uur slaap nodig. Dit kan per persoon verschillen. Luister daarom goed naar wat je lichaam nodig heeft. Een andere belangrijke regel is dat je spieren minimaal 48 uur rust nodig hebben. Heb je 2 dagen achter elkaar getraind, zorg dan dat je de volgende dag deze spiergroepen tot rust laat komen.

Spieren opbouwen

De titel zegt het eigenlijk al, spieren moet je stap voor stap opbouwen. Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, had iedereen zijn of haar droomlichaam bereikt. De tips uit dit artikel helpen je in ieder geval om het opbouwen van spieren te versnellen.

Tot slot

In deze blog heb ik je laten zien welke onderdelen belangrijk zijn om snel gespierd worden, waar te kunnen maken. Onthoud wel dat snel gespierd worden niet van de een op andere dag gebeurt. Het heeft tijd nodig!

Vooral het herhalen is zeer belangrijk. Denk dan aan iedere dag gezonde en eiwitrijke voeding, minimaal 4 keer per week naar de sportschool, de juiste oefeningen doen en uiteraard RUST!

Mocht je nog vragen hebben, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter en ik kom er dezelfde dag op terug. Ik wens je succes en vooral veel plezier met de tips uit dit artikel!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 24 oktober, 2018

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies