Snelle lasagne met feta, tomaat en courgette
Laatste update: 1 juni, 2021 | Geen reacties
Deze snelle lasagne is iets anders dan de anderen: hij is lichter, kleiner en bevat veel kaas. Het is daarom een ideale lasagne om als lunch of als bijgerecht te eten in plaats van als hoofdgerecht. Bovendien is het een echte aanrader voor de feta liefhebbers onder ons: het is namelijk het hoofdingrediënt. Trek gekregen? Lees snel verder!
- Lunch/Bijgerecht
- Bereidingswijze: 30 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 8 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten
- 200 gram feta
- 2 courgettes
- 1 grote tomaat
- 100 gram zongedroogde tomaten
- verse basilicum (naar smaak)
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat in stukken en haal de zaadjes eruit.
- Vervolgens doe je deze, samen met de zongedroogde tomaten en feta in een blender en pureer je het tot een romig geheel. Voeg eventueel ook wat gedroogde kruiden, peper en zout eraan toe.
- Intussen snijd je de courgette in lange, dunne plakken en bedek je hiermee de bodem van een ovenschotel.
- Smeer daarop een laagje van het fetamengsel en herhaal deze stappen tot de schotel vol is.
- Bak de ovenschotel daarna voor 20 minuten op 180 graden en strooi er verse basilicum overheen. Heerlijk als lunch of als bijgerecht!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 195
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 10 gram
Maak ook een keer deze heerlijke Lasagne in Kip Alfredo Stijl