spaghetti pompoen

Spaghetti pompoen met spekjes en kruiden

Al eens gemaakt? Ik vind pompoen samen met spaghetti een erg goede combinatie. Ik kwam er laatst pas achter dat dit erg lekker is. En om het af te maken mét spekjes en kruiden. Dus laten we beginnen!

TIP: Nog meer trek in gezonde maaltijden? En ook nog eens snel en gemakkelijk? Daarbij zijn het koolhydraatarme recepten, waardoor je er ook nog eens kilo’s van afvalt! Hier vind je alles erover >>

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 spaghetti pompoen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 75 gram magere spekblokjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 uien
  • 50 ml slagroom
  • 1 biologische prei
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el bakolie
  • 20 gram verse Italiaanse kruidenmix
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Halveer en was de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld in lepel. Het snijvlak besmeer je met de olijfolie extra vierge.
  3. Pak er een ovenschaal erbij en leg de pompoen erin met het snijvlak naar boven. Bak de pompoen in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Intussen pak je de uien erbij en deze pel je net als de knoflookteentjes. Daarna hak je deze ook direct fijn.Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes. De prei snijd je in ringen en was het grondig schoon onder de kraan. Hiervoor kan je een vergiet gebruiken.
  5. Pak er een koekenpan bij en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Daarna voeg je de spekjes toe
  6. Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee, totdat de prei slinkt. Voeg hierna de champignons toe en bak nog eens op een middelhoog vuur in 5 minuten. Tot slot, de laatste minuut, voeg je ook de Italiaanse kruiden toe.
  7. Na ongeveer 5-10 minuten voeg je de slagroom toe en de helft van de geraspte kaas. Dit geheel roer je tot er een saus ontstaat. Proef even en breng naar smaak een beetje peper en zout toe.
  8. Trek het vruchtvlees met een vork van de pompoen. Op deze manier ontstaan een soort spaghetti slierten. Schep de groenten in roomsaus in de pompoen en meng dit met de spaghetti slierten.
  9. De rest van de geraspte kaas strooi je erover en plaat het geheel nog 2 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de grillstand aan, zodat er een krokante laag ontstaat op de bovenkant.

Voedingswaarden:

Per 2 personen

  • 523 calorieën
  • 14.8 gram koolhydraten
  • 1.8 gram eiwitten
  • 45.8 gram vetten

Tip!

Probeer ook eens uit met bolognesesaus. Is een echte aanrader!

Nog meer koolhydraatarme recepten ontdekken?
Maak direct kennis met ons gratis weekmenu en hoe lekker, makkelijk en snel het werkt! Klik hier en ontdek >>

 

Delen via Social Media wordt gewaardeerd!

4 juli, 2020 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies