Spirulina ervaringen | WACHT met kopen en lees dit eerst!

Laatste update: 14 januari, 2023 | Geen reacties

Als je wel eens een sapje haalt bij de supermarkt, of veel bezig bent met superfoods, dan heb je vast wel de naam “spirulina” voorbij zien komen. Dit is een bijzonder stofje dat er erg groen uit ziet. Toch heeft het veel verschillende gezondheidsvoordelen en is het nog lekker ook! Vandaag zal ik jullie mijn spirulina ervaringen delen en uitleggen wat dit stofje nu precies doet. Lees snel verder!

TIP:
Benieuwd naar de beste spirulina? Deze heb je nodig >>

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauw-groene algensoort (niet te verwarren met blauwalg) waarvan het vermoeden is dat het één van de oudste levende vormen op aarde is. In het verre verleden werd het veel door de Azteken gebruikt om hun uithoudingsvermogen te vergroten (1). Later werd het ook steeds meer in de Westerse wereld gebruikt, zoals nu in Nederland.

Spirulina heeft over het algemeen een vrij bittere smaak, wat mensen soms afschrikt. Het is daarom het beste om dit plantje samen met een drankje of in een maaltijd te nemen. De meeste spirulina is verkrijgbaar in poedervorm, waardoor je deze gemakkelijk door je favoriete smoothie kan roeren en je kan er zelfs pannenkoeken mee maken.

Een eetlepel spirulina poeder bevat het volgende:

  • 20 calorieën
  • 4 gram eiwitten
  • 1 gram vet
  • 2 gram koolhydraten
  • IJzer
  • Koper
  • Magnesium
  • Vitamines B1, B2 en B3

Het heeft dus niet alleen weinig calorieën en, in verhouding, veel eiwitten, maar ook bevat het allerlei vitamines en mineralen die erg belangrijk zijn voor het behoud en creëren van een gezond lichaam.

Spirulina ervaringen: Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Ik zou natuurlijk niet zomaar over spirulina schrijven zonder de geweldige gezondheidsvoordelen met je te delen. En geloof me, het heeft echt wel wat voordelen. Ik ben altijd een fan van producten als deze omdat een simpel poedertje dus gewoon zo veel voedingsstoffen en voordelen bevat, dat je het haast niet kan laten staan. Daarom meng ik het zelf graag elke ochtend door mijn ontbijt yoghurt of een shake, afhankelijk van wat ik eet. Lees snel verder voor alle voordelen.

1. Het heeft krachtige antioxidatieve eigenschappen

Dagelijks komt je lichaam in contact met vrije radicalen. Dit zijn stofjes die van nature in je lichaam voorkomen en langzaam je cellen beschadigen. In kleine hoeveelheden kunnen zij juist goed zijn, maar in grote hoeveelheden niet. Wanneer je in contact komt met uitlaatgassen, sigarettenrook of andere schadelijke stoffen, dan komen er meer vrije radicalen in je lichaam terecht. Spirulina is een grote bron van antioxidanten die deze schade tegengaan. Antioxidanten helpen om de vrije radicalen te bevechten, waardoor je minder last krijgt van oxidatieve schade. Het actieve bestandsdeel uit spirulina dat hierbij helpt heet fycocyanine en het heeft zowel antioxidatieve als ontstekingsremmende eigenschappen (2).

2. Het kan je LDL-cholesterol gehalte verlagen

Uit voeding kan je twee soorten cholesterol halen: LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. LDL kan je beter vermijden, omdat dit de variant is die aan de binnenkant van je aders blijft plakken. HDL-cholesterol helpt juist bij het afvoeren van LDL en is daardoor ook gezonder. Het gebruik van slechts een gram spirulina per dag kan al helpen om je LDL-cholesterol waarden te verlagen en om de HDL-cholesterol waarden te verhogen. Ook helpt spirulina tegelijk bij het verminderen van de verkeerde triglyceriden in je bloed (3).

3. Spirulina ervaringen: Het heeft mogelijk anti-kanker eigenschappen

Laat ik dit beginnen met zeggen dat gezonde voeding niet al bestaande kanker kan genezen, daar is medicatie toch echt de beste optie voor. Wel kan het volgen van een gezond voedingspatroon, in sommige gevallen, de klachten van kanker verminderen. Zo is uit onderzoek gebleken dat het nemen van spirulina kan helpen bij het verminderen van de laesies als gevolg van tumoren. Dit houdt in dat het beschadigde weefsel beter hersteld en je hier minder last van kan ondervinden (4).

4. Het kan je bloeddruk verlagen

Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk, kan dit voor verschillende klachten zorgen. Ook is een te hoge bloeddruk niet gezond voor je hart- en bloedvaten. Hoewel een kleine dosis spirulina hier weinig effect bij heeft, is gebleken dat het nemen van wel 4,5 gram spirulina poeder op één dag kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk (5). Dit is tot nu toe echter alleen getest bij mensen met een normale bloeddruk. Wat de effecten zijn bij mensen met een hoge bloeddruk is nog onduidelijk.

5. Spirulina ervaringen: Het kan klachten van neus allergieën verminderen

Heb jij soms ook zo’n last van hooikoorts of huisstofmijt? Dan kan je eens proberen om spirulina te nemen als middel tegen deze klachten. Uit een onderzoek met 127 mensen blijkt dat het nemen van zo’n 2 gram spirulina per dag kan helpen bij het verminderen van neusklachten zoals een verstopte neus, loopneus, niezen, jeuk en snot (6).

TIP:
Benieuwd naar de beste spirulina? Deze heb je nodig >>

Hoe gebruik je spirulina?

Zoals ik eerder al noemde, is spirulina veelal verkrijgbaar in poedervorm. Dit zorgt ervoor dat je het makkelijk kan mengen door smoothies of door een yoghurt schaaltje. Je kan echter ook veel spirulina krijgen in de vorm van een capsule. Dit is handig voor mensen die niet van de smaak houden en het graag met een beetje water innemen.

Een spirulina capsule neem je in bij de maaltijd. Je kan dit 3 tot 5 keer per dag doen, of je kan in één keer 3 tot 5 capsules innemen bij een maaltijd. Neem het in met wat water. Sapjes en/of andere dranken kunnen de capsule sneller oplossen, waardoor deze in je mond al oplost en dat is vaak geen lekker gevoel.

Is het gebruik van spirulina veilig?

Wanneer je wil weten of het gebruik van spirulina veilig is, hoef je je geen zorgen te maken. Dit plantje is namelijk geheel veilig in het gebruik en je zou in theorie zelfs tot 1 gram spirulina per kg lichaamsgewicht per dag kunnen nemen (7). Wel is het goed om te weten waar je spirulina vandaan komt. In zeldzame gevallen kan het gemengd zijn met stoffen die wel schadelijk zijn in hogere doseringen.

Ook wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of dagelijks medicatie gebruikt is het verstandig om eerst met je huisarts te overleggen of het gebruik van spirulina veilig is.

Spirulina ervaringen: Waar kan je het kopen?

Over het algemeen is spirulina veelal beschikbaar bij gezondheidswinkels, zowel online als fysiek. Heel sporadisch kan je het ook in de supermarkt tegenkomen. Zelf bestel ik mijn supplementen graag via Vitstore. Deze online webshop is betaalbaar, betrouwbaar en levert kwalitatief goede producten.

Lees hier 110 reviews van andere gebruikers >>

Vitstore verkoopt spirulina van het merk Vitalize in tabletten van 500 mg waarbij je per keer dus 500 mg van het stofje binnenkrijgt. De webshop heeft twee verpakkingsformaten: één met 280 tabletten en één met 560 tabletten. Wanneer je 3 tabletten per dag zou nemen kan je hier dus 93 of 186 dagen mee doen. Dat is nog eens lekker lang!

De tabletten van de Vitstore zijn volledig plantaardig en bevatten geen lactose of gelatine. Daarnaast bevatten ze alleen organisch verkregen spirulina die niet bestraald is en daardoor ook 100% veilig is in het gebruik. Je kan het Vitalize merk ook vinden bij je lokale drogist, zoals de Etos, DA en G&W. Het makkelijkst vind ik persoonlijk om het online te bestellen, want dan heb je het vaak gewoon al de volgende dag in huis zonder dat je de deur uit hoeft.

Ik ben erg fan van spirulina en kan het daarom ook zeker weten aanraden. Probeer het ook eens!

spirulina ervaringen verpakking

Bestel de Spirulina van Vitstore hier >

Lees ook:

Gold Standard Whey Review En Ervaringen (LET OP)

HappyHealthy Glucomannan dieet supplement review

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 september, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Gezondheid Reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies