supplementen tegen spierpijn

Supplementen TEGEN Spierpijn | snelst werkende van 2024!

Laatste update: 11 december, 2023 | Geen reacties

Wat zijn de beste supplementen tegen spierpijn? In dit artikel vertel ik je hoe spierpijn ontstaat en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Daarnaast leer je ook spierpijn te herkennen. Er bestaan namelijk verschillende soorten spierpijn!

Beste supplementen tegen spierpijn

De supplementen die ik hieronder met je deel zijn geen vervanging voor gevarieerde en gezonde voeding. Supplementen zijn een hulpmiddel en dien je te gebruiken in combinatie met voeding. Laten we beginnen!

1. Professional Pack

Professional Pack is ontwikkeld door Body en Fit. Deze multivitamine is samengesteld om je lichaam en spieren in conditie te houden. De ZMA formule zorgt voor het ontspannen van je spieren. Daarnaast zorgt vitamine D3 voor de normale spierwerking. Je ervaart minder tot geen spierpijn en bent sneller herstelt voor de volgende training! Lees hier 36 ervaringen van andere Professional Pack gebruikers >>>

Voordelen:

Compleet van A-Z
Bevat omega 3
Ontspant de spieren
Goede prijs kwaliteit verhouding

supplementen tegen spierpijn

Bestel 1 maandverpakking voor €19,90 bij Body en Fitshop >>>

2. Magnesium Citraat

Magnesium citraat wordt zeer snel en goed opgenomen door het lichaam. Dit mineraal draagt bij aan een optimale spierwerking en eiwitsynthese. Dat wil zeggen dat je spieren sneller herstellen en je minder last hebt van spierpijn. Magnesium heeft ook het voordeel je leervermogen en hersencapaciteit te vergroten. Lees hier 119 ervaringen van andere Magnesium Citraat gebruikers >>>

Voordelen:

Optimale spierwerking
eiwitsynthese
Sterke botten
Verminderd spierpijn

supplementen tegen spierpijn

Bestel 180 tabletten voor €9,90 bij Body en Fitshop >>>

3. Animal Pak

Animal Pak is de meest krachtige vitamine supplement dat er is! Het Amerikaanse topmerk Universal heeft Animal Pak ontwikkeld voor professionele atleten. Dit betekent dat er alle nodige vitamine en mineralen aanwezig zijn in dit supplement! 1 zakje bevat 11 tabletten die je gegarandeerd verder helpen bij het behalen van je doelen. Spierpijn is verleden tijd! Lees hier 293 ervaringen van andere Animal Pak gebruikers >>>

Voordelen:

Compleet van A-Z!
Perfect uitgebalanceerd
Stimuleert spiergroei
Versnelt spierherstel

supplementen tegen spierpijn

Bestel 44 zakjes voor €29,90 bij Body en Fitshop >>>

4. Calcium En Magnesium

Calcium en magnesium zijn belangrijk voor sporters. De mineralen dragen bij aan het ontspannen van de spieren en verbetert de eiwitsynthese. Tevens ondersteunt het de tanden en bevordert het de energiestofwisseling. Deze twee mineralen ondersteunen elkaar vandaar dat ze samen zijn gestopt in 1 tablet. Lees hier 70 ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

Energieverhogend
Ontspant de spieren
Ondersteunt tanden en botten
Goede prijs kwaliteit verhouding

supplementen tegen spierpijn

Bestel 180 tabletten voor €8,00 bij Body en Fitshop >>>

Hoe ontstaat spierpijn?

Tijdens het sporten ontstaan er kleine micro scheurtjes in je spierweefsel. Je zenuwen worden geprikkeld waardoor je spieren stijf voelen.

Het spierherstel proces wordt nu door je lichaam geactiveerd en voert afvalstoffen af. Hierdoor ontwikkelt de spier en wordt de spier sterker. Dit noemen we supercompensatie.

Het is een feit dat spierpijn je dagelijkse leven kan beïnvloeden. De een kan er beter mee omgaan dan de ander. Door het gebruik van supplementen tegen spierpijn, heb je geen of minder last van spierpijn.

Voordat ik de beste supplementen tegen spierpijn met je deel, vertel ik je eerst welke soorten spierpijn er zijn. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste stappen neemt en er hopelijk niet iets ergers aan de hand is!

Welke soorten spierpijn zijn er? LET OP!

Er kunnen verschillende soorten spierpijn ontstaan. Je kunt last krijgen van vroege of acute spierpijn. Daarnaast is het ook mogelijk om een kneuzing of scheuring op te lopen.

Bij een kneuzing of scheuring raad ik je aan om naar de huisarts te gaan. Er kan namelijk ook een botbreuk hebben plaats gevonden.

Vroege spierpijn komt meestal opzetten wanneer je spiervezelcellen vermoeid raken. Dit ontstaat tijdens hardlopen, zwemmen en fietsen. Een voordeel is dat deze spierpijn in de meeste gevallen snel over gaat.

Bij fitness ervaar je na 24 uur spierpijn. Dit word ook wel verlate spierpijn genoemd. Zelfs na 48 uur kun je nog steeds spierpijn hebben.

Deze pijn ontstaat (spierscheurtjes) door het heffen en kracht zetten bij gewichten. De spierscheurtjes kun je gelukkig herstellen door het eten van de juiste voeding in combinatie met supplementen tegen spierpijn.

Het hebben van spierpijn is niet erg. Het is zelfs nodig om progressie te boeken. Toch is het niet altijd even fijn om met spierpijn rond te lopen en daarom deel ik hieronder de beste supplementen waar je spierpijn mee kunt verhelpen!

Vitamine tegen spierpijn

De beste supplementen tegen spierpijn bestaan uit verschillende vitamines. Met name magnesium en calcium zijn zeer belangrijk voor het ontspannen van de spieren.

De supplementen van hierboven bevatten deze belangrijke combinatie aan mineralen. Dit zorgt ervoor dat je minder of zelfs geen spierpijn ervaart.

Daarnaast kan spierpijn geen kwaad en is het een teken dat je jouw spieren optimaal hebt geprikkeld. Het is prettig als een supplement tegen spierpijn de pijn verzacht zodat je er veel minder last van hebt.

Tips tegen spierpijn

Eerder heb je kunnen lezen dat het gebruik van supplementen, geen vervanging is voor gevarieerde voeding. Naast gevarieerde voeding zijn er ook nog andere onderwerpen waar je rekening mee kunt houden om spierpijn tegen te gaan.

1. Voeding

Je kunt je voorstellen dat je lichaam genoeg voedingsstoffen nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Hoe beter je eet, des te minder je last hebt van spierpijn of andere after sport kwaaltjes.

Eet met name eiwitrijk en laat suikers zo veel mogelijk achterwegen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je spieren. Ze zorgen ervoor dat je herstelt, maar ook weer op krachten komt. Daarnaast stimuleer je door het eten van eiwitten spiergroei.

Voedingsmiddelen die veel eiwit bevatten zijn: vis, vlees, eieren, zuivel, noten, vleeswaren en peulvruchten.

2. Trainingsopbouw

Bouw je trainingen langzaam op. Ga je te snel en zwaar van start, is de kans groot dat je een blessure oploopt. Je kunt beter je lichaam opwarmen.

Daarnaast is het verstandig om de spiergroepen die je traint, te activeren door met een licht gewicht de eerste set uit te voeren. Doe dit bijvoorbeeld 15 – 20 keer met een gewicht dat geen moeite kost.

3. Rekken en strekken

supplementen tegen spierpijn

Rekken en strekken verbetert de flexibiliteit van je spieren. De doorbloeding wordt gestimuleerd en dat zorgt voor minder spierpijn.

Tevens heb je minder kans op blessures. Rekken en strekken mag je niet onderschatten. Je zult zien dat je er enorm veel voordeel uit haalt.

4. Train met regelmaat

Je kunt beter geregeld aan sport doen en dat hoeft niet iedere keer enorm intensief te zijn. Herhaling is belangrijk en hoe vaker je dat doet, hoe eerder je voorruit gang boek.

Overdrijven is niet nodig. Afhankelijk van je doelen is 3 tot 4 keer per week sporten meer dan voldoende. Vaker mag ook mits je voldoende rustdagen inlast.

5. Voldoende slaap

Slapen is het meest belangrijke wat je kunt doen, om je lichaam te laten herstellen. Je hebt minder last van spierpijn en kunt je trainingen veel beter uitvoeren.

Ongeveer 8 uur slaap per nacht is voldoende. Ook de rust na trainingsdagen is van belang. Train je 2 dagen achter elkaar, zorg dan minimaal voor 24 uur rust, na je laatste training.

De best geteste supplementen

Ruim 12 jaar maak ik gebruik van supplementen. Hierdoor weet ik exact wat er wel en niet werkt. Op BGreat.nl deel ik alleen de allerbeste supplementen die je online kunt bestellen. Hierbij let ik op smaak, kwaliteit, prijs, oplosbaarheid en werking. Ik nodig je graag uit om ook mijn andere Top 5 beste supplementen te bekijken!

Top 5 beste testosteron booster
Top 5 beste eiwit shakes
De Top 5 beste creatine
De Top 5 beste bodybuilding stacks
Top 5 beste pre workout boosters
Top 5 beste vitamine C supplement

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 mei, 2018

Auteur

Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies