Koolhydraatarme sushi met garnaal
Laatste update: 1 februari, 2022 | Geen reacties
Wie houdt er nu niet van sushi? Zeker wanneer je een visliefhebber bent, zal je vast ook wel eens genieten van een stukje sushi op z’n tijd. In het verleden heb ik wel eens wat lekkere koolhydraatarme sushi gerechten gemaakt, maar nog nooit sushi met garnaal. Juist daarom wil ik vandaag dit gerecht met jullie delen. Het is vrij makkelijk klaar te maken en lekker als snack voor tussendoor of als voorgerecht bij een diner. Trek gekregen? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 18 sushi stukjes
- Koolhydraten per portie: 2 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de sushi met garnaal
- 1 komkommer, in dunne horizontale plakken gesneden
- 180 gram gekookte/gebakken garnaal, fijngesneden
- 1/2 rode paprika, in dunne reepjes of stukjes
- 1/2 avocado, in plakken
- 125 gram roomkaas
- 2 el gedroogde dille
- 18 kappertjes
- 1 el limoensap
- 2 el sesamzaad
De bereidingswijze
- Gebruik een kaasschaaf of schilmesje om de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je hebt ongeveer 18 dunne plakken nodig, maar let op dat ze niet breken. Leg ze op een vel keukenpapier om licht droog te deppen.
- Doe de helft van de garnaal met de paprika in een keukenmachine en vermaal ze tot hele fijne stukjes. Snijdt de rest van de garnaal, paprika en nu ook de avocado in dunne reepjes of kleine stukjes. Besprenkel de avocado met een beetje limoensap en zet opzij.
- Meng de vermalen garnaal en paprika met de roomkaas zodat alles goed door elkaar geroerd is.
- Sprenkel vervolgens wat sesamzaad over je aanrechtblad en leg hierop een plak komkommer. Druk deze zachtjes aan zodat de sesamzaadjes aan de komkommer blijven plakken.
- Daarna smeer je een lepel roomkaas over de gehele lengte van de plak komkommer. Leg dan ook een paar stukjes garnaal, avocado en paprika neer en rol de komkommer op tot je een mooi rolletje hebt.
- Leg een kappertje op de bovenkant van de rol en besprenkel deze met wat dille. Zet dan je sushi met garnaal op een bord tot je de rest af hebt gemaakt
- Zet ze ten slotte 10 minuten in de koelkast om af te koelen. Daarna kan je ze serveren. Geniet ervan!
TIP: Voeg wat bloemkoolrijst toe om ze nog vullender te maken!
De voedingswaarden
Aantal porties: 18
Calorieën per portie: 61
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 3 gram
Veelgestelde vragen
- Waar kan ik garnalen kopen? De meeste supermarkten hebben een klein aanbod aan garnalen, maar je kan ze ook vers kopen bij de visboer of bij een toko. Zorg ervoor dat wanneer je ze vers koopt, je ze van tevoren wel nog kookt of bakt zodat ze gaar zijn.
- Hoelang kan ik de sushi bewaren? Je kan de sushi niet heel lang bewaren, je kan deze het beste in één keer opeten. Mocht dat niet lukken, blijft het wel nog 1 á 2 dagen goed in de koelkast. Vries de sushi niet in.
Tips voor het maken sushi met garnaal
TIP 1: Toast het sesamzaad
Het is nog lekkerder wanneer je van tevoren de sesamzaadjes kort toast in een pannetje. Dit doe je door het sesamzaad in een pannetje te doen zonder olie en het vuur zachtjes aan te zetten. Roer regelmatig en zet het vuur uit wanneer de zaadjes beginnen te bruinen. Voor een extra sesam smaak kan je ook een paar druppeltjes sesamolie door de roomkaas roeren.
TIP 2: Extra groenten
Garnaal past ook goed bij nog meer komkommer voor bij de roomkaas. Afhankelijk van het seizoen kan je zelfs een beetje asperge toevoegen. Je verwacht het misschien niet, maar deze smaak past ook heel goed bij garnaal.
TIP 3: Voor de vissmaak
Hou je van een iets duidelijkere vissmaak? Voeg dan een paar stukjes nori-rasp toe. Nori is zeewier en wordt ook vaak gebruikt als buitenkant van een sushi rol. Je kan bij de toko ook rasp kopen welke je over de komkommer sushi kan sprenkelen. Geniet ervan!
Geen trek in vis vanavond? Waarom probeer je dan deze hapjes niet eens? Gevulde avocado met bruchetta