taco salade

Een gezonde koolhydraatarme taco salade

Laatste update: 3 januari, 2022 | Geen reacties

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we allemaal weer een beetje op de lijn moeten letten. Ik zal eerlijk zijn, zelf heb ik me ook niet echt aan een dieet gehouden deze feestdagen. Dat is ook helemaal prima, we moeten allemaal een beetje kunnen genieten van een lekkere maaltijd en een oliebol (of vijf). Om weer goed van start te gaan, neem ik vanmiddag deze lekkere taco salade. Het is helemaal koolhydraatarm en het bevat lekker veel vitamines, eiwitten en goede vetten. Daar zal je van smullen!

  • Lunch/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP
Kom je er deze week nog niet helemaal in? Geen zorgen! Bouw weer langzaam de koolhydraten af tot je op een hoeveelheid zit die bij jou past. Heb je hulp nodig met het bedenken van recepten? Probeer dan dit makkelijke weekmenu! >> Klik hier

Ingrediënten voor de taco salade

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 kroppen Romaine sla
  • 1 avocado
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Een snufje chilivlokken

Voor de dressing:

  • 50 gram crème fraiche of zure room
  • 1 el hete saus (optioneel)
  • 1 tl limoensap
  • Peper en zout naar smaak
  • Koriander naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst was je de groenten en dep je deze droog. Vervolgens verhit je wat olijfolie in een pan en bak je hierin het gehakt tot deze gaar is. Voeg hier ook de kruiden aan toe en roer goed zodat alle kruiden gelijkwaardig verdeeld zijn.
  2. Snijd intussen de sla in reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de avocado en ui in blokjes.
  3. Daarna doe je alle dressing ingrediënten in een klein schaaltje en roer je deze door elkaar.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel deze met de dressing.
  5. Ten slotte verdeel je het gehakt over elke salade en besprenkel je deze met de geraspte kaas. Garneer de taco salade daarna eventueel met wat extra koriander.

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 415
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 29 gram
Eiwitten: 30 gram

Veelgestelde vragen

  • Ik houd niet van pittig eten, kan ik dit dan nog wel eten? Er zitten twee pittige recepten in dit gerecht: de chilivlokken en de hete saus. Als je niet goed tegen pittig eten kan, kan je deze ingrediënten weghalen. Je kan ze ook verminderen. Zo heb je nog steeds een licht pittige smaak, maar dan zonder dat het te heet wordt.
  • Waarom moet ik mager rundergehakt gebruiken? Mager rundergehakt bevat minder vet en calorieën dan gewoon rundergehakt. Dit maakt het recept gezonder en minder calorierijk.
  • Mag ik ook andere kaas gebruiken? Zeker! De cheddar wordt veel in Mexicaanse gerechten gebruikt, maar je kan ook zeker andere kaas kiezen. Belegen kaas, maar ook schimmelkaas zijn hier erg lekker bij.

Tips voor het maken van de taco salade

TIP 1: Ga voor vegetarisch
Doe je deze maand mee aan vega(n)uary? Dan kan je deze maaltijd ook makkelijk vegetarisch of plantaardig maken! Je maakt het gerecht vegetarisch door het gehakt te vervangen door een vegetarisch alternatief. Wil je helemaal geen dierlijke producten gebruiken? Vervang dan ook de kaas door een plantaardig alternatief. De meeste supermarkten verkopen deze alternatieven in het kaasvak.

TIP 2: Bewaar wat voor later
Je kan de salade ook voor later bewaren in plaats van in één keer serveren. Wacht dan nog even met de dressing en doe deze er pas over wanneer je het gaat eten. Je kan de salade tot 2 dagen in de koelkast bewaren en daardoor ook makkelijk meenemen naar je werk. Invriezen is helaas niet mogelijk.

TIP 3: Voeg extra groenten toe
Wil je de maaltijd nog gezonder maken? Voeg dan lekker wat extra groenten toe, zoals komkommer, paprika of lekkere plakjes jalapeno peper. Zo krijg je nog meer vitaminen binnen!

Toch liever een andere salade proberen? Waarom probeer je deze broccoli salade niet eens een keer?

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 januari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies