Zo maak je zelf de allerlekkerste tomatenpuree
Laatste update: 22 februari, 2021 | 1 reactie
In veel recepten heb je tegenwoordig tomatenpuree nodig. Dit is een fijn ingrediënt omdat het lekker veel smaak geeft aan een maaltijd en het zit bovendien ook nog eens vol met goede voedingsstoffen. Toch bevat tomatenpuree soms best veel koolhydraten en toegevoegde suikers. Daarom heb ik vandaag een heerlijk recept voor je om zelf koolhydraatarme tomatenpuree maken. Eet smakelijk!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Totaal gewicht: 240 gram
- Koolhydraten per el: 3 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 1500 gram tomaten (Roma tomaten zijn hier perfect voor)
- Optioneel: Italiaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst was je de tomaten goed af en dep je ze droog met een keukenpapiertje.
- Vervolgens snijd je de tomaten in stukjes en haal je het klokhuis eruit. Je kan eventueel ook de schil eraf halen, maar dit is optioneel.
- Haal ook de pitten uit de tomaten en gooi deze weg. Je hebt ze niet meer nodig.
- Doe alle tomatenstukjes in een grote pan en breng ze langzaam aan de kook. Wanneer ze koken kan je het vuur laag zetten.
- Laat de tomaten gedurende een uur inkoken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig door de pan om aanbranden te voorkomen. Het zou nu een dikke pasta moeten vormen.
- Pureer, indien nodig, de tomatenpasta tot een gladde substantie en voeg nu de kruiden toe wanneer je deze gebruikt.
- Schenk de puree door een zeef in een schoon potje en laat deze volledig afkoelen voor je hem in de koelkast zet. Nu kan je zelf tomatenpuree maken!
De voedingswaarden
Totaalgewicht: ongeveer 240 gram
Calorieën per el (15 gram): 22
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 0 gram
Eiwitten: 1 gram
Trek in nog meer lekkere sauzen en bijgerechten? Probeer deze eens!
Courgette spaghetti met avocado saus
Ga het morgen proberen,, we hebben een tomaten seizoen op het balkon en weggooien is zonde
Laat zeker horen of het gelukt is
Bedankt alvast voor dit recept