Tonijnsalade low carb lekkernij
Laatste update: 21 maart, 2022 | Geen reacties
Deze tonijnsalade low carb is de perfecte aanvulling bij elke maaltijd. Of je het nu bij de lunch, bij je avondeten of als tussendoortje eet. Het is super simpel om klaar te maken, maar het zit vol smaak. En het mooiste van allemaal? Het bevat slechts 1 gram koolhydraten per portie! Dat is nog eens onbezorgd smullen!
Tonijn is daarnaast ook echt een superfood. Deze smaakvolle vis bevat namelijk ontzettend veel eiwitten, omega vetzuren, en goede mineralen. Zo blijf je gezond terwijl je kan genieten van een heerlijke maaltijd. Eet je tonijnsalade op een cracker of door een salade. Geniet ervan!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 1 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten voor de tonijnsalade low carb
- 2 blikjes tonijnstukken in water (ongeveer 160-180 gram per blikje)
- 80 gram Griekse yoghurt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 tl gedroogde peterselie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 1/2 chilipeper, fijngesneden
- Optioneel: wat zonnebloemolie
De bereidingswijze
- Allereerst laat je het vocht uit de blikjes tonijn lopen waarna je de tonijn in een schaal doet.
- Roer hier de yoghurt, gesneden groenten en kruiden doorheen tot het alles goed door elkaar is gemengd.
- Eet het gelijk of bewaar het in de koelkast voor een ander moment. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 120
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 3 gram
Eiwitten: 22 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de tonijnsalade bewaren? Je kan de salade tot wel 4 dagen in de koelkast in een afgesloten container bewaren. Je kan het ook invriezen, maar dat raad ik niet aan want dan wordt het heel nat.
- Welk merk tonijn heb ik nodig? Je kan in principe elk merk gebruiken. Ik raad je alleen wel aan om tonijn op water te kiezen omdat dit minder vet is dan tonijn op olie.
Tips voor het maken van de tonijnsalade low carb
TIP 1: Maak het plantaardig
Ja, ik weet dat plantaardige tonijn officieel geen tonijn is, maar het smaakt er wel naar. Tegenwoordig kan je namelijk ook blikjes met “nep-tonijn” kopen bij de supermarkt. Dit is een ideale manier om het gerecht plantaardig of vegetarisch te maken. Ga je voor 100% plantaardig, kies dan ook voor een Griekse yoghurt op soja- of haverbasis. Een heerlijke optie voor onze veganistische vrienden!
TIP 2: Serveertip
Deze tonijnsalade is heel lekker om door een salade met sla, rode ui, paprika, komkommer en een beetje dressing te eten. Leg een bedje van de salade neer en schep de tonijnsalade daarop. Zo ziet het er niet alleen heel mooi uit, maar is het ook nog eens een super maaltijd!
TIP 3: Grotere porties
Ben je een grote eter? Dan kan je de porties natuurlijk ook aanpassen zodat je precies binnenkrijgt wat je nodig hebt. Als je liever grotere maaltijden in één keer klaarmaakt, kan je het recept ook gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen. Zo blijft alles dezelfde verhouding hebben en behoud je ook de smaak.
Trek in een andere vis? Waarom eet je geen zalm? Zalm filet met asperges en verse knoflook