Varkenshaas uit de oven met de Kerst
Laatste update: 20 december, 2021 | Geen reacties
Het is alweer bijna Kerst en dat betekent dat het tijd is om alle lekkere gerechten tevoorschijn te halen. Zeker wanneer je koolhydraatarm eet kan een Kerstdiner toch erg lastig worden, maar geen zorgen! Ik heb allerlei lekkere gerechten die ideaal zijn voor met de Kerst en die ook nog eens koolhydraatarm zijn. Vanavond hebben we daarom deze heerlijke varkenshaas uit de oven. Het bevat slechts 1 gram koolhydraten per portie en het is super lekker! Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 1 gram
TIP van Timo:
Dit zijn mijn beste weekmenu’s voor vetverlies. Gebruik ze hier
Ingrediënten voor de varkenshaas uit de oven
- 2 stuks varkenshaas van elk ongeveer 600 gram
- 75 ml olijfolie
- 3 el mosterd met zaad
- 2 el balsamico azijn
- Peper en zout naar smaak
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl oregano
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden waarna je een ovenschotel met aluminiumfolie bedekt.
- Roer de kruidjes samen met de mosterd, olie en balsamico azijn in een bakje en smeer deze op de varkenshaas.
- Pak de varkenshaas in met aluminiumfolie en bak zo’n 20 tot 30 minuten in de oven of tot de binnenkant gaar is.
- Je kan daarna het folie verwijderen en eventueel het varkenshaasje nog 5 minuten grillen om een knapperige korst te krijgen, maar dit is optioneel.
- Serveer met verse kruiden en wat groenten. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 272
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 35 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de varkenshaasjes bewaren? Je kan de varkenshaas tot 4 dagen in de koelkast bewaren en tot 1 maand invriezen. Om hem op te warmen kan je het in de pan bakken of opwarmen in de oven op 200 graden.
- Ik heb rundvlees, kan ik dat ook gebruiken? Voor dit recept is het van belang dat je echt varkenshaas gebruikt. Wanneer je iets anders gebruikt, wordt het minder lekker of zelfs taai. Je kan wel onze andere vleesgerechten proberen als je iets anders wil eten!
Tips voor het maken van de varkenshaas uit de oven
TIP 1: Voeg wat groenten toe
Wortels, pastinaak en bieten passen erg goed bij varkenshaas. Spruitjes ook, zeker wanneer ze meegaren in de saus. Ik vind het daarom erg lekker om groenten toe te voegen aan de ovenschotel waarin ik de varkenshaas bak. Door de saus krijgen ze een lekkere smaak en de oven maakt ze goed knapperig.
TIP 2: Maak het wat kruidiger
Naast de gedroogde oregano uit de saus, kan je ook verse oregano of juist wat verse tijm toevoegen aan je maaltijd. Ook een klein theelepeltje chilivlokken passen goed bij het gerecht en geven het net wat meer pit.
TIP 3: Probeer een zoete saus
Met suikervrije zoetstof en balsamico azijn kan je ook een lekkere zoete saus maken die goed bij de schotel past. De zoete saus complementeert het vlees goed, waardoor het een heerlijke maaltijd wordt.
Trek in een ander gerecht? Probeer dan deze taart eens! Koolhydraatarme hartige taart met spekjes en groente