Recept voor verse kippensoep. Een echte aanrader!
Laatste update: 2 november, 2022 | 2 reacties
Met dit recept voor verse kippensoep maak je in een handomdraai een heerlijk soepje die je ook nog eens helpt om wat overtollige kilo’s te verliezen. Natuurlijk is deze verse kippensoep ook gewoon erg lekker om als tussendoortje of lunch te eten.
TIP van Timo
Wil je graag 2 kg per week afvallen met vooral lekker eten dat snel klaar is? Hier staat het voor je klaar >
Verse kippensoep
Uiteraard bevat dit recept weinig calorieën en zit het vol met gezonde ingrediënten. Denk je dat het moeilijk is om zelf verse kippensoep te maken? Niet met dit recept! Van deze super opkikker met kip wordt iedereen blij!
kippensoep met winterpeen en selderij
Kippensoep is misschien wel één van de bekendste soep soorten die we kennen. Kippenbouillon is dan ook een echte krachtpatser voor ons lichaam. Met ingrediënten zoals wortel en selderij past deze verse kippensoep in elk verantwoord eetpatroon, en kun je er in principe net zoveel en zo vaak van eten als je dat wil.
Als we ons wat slap of grieperig voelen dan is het eerste voedsel waar we aan denken vaak kippensoep. Niet zo verwonderlijk, want verse kippensoep is namelijk erg gezond. Het is zelfs bewezen dat je door verse kippensoep bij een griep of een verkoudheid weer sneller op de been bent.
Waarom? Omdat kippenvlees veel eiwit bevat met cysteine. Dit is een aminozuur met zwavel welke werkt als een antioxidant. Deze ruimen de schadelijke en giftige stoffen in ons lichaam op. Met dit heerlijke recept voor verse kippensoep heb je dus altijd een perfect medicijn in huis!
Welke ingrediënten in dit kippensoep recept zijn nog meer gezond?
Wat dacht je van wortel en selderij? Selderij heeft de goede eigenschap dat het bloeddrukverlagend werkt. Dit komt doordat selderij veel kalium bevat. Het zorgt tevens voor een optimale vochtbalans in ons lichaam.
En wortelen? Natuurlijk weten de meeste van ons wel dat deze oranje powerfood veel vitamine B en C bevatten. Maar, de wortel voorziet jouw lichaam ook van de onmisbare vezels, natrium en ijzer.
Kortom, reden te meer om zelf deze heerlijke verse kippensoep te gaan maken. Niet alleen erg lekker maar dus ook nog eens een verantwoord tussendoortje.
Zelf verse kippensoep maken met dit recept is helemaal niet moeilijk. Eet hem lekker op een luie zaterdag of deel hem met je hele familie. Deze heerlijke kippensoep is een absolute topper onder de soepen!
De voedingswaarden
Misschien behoeft deze verse kippensoep geen uitleg meer voor wat betreft de voedingswaarden, maar toch is het altijd verstandig om er even naar te kijken.
Verse kippensoep is laag in calorieën en vet, maar is daarbij wel rijk aan gezonde ingrediënten. De voedingswaarden van dit verse kippensoep recept is gebaseerd op 1 portie of kom. De ingrediënten zijn voldoende voor 4 personen:
Calorieën: 155
Vetten: 5 gram
Koolhydraten: 12 gram
Eiwitten: 16 gram
Wat heb je nodig?
- 2 verse kippenbouten
- 1 ui
- 1 prei
- 200 gram winterpeen
- 50 gram vermicelli
- 1,5 liter water (koud)
- 1 stukje gedroogde foelie
- 1 gedroogd laurierblad
- 2 takjes verse tijm
- Een beetje geraspte gember
- 15 gram verse selderij
- 15 gram verse peterselie
- 1 theelepel peperkorrels (bij voorkeur zwart)
- Optioneel: een rode peper
Hoe maak je zelf verse kippensoep
- Was de prei en snijd deze in stukken. Schrap tevens de wortel en snijd deze in kleine plakjes. Ook de ui mag gesnipperd worden.
- Kneus de peperkorrels in een vijzel of gebruik de achterkant van een eetlepel.
- Leg nu de kippenbouten in een diepe soeppan. Verdeel de gesneden groenten en ongeveer ⅓ deel van de verse peterselie, selderij, gember en de tijm in de pan. Voeg als laatste het laurierblad, de foelie en de peper toe en schenk het water in de pan.
- Breng het geheel vervolgens in een pan zonder deksel aan de kook. Kookt het? Draai het vuur dan lager en laat het ongeveer 2 uurtjes lekker pruttelen.
- Na 2 uur kun je de kip uit de bouillon halen. Bewaar deze even op een bord. Je bent er bijna…
- Maak een theedoek een klein beetje nat en zeef op deze manier de bouillon over in een andere pan. Laat de bouillon vervolgens een klein beetje afkoelen om het hierna koud te laten worden in de koelkast.
- Haal de bouillon uit de koelkast en verwijder het overtollige vet eventueel met een schuimspaan.
- Ontdoe de kippenbouten van hun vel en snij het vlees los van de botten. Plukken mag!
- Maak de afgekoelde bouillon opnieuw warm en voeg vervolgens de vermicelli én het kippenvlees toe. Hou je niet van vermicelli? Deze mag je uiteraard ook weglaten.
- Breng de bouillon aan de kook voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg het overgebleven restje peterselie en selderij toe aan de soep. Doe er eventueel ook wat extra groenten bij zoals wortel en prei.
- Serveer de verse kippensoep in een grote soepkom en jouw powerfood is klaar! Geniet ervan en eet smakelijk!
TIP van Timo
Wil je graag 2 kg per week afvallen met vooral lekker eten dat snel klaar is? Hier staat het voor je klaar >
Tips voor het maken van de verse kippensoep
TIP 1: Grote batch bouillon
Wil je gelijk wat bouillon klaar hebben voor een volgende keer? Maak dan een extra pannetje bouillon en schenk deze, nadat die is afgekoeld, over in ijsblokjes vormpjes. Zo kan je de volgende keer makkelijk wat blokjes pakken om door je soep of andere maaltijd te doen voor extra smaak.
TIP 2: Extra toppings
Het is erg lekker om je verse kippensoep te combineren met een gekookt ei en wat gefrituurde uitjes. Doe er nog een pepertje doorheen voor de smaak en je hebt een heerlijke immuun booster voor tijdens de koudere dagen.
TIP 3: Serveertip
Serveer de soep los of met een gekocht of zelfgemaakt koolhydraatarm broodje. Zo kan je lekker van je soep genieten door een stukje brood erin te dopen. Enjoy!
Bekijk ook:
Vegetarische erwtensoep om bij op te warmen
super bedankt ga ik morgen maken
Bedankt voor het recept ?