Verse spinazie ovenschotel vegetarisch genot!
Laatste update: 1 april, 2021 | 2 reacties
Hoewel vlees erg lekker kan zijn, is het soms ook niet verkeerd om op zijn tijd een vegetarische maaltijd te maken. Dat is beter voor het milieu en je lichaam. Om dan nog steeds voldoende eiwitten en vetten binnen te krijgen, zullen we kiezen voor gezonde groenten, ei en kaas. Daarom heb ik vandaag deze verse spinazie ovenschotel vegetarisch. Dat wordt nog eens smullen!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal porties: 5
- Koolhydraten per portie: 6 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 450 gram verse spinazie
- 70 gram gegrilde paprika, gesneden
- 3 grote eieren
- 105 gram cottage cheese
- 225 gram roomkaas naturel
- 50 gram geraspte mozzarella
- 75 gram geraspte Parmezaan
- 120 ml volle room
- een snufje nootmuskaat
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 el boter
- 3 tenen knoflook, geperst
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 170 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Laat intussen de boter smelten in een pan en voeg daar de sjalot aan toe. Laat het 1 minuut bakken.
- Doe vervolgens de spinazie en knoflook erbij en bak het geheel zo’n 3 minuten tot de spinazie zacht wordt.
- Daarna doe je de paprika erbij en bak je het geheel nog 3 minuten waarna je het gas uitzet.
- Intussen meng je de eieren, volle room, cottage cheese, roomkaas, kaas en nootmuskaat samen in een kom en voeg je hier peper en zout naar smaak aan toe.
- Schenk vervolgens het roommengsel bij de spinazie en roer alles zorgvuldig door elkaar. Schenk het daarna in de ovenschotel.
- Bak de ovenschotel voor een uur in de oven en laat het iets koelen voordat je het eet zodat het nog een beetje kan nastollen. Geniet van de verse spinazie ovenschotel vegetarisch!
De voedingswaarden
Aantal porties: 5
Calorieën per portie: 312
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 24 gram
Eiwitten: 16 gram
Trek in nog meer vegetarische gerechten? Probeer deze eens uit!
heerlijk recept. Dank je wel.
Ik ben niet vegetarisch maar wil dat wel af en toe eens tussendoor doen. En dit is echt verrukkelijk.
Deze schotel vandaag gemaakt ,hij was heerlijk, voor herhaling vatbaar