vitamine d3

Deze vitamine D3 supplementen werken het beste!

Laatste update: 11 december, 2023 | Geen reacties

Vitamine D3 is tegenwoordig niet meer weg te denken! Het wordt dagelijks als supplement ingenomen en de voordelen die je ervaart zijn groot. In dit artikel kom je alles te weten over vitamine D en ook doe ik een interessante onthulling!

Vitamine D3

Wist je dat vitamine D3 (vitamine D) eigenlijk geen vitamine is maar een pro hormoon? Omdat de populariteit enorm is toegenomen heeft het de naam vitamine gekregen.

Maar wat is vitamine D3 nou eigenlijk? Daar ga ik het nu met je over hebben. Ik vind het namelijk belangrijk dat je weet wat je slikt, mocht je een supplement willen aanschaffen.

Wat is vitamine D3?

Vitamine D3 wordt via de zon overgebracht door de huid. Ook tref je deze vitamine aan in vlees producten. De percentages in vlees zijn zeer klein.

Ook in vette vis zoals zalm, paling en makreel zit vitamine D3. Je lichaam heeft deze vitamine nodig en vooral tijdens de wintermaanden zijn vitamine D3 supplementen onmisbaar!

Hoe herken je een vitamine D3 tekort?

vitamine d3

De symptomen die optreden kunnen per persoon verschillen. Herken jij je in de volgende symptomen dan doe je er goed aan om een D3 supplement aan te schaffen.

 • Vermoeidheid
 • Lusteloosheid
 • Zwakheid
 • Zwetend wakker worden
 • Krampen
 • Spierpijn
 • Pijn aan gewrichten

Voordat ik je nog meer informatie geef over deze vitamine, deel ik eerste de TOP 5 beste vitamine D3 supplementen.

TOP 5 beste vitamine D3 supplementen

Dan is het nu tijd om je te laten zien welke supplementen je het beste kunt slikken. Alle supplementen die ik met je deel zijn natuurlijk samengesteld.

Tevens lees je ook honderden ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt! Laten we snel beginnen :-).

1. Vitalize Vitamine D 25 UG

Vitalize staat bekend om de hoge kwaliteit supplementen. Er worden namelijk geen toevoegingen gebruikt en dat merk je. Verhoogt de opname van calcium in de botten en is goed voor de werking van de spieren. Tevens wordt het immuunsysteem ondersteunt en dat zorgt voor een sterke weerstand. Persoonlijk neem ik dit Vitamine D supplement dagelijks en is voor mij de absolute nummer 1! Lees hier 66 ervaringen van andere Vitalize Vitamine D gebruikers >>>

Voordelen:

Beste kwaliteit
Snelle werking
Betere spierwerking
Versterkt de weerstand

vitamine d3

2. Multigold compleet

Multigold bevat een hoge dosering vitamine D en is compleet van A-Z als het gaat om andere vitamine en mineralen. De hoogwaardige kwaliteit zorgt voor een snelle werking. Dit supplement onderscheid zicht van andere supplementen vanwege aanwezige vitamine K, B2, B6 B11, B12, C en bevat alle nieuwe richtlijnen die door de gezondheidsraad is voorgeschreven. 100% vrij van lactose, gluten, suiker, gist, geur-kleur-en-smaakstoffen! Lees hier 20 ervaringen van andere Multigold Compleet gebruikers >>>

Voordelen:

Compleet van A-Z
Uitgebalanceerde samenstelling
Geschikt voor vegetariërs
Vrij van gluten, lactose en suiker

vitamine d3

3. Vitamine D3 1000 IU + omega 3

Dit 2 in 1 voedingssupplement is uiterst krachtig en levert een hoge dosering vitamine D3. Ideaal om te gebruiken bij een actieve leefstijl en ondersteunt je sportprestaties. Omega 3 bevat essentiële vetzuren die een positieve werking hebben op het hart, geheugen, ogen, huid en gemoedstoestand. De capsule werkt zeer snel en is van premium kwaliteit. Lees hier 112 ervaringen van andere Vitamine D3 1000 IU + Omega 3 gebruikers >>>

Voordelen:

2 in 1 supplement
Toename in energie
Snelle werking
Goed voor het hart

vitamine d3

4. Now Vitamine D3 1000 IU

De Vitamine D van Now is van hoge kwaliteit. Het merk staat bekend om de zuiverheid en goede prijs/kwaliteit verhouding. 1 capsule per dag is voldoende. Zorgt voor de instandhouding van sterke botten en bevordert het calciumgehalte in het bloed. Lees hier 64 ervaringen van andere Now Vitamine D3 gebruikers >>>

Voordelen:

1000 IU per dosering
Actieve vorm van D3
Verbetert de spierwerking
Goede prijs/kwaliteit verhouding

vitamine d3

5. Vitamine D 3000 IU

De vitamine D van Body en Fit zijn een perfecte aanvulling om de dagelijkse dosering binnen te krijgen. Ze zijn makkelijk in te nemen en 1 a 2 pillen per dag is voldoende. Je ervaart op korte termijn meer energie en ook de functies van je spieren werken beter. Lees hier 531 ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

Behoud van soepele spieren
Werkt snel
Behoud van sterke spieren

vitamine d3

Vitamine D3 druppels

Ik vind het belangrijk om een zo goed mogelijke review te delen over de beste vitamine D supplementen. Er wordt tegenwoordig namelijk ook vaak voor druppels gekozen.

Druppels zijn ideaal voor wanneer je niet van pillen houd en de werking is zeer snel. Hieronder vind je de beste vitamine D3 op basis van druppels.

Vitamine D3 Druppels Vitalize

Wanneer je alleen de allerbeste vitamine D druppels wilt gebruikten, raad ik je aan om te starten met Vitalize. De druppels bevatten 25 UG (1000 IE) vitamine D3 en zijn op natuurlijke basis samengesteld. De druppels bevatten GEEN lactose, gluten, gist, suiker, conserveermiddelen of kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs. Lees hier de ervaringen van andere gebruikers >>>

vitamine d3

Welke ziekten kun je voorkomen met vitamine D?

Je bent nu meer te weten gekomen over de beste vitamine D supplementen. Deze krachtige vitamine wordt regelmatig ingezet om bepaalde ziektes te voorkomen en te genezen.

Hieronder deel ik een aantal ziektes of gebreken die je kunt tegengaan door middel van vitamine D. Uiteraard is het belangrijk wanneer je onderstaande punten herkent, contact op te nemen met je huisarts!

– Vitamine D verhoogt de botmassa en gaat botontkalking tegen. Hierdoor ontstaat ook minder tandenverlies.

– Minder last van lage rugpijn en ademhalingsproblemen.

– Versterkt het immuunsysteem en de afweer tegen virussen.

– Zorgt voor een betere conditie, geheugen en concentratie.

Zoals je kunt zien gaat het om serieuze ziekten en of gebreken. Het is belangrijk dat je vitamine D op tijd gaat slikken. Niet voor niets begin je als zuigeling met vitamine D. Het is een van de meeste belangrijke vitamines waar je beter niet op kunt bezuinigen.

Heb je vitamine D ook tijdens de zomer nodig?

vitamine d3

In de winter en in de zomer heb je ieder dag vitamine D nodig. Met name vrouwen en mannen vanaf 50 jaar. Dit adviseert de gezondheidsraad.

De reden is duidelijk. Je verkleint de kans op een vitamine D tekort aangezien ouderen met warm weer uit de zon blijven. 10 tot 20 UG is tijdens de zomermaanden voldoende.

Mijn eigen ervaringen met vitamine D3

Ik heb in de loop der jaren ervaren hoe het is als je een vitamine D tekort hebt. Ik raakte snel moe en had overdag weinig energie.

Op het moment dat ik vitamine D ging slikken, kwam mijn energie op korte termijn terug. Ook voelde ik me sterker en gezonder tijdens de winterdagen.

Sindsdien slik ik dagelijks vitamine d en de voordelen zijn wat mij betreft enorm. Het is het proberen waard en ervaar zelf wat vitamine d voor jou kan betekenen!

Waar zit vitamine D in?

In welke voeding zit vitamine D? Laten we voorop stellen dat de hoeveelheid in voeding, niet genoeg is om aan je dagelijkse behoefte te komen.

Daarom is het gebruik van supplementen aan te raden. Daarnaast gaat de kwaliteit van het voedsel achteruit. Voedselproducten die vitamine D bevatten zijn:

 • Kaas
 • Eigeel
 • Tonijn
 • Makreel
 • Zalm
 • Haring
 • Rundvlees

De natuurlijke manier om vitamine D vrij te maken doe je door je lichaam bloot te stellen aan zonlicht.

LET OP!

Zoals je kunt zien mag je vitamine D niet onderschatten. Deze vitamine is onwijs belangrijk om je lichaam gezond te houden.

Je kunt er dan ook beter op tijd mee beginnen. Voorkomen is beter dan genezen. De TOP 5 beste vitamine D3 van hierboven laten zien dat deze supplementen niet duur in aanschaf zijn.

Tot slot

Het was me een genoegen om al deze belangrijke informatie over vitamine D met je te delen. Je weet nu precies waar deze vitamine goed voor is!

Herken je jezelf in een aantal symptomen van een vitamine D tekort, probeer dan zeker een de supplementen uit. Ook kun je jouw huisarts raadplegen!

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers!

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van Vitamine D3 supplementen!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 29 juli, 2018

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies