wat is creatine

Wat is creatine? Belangrijke informatie over creatine!

Laatste update: 11 december, 2023 | 1 reactie

Wat is creatine? Een vraag die ik regelmatig voorbij zie komen! Het is een van de meest gebruikte supplementen naast de bekende eiwitten shakes. Maar is creatine wel echt zo goed en wat zijn de voor en nadelen hiervan? Je leest het allemaal in deze blog!

Wat is creatine?

Creatine is een organische stikstofverbinding. Deze stof komt van nature voor in je lichaam en is ook aanwezig in voeding zoals vis en vlees.

Creatine is een belangrijke energieleverancier voor je spieren. Wanneer je jouw creatine level omhoog schroeft door bijvoorbeeld het gebruik van een supplement, neemt je spierkracht en energie toe. Daarnaast bevind creatine zich ook in je hersenen, hart en geslachtsdelen.

Wat doet creatine met je spieren?

Een creatine supplement wordt met name ingezet door krachtsporters. Je verhoogt namelijk je spierkracht en spierenergie.

Dit betekent dat je zwaarder en harder kunt trainen. Het gevolg van zwaarder kunnen trainen is spiergroei. Het is een feit dat bijna elke krachtsporter creatine in huis heeft.

Uit onderzoek blijkt dat creatine een van de weinige supplement is, die de sportprestaties verbetert!

TIP: Wil je creatine gebruiken? Vraag je je af wat de beste creatine supplementen zijn? Ik deel een TOP 5 Beste Creatine Supplementen waarvan de werking gegarandeerd is! Bekijk Hier De TOP 5 Creatine Supplementen van 2024>>>

Is creatine ongezond?

Creatine is een lichaamseigen stof. Het is belangrijk dat wanneer je een creatine supplement inneemt, je na 6 weken stopt.

Langdurig en constant gebruik kan ervoor zorgen, dat de aanmaak van lichaamseigen creatine afzwakt. De rustperiode bedraag minimaal 4 weken. Daarna kun je opnieuw een creatine supplement gebruiken.

Er zijn helaas een hoop creatine supplementen verkrijgbaar die niet de gewenste werking bieden. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, raad ik je aan om verder te lezen!

Helpt creatine echt?

wat is creatine

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat creatine werkt. Bij de een beter dan de ander. Dat heeft te maken met de hoeveelheid creatine, je lichaam zelf aanmaakt.

Ook voeding speelt een belangrijke rol. Eet je veel vis en vlees, dan is je creatine niveau hoog. Uit onderzoek is gebleken dat driekwart van de krachtsporters de voordelen ervaart van creatine.

Grote kans dat ook jij, erop voorruit gaat! Onthoud wel dat het om een supplement gaat en gevarieerd eten belangrijk blijft!

Moet ik creatine gebruiken?

Wil je graag je sportprestaties verbeteren, dan raad ik je aan om creatine te gebruiken. Je kracht en energie nemen toe waardoor je zwaarder kunt sporten.

Hierdoor worden je spieren extra belast. In combinatie met gezonde voeding (eiwitrijk) ontstaat er meer spiergroei. Uiteraard gebeurt dit niet van de een op andere dag.

De juiste training, voeding, supplementen en rust zijn belangrijk om je doelen te bereiken. Het kan zelfs ook voorkomen dat creatine weinig effect heeft en daarom is het een kwestie van proberen.

Creatine voor vrouwen

wat is creatine

Je zult verstelt staan hoeveel soorten creatine er zijn. De meeste creatine kunnen door mannen en vrouwen gebruikt worden.

Er zijn ook creatine supplementen waar het vrouwelijke lichaam, extra snel en goed op reageert. Nu wil ik je niet het hele internet laten doorzoeken en daarom deel ik hieronder, een van de beste creatine soorten voor vrouwen!

– Creatine Creapure van Body en Fitshop –

Creatine Creapure is een van de meest verkochte creatine supplementen ter wereld. Vrouwen en mannen reageren hier enorm goed op! Het is de meest zuivere vorm die verkrijgbaar is en wordt gebruik door professionele atleten. Lees hier 1347 ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen Creatine Creapure:
  • Toename in kracht
  • Meer energie
  • Snelle werking
  • Getest op zuiverheid en kwalitiet

wat is creatine

Bestel 500 gram voor €13,50 bij Body En Fitshop >>>


Hoe moet je creatine gebruiken?

De vraag wat is creatine heb ik beantwoord. Laten we nu gaan kijk hoe je creatine het beste kunt gebruiken? Zodra je een creatine supplement aanschaft, volg je de instructies op de verpakking. Er zijn namelijk verschillende soorten creatine en ook de samenstelling kan anders zijn.

Je kunt bij twijfel altijd je huisarts raadplegen. Ook heeft het geen zin om meer creatine in te nemen dan staat aangegeven.

Ik raad je aan om voldoende water te drinken tijdens je ”creatine kuur”.  Creatine wordt namelijk met behulp van vocht, opgeslagen in je spieren.

Drink minimaal 2 liter water per dag. Mocht je last krijgen van spierkrampen of maagklachten drink dan meer water.

Kan je verslaafd raken aan creatine?

Nee, Het is een lichaamseigen stof. Door een supplement verhoog je alleen de hoeveelheid creatine in je lichaam. Zodra je stop met een supplement vraagt je lichaam niet naar extra creatine.

Hierdoor raak je er niet verslaafd aan en dat is maar goed ook! Na 6 weken stop je 4 weken en dan kun je opnieuw met een creatine kuur beginnen.

Is het legaal?

Creatine is legaal en heeft niets te maken met anabolen steroïde. Het is verkrijgbaar via verschillende webshops en ook in de winkels kun je creatine aanschaffen.

Wel kan het voorkomen dat verschillende sporten, het gebruik van creatine tijdens een wedstrijd niet tolereert. Mocht je aan wedstrijd sport doen, controleer dan eerst of je creatine mag gebruiken.

Koffie tijdens creatine

wat is creatine

De meningen zijn nogal verdeeld betreft cafeïne en creatine. Er zijn onderzoeken gedaan naar de werking tussen deze twee stoffen.

Cafeïne supplementen kunnen de werking van creatine remmen. Een kop koffie kan daarin tegen geen kwaad omdat de verhoudingen anders zijn, dan wanneer je cafeïne supplementen neemt.

TOP 5 Beste Creatine 2024

Ik kan me voorstellen dat je graag het effect van creatine wilt ondervinden. Nu zijn er onwijs veel supplementen verkrijgbaar.

Welke is nu de beste en zorgt daadwerkelijk voor resultaat? Gelukkig heb ik het antwoord voor je! Ik heb namelijk een waardevol artikel geschreven waarin ik de TOP 5 Beste Creatine Supplementen deel!

De link daar dit artikel vind je hieronder:

TOP 5 Beste Creatine Supplementen Van 2024 >>>

 

Tot slot

De vraag wat is creatine heb ik uitgebreid beantwoord. Je bent veel meer over deze lichaamseigen stof te weten gekomen.

Ook heb je de bevestiging dat creatine geen kwaad kan en niets met anabolen steroïde te maken heeft. Het is een van de meest gebruikte supplementen door fitness, krachtsporters en bodybuilders.

Je kunt nu veel makkelijk een keuze maken door de TOP 5 Beste Creatine Supplementen Van 2024! Zo ben je verzekerd van meer spierkracht, energie en spiergroei.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers. Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van Creatine!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 23 april, 2018

Auteur

Timo

Tags

1 reactie op "Wat is creatine? Belangrijke informatie over creatine!"

  1. a. smulders schreef:

    Zijn er misschien nog beperkingen, denk aan hoge bloeddruk of cholesterol en niet te vergeten verminderde nier werking ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies