wat is de beste creatine

Wat is de beste creatine? De 5 beste van 2024

Laatste update: 11 december, 2023 | 11 reacties

Wat is de beste creatine? Een vraag die regelmatig voorbij komt. Creatine is namelijk een supplement waarvan de werking zichtbaar en merkbaar is. Je kunt verschillende soorten creatine gebruiken en vandaag behandel ik alleen de TOP 5 beste creatine die ik daadwerkelijk zelf gebruikt hebt. Tevens lees je ook honderden ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt! Hoog tijd om je hiermee verder te helpen. Lees dus snel verder.

Wat is de beste creatine?

Waarschijnlijk valt het woord creatine regelmatig bij jou in de sportschool. Daar is dan ook een goede reden voor! Het is namelijk een van de supplementen die daadwerkelijk kunnen helpen bij je sportprestaties (1).

1. Epic v2

Creatine is het meeste gebruikte supplement dat wereldwijd genomen wordt. Epic V2 van Dedicated Nutrition is een van de beste die je kunt gebruiken. Het is mijn persoonlijke favoriet omdat deze creatine een snelle werking heeft. Daarnaast ervaar je naar een paar dagen verschil en dat is uniek tegenover andere soorten. Bekijk ook de 354 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Ervaar meer explosiviteit tijdens krachttraining
 • Stimuleert spiergroei
 • Werkt binnen 30 minuten
 • Maandverpakking

Wat is de beste creatine

Bestel 550 gram voor 29,90 bij Body & Fitshop >>

2. Creapure creatine

Creapure valt onder het eigen merk van Body & Fit. Deze webshop in supplementen heeft een eigen, zeer succesvolle creatine ontwikkeld. Het is de meest zuivere ter wereld waar ze dan ook een keurmerk voor hebben. Het product wordt ontworpen in Alzchem Trostberg waar ook grote Amerikaanse bedrijven bij zijn aangesloten. Bekijk ook de 1271 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • De meest zuivere ter wereld
 • Stimuleert spiergroei
 • Versnelt spierherstel

wat is de beste creatine

Bestel 500 gram voor €12,50 bij Body & Fit >>

3. Creatine DNA

Creatine DNA is zuivere creatine die het lichaam makkelijk en snel opneemt. Hierdoor ervaar je tijdens je training meer kracht en uithoudingsvermogen. De DNA van het Top merk BSN (Amerika) is in Nederland en België zeer populair. Lees hier 73 ervaringen van andere DNA gebruikers >>

Voordelen:

 • Geschikt voor kracht en duursporten
 • Stimuleert spiergroei
 • Geweldige prijs
 • Neutrale smaak

beste creatine

Bestel 216 gram (60 doseringen) bij Body en Fitshop >>

4. Micronized

Optimum Nutrition is al jaren een begrip als het gaat om supplementen. Vooral bij explosieve krachttrainingen ervaar je een toename aan kracht en uithoudingsvermogen. Jaarlijks gebruik ik deze variant en ervaar iedere keer opnieuw de voordelen. Bekijk de 310 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • 88 Servings per verpakking
 • Lost makkelijk op in water
 • Stimuleert spiergroei

wat is de beste creatine

Bestel 317 gram (88 servings) voor €9,90 bij Body & Fit >>

5. Musclepharm

Het merk Muscle Pharm is onwijs populair in Amerika. Niet voor niets hebben ze dan ook een sterke creatine ontwikkeld. In Nederland maken we inmiddels ook al een aantal jaren gebruik van deze Super Variant. Deze blend ontstaat uit 5 soorten crea en behoort absoluut tot wat is de beste creatine top 5 2017! Bekijk hier de 244 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit
 • Voelbare werking
 • Goede smaak
 • 2 Maanden verpakking

Wat is de beste creatine

Bestel 300 gram voor €14,90 bij Body & Fit >>

Wat is creatine?

Creatine is een belangrijk supplement om sportprestaties te verbeteren. Studies tonen aan dat het kracht, spiermassa en trainingsprestaties kan verhogen (2), (3).

Daarnaast biedt creatine een aantal gezondheidsvoordelen zoals Bovendien biedt het een aantal andere gezondheidsvoordelen, zoals spierzwakte, vermoeidheid en geheugenproblemen (4), (5), (6), (7).

Creatine is een organische stikstofverbinding. Klinkt misschien ingewikkeld maar de stof komt van nature voor in je lichaam. Je haalt het ook met kleine percentages uit vlees en vis.

De lever activeert de productie wat ontstaat uit aminozuren. Een belangrijke functie van deze stof is het ondersteunen van je energielevels betreft je spieren. Zodra je kracht moet uitzetten bijvoorbeeld tijdens fitness, maken je spieren gebruik van deze energielevels.

Wat doet creatine?

Wat is de beste creatine

Wanneer je aan het sporten bent, verbruik je energie. Je lichaam heeft een eigen voorraad creatine ter beschikking. Wanneer je deze met een supplement aanvult, is je niveau maximaal.

Hoe meer energie er in je spieren zich bevind, hoe zwaarder je kunt trainen. Zwaarder trainen lijdt tot meer spiermassa. Het zorgt er dus voor dat je meer kracht ontwikkeld waardoor je sterker en gespierder wordt.

Natuurlijk gebeurd dit niet van de een op de andere dag. Je komt een supplement een aantal weken aan het gebruiken. Met het juiste product ontstaat er wel degelijk meer spierkracht en spiermassa. Je kunt namelijk harder trainen, meer herhalingen uitvoeren en dat zorgt uiteindelijk voor resultaat!

Hoe moet ik het gebruiken?

Je vraagt je waarschijnlijk af, is creatine ook iets voor mij? Laten we voorop stellen dat het een lichaamseigen stof is. Je kunt het uit voeding halen zoals vlees en vis. De hoeveelheid in deze voedingsmiddelen zijn helaas niet voldoende om een ware boost te ervaren.

Ik raad je aan om creatine te gebruiken, wanneer je al enige tijd sport. Ik snap dat je als beginner graag snel resultaat wilt, maar dat gaat helaas niet werken.

Je spieren moeten namelijk een kracht ontwikkeling hebben doorgemaakt. Zodra je hier een supplement aan toevoegt, til je jouw grenzen omhoog. Hierdoor ontstaat er meer resultaat of te wel spiergroei!

Onthoud dat er geen wonderen bestaan. Wat producten ook beloven, er is maar een klein percentage dat verschil kan maken. Het antwoord op de vraag welke het beste is, lees je in de TOP 5 hierboven.

Heeft het bijwerkingen

In de loop der jaren zijn er honderden studies geweest naar de veiligheid van creatine. Deze studies hebben aangetoond dat het geen bijwerkingen heeft. Je kunt een supplement veilig gebruiken.

Mocht je toch gevoelig zijn voor een toename aan creatine, is er een kleine kans op een verstoorde mag of diarree. Deze symptomen komen nauwelijks voor blijkt uit het studierapport van Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Tot slot

Je hebt nu waardevolle informatie over creatine kunnen lezen. Allereerst is het belangrijk om te weten wat creatine is zodat je de juiste beslissing kan maken.

De TOP 5 van hierboven helpt je daarbij. Het zijn de meest gebruikte creatine soorten omdat de werking positief is. Aangezien creatine het meest verkochte supplement is, doe je er goed aan om een creatine soort, uit dit artikel te kiezen.

Er zijn namelijk heel wat fabrikanten die beweren dat hun creatine goed is, maar helaas is het tegendeel de uitkomst. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een minder goede soort aanschaft.

Ook interessant

Ik raad je ook zeker aan om onderstaande TOP 5 supplementen te lezen:

Beste pre workout van 2024

Beste testosteron boosters van 2024

Dit zijn echt de beste eiwitten voor spiergroei

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 7 januari, 2020

Auteur

Timo

Tags

11 reacties op "Wat is de beste creatine? De 5 beste van 2024"

 1. Tim schreef:

  Bedankt voor de uitgebreide informatie over creatine. Ik heb zojuist creapure creatine van body en fit besteld. Gebruik je er zelf op het moment ook een?

  Groeten Tim

  1. timo schreef:

   Hoi Tim,

   Graag gedaan! Je hebt een goede creatine gekozen :-).
   Hou me maar op de hoogte van de vorderingen als je wilt.

   Groeten Timo

 2. Mirna schreef:

  Ik fitness 4 keer per week en wil graag creatine gaan nemen.
  Welke is dan het beste en hoe vaak moet je dit nemen per dag?
  Zijn het pillen of poeders die je neemt?

  1. timo schreef:

   Hoi Mirna,

   Alles creatines die ik deel in dit artikel zijn geschikt
   als je vaak aan sport doet.

   Waar ik heel veel baat bij heb is Epic V2! Het zijn allemaal poeders
   wat ik persoonlijk prettiger vindt dan pillen.

   Als je nog vragen hebt hoor ik het graag :).

   Groeten Timo

 3. Errol schreef:

  Ik ben meer te weten gekomen over creatine en heb
  besloten om hier ook mee te beginnen. Ik heb die van XXL besteld
  en zodra ik er mee begin laat ik weten hoe het mij bevalt.

  1. timo schreef:

   Hoi Errol,

   Goede keuze! De creatine van XXL Nutrition is goed en gebruik
   ik ook regelmatig. Laat me zeker even weten hoe het gaat :)!

   Groeten Timo

 4. James schreef:

  He Timo, ik heb de epic v2 begin januari gekocht en ik merk wel degelijk verschil. Zo ervaar ik meer kracht tijdens het sporten en ook is mijn spiermassa toegenomen. Ik ben er heel erg blij mee en dat wil ik je graag laten weten. Thanks hiervoor.

  1. timo schreef:

   Hallo James,

   Wat tof om te lezen dat de Epic V2 je bevalt. Het is ook mijn
   favoriet!

   Je ervaart binnen een paar dagen al verschil en dat is best uniek voor een supplement.
   Ik wens je plezier en nog veel extra spiermassa toe :).

   Groeten Timo

 5. Mike schreef:

  Ik zweer ook bij de Epic V2. Top spul en ik ga er hard op. Wat me opvalt is de pomp die je hiervan krijgt en best wel lang aanwezig is. Zou er ook al een V3 in de maak zijn? Weet je hier iets over? Gr Mike

  1. timo schreef:

   Ha Mike,

   Epic v2 is TOP! Ik ervaar ook een hevige pomp die gedurende dag aanhoud.
   Zo ver ik weet is er nog geen Epic V3. Mocht ik hier iets over opvangen
   laat ik het je wel even weten :-).

   Groeten Timo

 6. Mark deekens schreef:

  Had buiten epic v2 ook graag de beste testesteronbooster gehad wat raden Julie mij aan ben wel 61 jaar daarom de beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies