Zalm filet met asperges en verse knoflook
Laatste update: 22 februari, 2021 | Geen reacties
Houd je van zalm? Dan is dit recept echt een gerecht om eens te proberen! Je kan zo namelijk de heerlijkste zalm filet bakken, samen met wat asperges en dan in één keer opeten. Bovendien zit zalm ook nog eens boordevol goede vetten en mineralen. Een echte topper, dus!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten
- 700 gram zalmfilet in 4 stukken gesneden (of 4x een stuk zalmfilet van 175 gram)
- 500 gram groene asperges, de onderkant eraf gesneden
- 100 gram boter, gesmolten
- 4 tenen knoflook, gehakt
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1 tl uipoeder
- 4 plakken citroen
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden waarna je een bakplaat bekleed met een vel bakpapier of een grote ovenschaal klaarzet.
- Leg de zalmfilet in het midden van de bakplaat, maar laat een beetje ruimte tussen elk stuk.
- Vervolgens plaats je de asperges aan de zijkanten van de bakplaat en zet de bakplaat even opzij.
- Daarna meng je in een schaal de peterselie, uipoeder, boter, peper en zout door elkaar en schenk je het mengsel over de zalm en de asperges heen.
- Leg dan een plakje citroen op elk stuk zalmfilet en plaats het geheel in de oven. Bak het voor zo’n 12 – 15 minuten of totdat je de zalm met een vork makkelijk uit elkaar kan halen.
- Serveer de zalm met een paar stuks asperge en eet het terwijl het warm is. Geniet van de maaltijd!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 587
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 44 gram
Eiwitten: 41 gram
Heb je zin in nog meer lekkere gerechten met vis? Bekijk dan deze andere recepten eens!
Gezonde tonijnsalade met appel
Verse vis met spinazie en currypasta