Zelf Een Eiwitshake Maken Met Natuurlijke Voeding – 2 Recepten!

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Zelf een eiwitshake maken – Eiwittenshakes zijn ideaal om je spieren mee te voeden. In plaats van poeder te gebruiken, kun je ook een shake met voeding klaarmaken. Bekijk 2 heerlijke en gezonde recepten waar je voortaan de lekkerste shakes mee maakt!

Al een aantal jaar maak ik gebruik van eiwitshakes. Je kunt verschillende soorten shakes maken of kopen in poedervariant.

Toch raad ik je ook aan om een eiwitshake ook zelf te maken. Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken krijg je extra vitaminen, mineralen en vezels binnen.

Bovendien kost zelf een eiwitshake maken weinig tijd en er is genoeg variatie mogelijk. Allereerst leg ik je uit waarom eiwitten zo belangrijk zijn!

Zelf een eiwitshake maken

Waarom eiwitten belangrijk zijn?

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Zonder eiwitten kun je niet functioneren. Ongeacht je wel of niet sport, dagelijks heb je eiwitten nodig!

Wanneer je actief bent en regelmatig sport, heeft je lichaam extra behoefte aan eiwitten. Je hersteld hiermee je spieren. Tijdens het trainen ontstaan er namelijk microscheurtjes in je spierweefsel.

Deze scheurtjes moeten opnieuw hechten en daar zijn eiwitten voor nodig. Hoe meer je dit proces herhaalt ontstaat er nieuw spierweefsel, waardoor je spieren groter worden. Dit gebeurt helaas niet van de een op de andere dag.

Het heeft tijd nodig om je lichaam gespierd te krijgen. Met de juiste instelling en discipline ga je in combinatie met eiwitten, meer spiermassa kweken!

zelf een eiwitshake maken

Zelf een eiwitshake maken met natuurlijke voeding

Het enige dat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een blender. Zodra je een eiwitshake hebt gemaakt, kun je deze beste direct opdrinken. Mocht je later op de dag nog een shake willen drinken, maak dan een nieuwe.

Eiwitshake recept #1

Wat heb je nodig?

– 200 gram magere kwark
– 3-4 schijfje ananas uit blik
– 1 scheutje water

Hoe maak je deze eiwitshake?

Doe de magere kwark in de blender en voeg daar de schijfjes ananas aan toe. Doe een klein scheutje water erbij en laat de blender het werk doen. Om de schake dunner te krijgen kun je er eventueel meer water aan toevoegen.

Deze eiwitshake bevat: 178 kcal, 20 gram eiwitten, 24 gram koolhydraten.

zelf een eiwitshake maken

Eiwitshake recept #2.

Wat heb je nodig?

– 200 gram Franse kwark
– 100 ml magere melk
– 1 eetlepel cacaopoeder

Hoe maak je deze eiwitshake?

Voeg de Franse kwark, magere melk en cacao samen in de blender. Om de eiwitshake dunner te krijgen voeg je er melk of een scheutje water aan toe. Je kunt er ook cacao poeder aan toe voegen als je de shake meer smaakt wilt geven.

Deze eiwitshake bevat: 195 kcal, 29 gram eiwitten, 18 gram koolhydraten.

Zelf een eiwitshake maken

Hoeveel eiwitshakes kan je drinken per dag?

Zoals je kunt zien is zelf een eiwitshake maken niet moeilijk. Het gebeurt snel en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan.

Het eten van overige eiwitrijke producten is natuurlijk net zo belangrijk. Vlees, vis, noten, zaden, eieren, melk, kwark zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan eiwit.

Hoeveel eiwitshakes je kunt drinken is onder andere afhankelijk van je eiwitbehoefte. Bekijk hier een handig tabel waarmee je je eiwitbehoefte kunt uitrekenen: Hoeveel eiwitten heb je nodig per dag – Bekijk hier eenvoudig tabel!

Het beste tijdstip voor een eiwitshake

Eiwitten neem je direct na je training. Zorg ervoor dat dit binnen het uur gebeurt, als je klaar bent met sporten. Op rustdagen neem je ook eiwitten. Verdeel de shakes over de dag.

Je kunt ook een shake bij je ontbijt nemen. Persoonlijk neem ik mijn laatste shake voor het slapen gaan. Op deze manier voed je je spieren tijdens de nachtrust.

Heb jij nog lekkere eiwitshake recepten? Deel ze onderaan in dit artikel! Dankjewel 🙂

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 mei, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies