Lekker zoete banoffee taart
Laatste update: 6 oktober, 2020 | 1 reactie
Wanneer je van bananen, toffee en taart houdt, moet je deze taart echt eens proberen! De Banoffee taart combineert de fruitige smaak van banaan met het zoete van de slagroom en toffee. Deze taart is dus voor de echte zoetekauw. Bovendien is het recept makkelijk te maken en je hebt er geen eieren voor nodig!
- Gebak/Dessert
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 1,9 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten
- 85 gram roomboter
- 150 gram amandelmeel
- 500 ml slagroom
- 140 gram Sukrin gold
- 1 eetlepel banaan smaakstof
Bereidingswijze Banoffee taart
- Allereerst begin je met het voorverwarmen van de oven op 150 graden Celsius. Bekleed daarbij een springvorm met bakpapier.
- Meng intussen het amandelmeel met 50 gram Sukrin gold en meng daarna de boter erdoorheen tot het een deeg vormt.
- Druk het deeg vervolgens in de ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven. Laat het deeg daarna afkoelen.
- Schenk intussen 200ml van de slagroom in een pan en voeg daar de rest van de Sukrin gold aan toe. Roer goed en breng het aan de kook. Blijf roeren totdat het mengsel stroperig begint te worden. Dit duurt ongeveer tien minuten. Het zal verder nog meer stollen wanneer het afkoelt.
- Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de bananen smaakstof toe voordat je de pan aan de kant zet om af te koelen.
- Klop daarna de overige slagroom totdat het goed stijf is.
- Ten slotte bedek je de taartbodem met de toffee en breng je daarna toefjes slagroom op de taart aan. Serveer het eventueel met wat extra decoraties en geniet van de banoffee taart!
De Voedingswaarden:
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 387
Koolhydraten: 1,9 gram
Vetten: 35 gram
Eiwitten: 8,2 gram
Zeer lekker