beste elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel volgens tandarts Erik!

Laatste update: 10 oktober, 2019 | Geen reacties

Wat is nu de beste elektrische tandenborstel? Een vraag die ik regelmatig voorbij zie komen. Tandartsen raden aan om elektrisch te poetsen en de keuze in apparaten is enorm. Ik heb de hulp van tandarts Erik ingeroepen. Hij is inmiddels 7 jaar tandarts en weet exact welke elektrische tandenborstel je nodig hebt!

Het is dan ook absoluut een feit dat een goede tandenborstel, geen honderden euro’s hoeft te kosten. In deze blog vind je dan ook de betaalbare apparaten die de juiste kwaliteit leveren.

Best geteste elektrische tandenborstel

1. Oral-B Pro 2 2500 CrossAction

Deze elektrische tandenborstel heeft echt alles in huis, om je gebit gezond en stralend te houden. Is voorzien van een timer, 2 poetsstanden en een poetsdruksensor waarmee je jouw tandvlees beschermt. Een absolute uitblinker in haar prijsklasse. Lees hier 772 ervaringen van andere Oral B Pro 2 gebruikers >>

Voordelen:

 • Beschermd tandvlees
 • Maakt tanden wit
 • Ingebouwde timer

beste elektrische tandenborstel

 

Ideaal apparaat en beschikt over een timer met druksensor!

Bestel hier Oral B Pro 2 2500 het goedkoopst

2. Oral-B PRO Vitality Cross Action

De Oral-B Vitality Cross Action + Extra Body is een elektrische tandenborstel en geschikt voor groot en klein. Beschikt over alle benodigde basisfuncties en ingewikkelde extra’s zijn achterwege gelaten. De ingebouwde 2 minuten timer zorgt ervoor dat je niet te kort of te lang je tanden poetst. Lees hier 549 ervaringen van andere Oral-B Pro Vitality Cross Action gebruikers >>

Voordelen:

 • 5 dagen poetstijd
 • 7.600 rotaties p/m
 • Makkelijk in gebruik

goede elektro tandenborstel

Een goede prettige tandenborstel met prima prijs/kwaliteitsverhouding!

Bestel hier Oral-B Pro Vitality het goedkoopst

3. Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43

Behoort absoluut tot de beste elektrische tandenborstel! Verkleuringen worden binnen 2 weken verwijderd. Sonisch betekent dat de borstelkop met snelheden tot wel 62.000 poetsbewegingen per minuut, vibreert. Dit betekent een gezond, schoon en wit gebit! Lees hier 387 ervaringen van andere Philips Sonicare gebruikers >>

Voordelen:

 • Zeer schoon resultaat
 • Wittere tanden
 • Timer

elektrisch tanden poetsen

Maakt tanden sterk, gezond en stralend wit!

Bestel hier Philips Sonicare HX7612 het goedkoopst

4. Oral-B Pro 2 2000S Ultrathin Adult

Beschikt over twee verschillende reinigingstechnologieën namelijk reinigen en pulsen. Dit zorgt voor een schoon, fris en sterk gebit. De kans op tandsteen wordt verkleind zonder tandvlees irritatie. Beschikt over een poets-timer en de batterij gaat minimaal 10 dagen mee. Lees hier 49 ervaringen van andere Oral-B Pro 2 2000S Adult gebruikers >>

Voordelen:

 • Reinigen & pulsen
 • Poets-timer
 • 10-14 dagen batterij

de beste elektrische tandenborstel

met deze elektrische tandenborstel poets je je tanden zeer snel en zeer goed!

Bestel hier Oral B Pro 2 2000S het goedkoopst

5. Oral-B Genius 10000N

Een van de meest uitgebreide elektrische tandenborstels van Oral B. Beschikt over de allernieuwste technologieën en zorgt vanaf dag 1 voor wittere tanden. Maar liefst 6 verschillende poets-standen en ontworpen in samenwerking met tandartsen. Lees hier 496 ervaringen van andere Oral-B Genius gebruikers >>

Voordelen:

 • Compleet
 • Gezond tandvlees
 • Witte tanden

Beste elektrische tandenbo

Een van de meest complete elektrische tandenborstel aller tijden!

Bestel hier de Oral-B Genius 1000N het goedkoopst

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

De bovenstaande top 5 beste elektrische tandenborstel beschikken over alle nodige functies, om je gebit en mond gezond te houden. Toch is belangrijk om jezelf af te vragen wat je nou echt noodzakelijk vind. Hieronder vind je een lijstje met de meest belangrijke onderwerpen waar een goede elektrische tandenborstel aan moet voldoen.

Timer

Een timer zorgt ervoor dat je niet te kort of te lang je tanden poetst. Erik raad aan om elk gedeelte van je gebit 30 seconden te poetsen (rechtsboven, linksboven, rechtsonder en linksonder). Dit komt neer op 2 minuten. Er zijn elektrische tandenborstels die na 2 minuten automatisch stoppen maar ook na elke 30 seconden. Net wat jij prettiger vindt!

Druksensor

Een goede elektrische tandenborstel moet ook beschikken over een druksensor. Dit voorkomt dat je te hard drukt waardoor het tandvlees kan beschadigen. Ik weet nog goed dat ik best versteld stond van mijn verkeerde poetstechniek. Mijn elektrische tandenborstel stopte constant omdat ik te hard aan het poetsen was. Een druksensor is ideaal en voorkomt onnodige klachten aan je gebit.

Batterijduur

Wat ik ook nog belangrijk vind om te vermelden is de batterijduur. Het is wel zo handig dat je apparaat een paar dagen mee gaat. Ik heb me hier aardig in vergist bij mijn eerste elektrische tandenborstel aanschaf. Na 4 keer gebruiken was het apparaat leeg en opladen duurde toch wel een paar uur. Ik moet weer met de handtandenborstel aan het werk en dat viel tegen kan ik je vertellen. Let er dus goed op de batterijduur.

Nog een belangrijke tip van tandarts Erik!

Een vaak gestelde vraag in zijn tandartspraktijk is wanneer je de borstel moet vervangen. Zijn advies is om niet langer dan 3 maanden met hetzelfde borsteltje te doen. De kwaliteit neemt namelijk af en ook voor de hygiëne is dit belangrijk. Mocht de borstel eerder versleten zijn, vervang hem dan direct.

Ook interessant

Op BGreat.nl lees je dagelijks reviews over de allerbeste verzorgingsproducten. Wellicht zijn onderstaande artikelen ook interessant om te lezen. Wil je graag meer weten over een bepaald product? Laat dan een reactie achter en ik help je graag verder!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 oktober, 2019

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies