beste gezichtsolie

Beste gezichtsolie | De TOP 5 van 2024

Laatste update: 17 januari, 2024 | Geen reacties

We weten inmiddels allemaal dat huidolie een goede manier is om je huid te verzorgen. Het ligt echter net wat anders bij de huid van je gezicht. Deze is namelijk een stuk gevoeliger dan de rest van je lichaam en komt ook meer in aanraking met de buitenlucht dan andere delen. Daarom is het belangrijk om te weten welke de beste gezichtsolie speciaal voor het gezicht is, zodat je de juiste verzorging aan je gezicht kan geven.

De 5 beste gezichtsoliën

 1. Premium Pure Arganolie
 2. Biodermal Renewing Face Oil
 3. Clarins Blue Orchid Face Treatment
 4. L’Oréal Paris Extraordinary Oil
 5. Weleda Amandel gezichtsolie

1. Premium Pure Arganolie 50ml

De arganolie van Arganwinkel is speciaal voor huid en haar. Daarbij is deze olie ook ontzettend goed voor het gezicht. Met name de droge en oudere huid hebben hier baat bij. De olie is koudgeperst en bevat daardoor nog alle vitaminen. Lees hier 1102 reviews >

Voordelen:

 • Geschikt voor de droge en oudere huid
 • Koudgeperst
 • Bevat veel vitamine E

beste gezichtsolie

Bestel hier Argan het goedkoopst >

2. Biodermal Renewing Face Oil

De olie van Biodermal is geschikt voor alle huidtypen, maar heeft als extra toevoeging vitamine E en Q10. Q10 zorgt namelijk dat externe factoren minder invloed hebben op de gezondheid van je huid. Daarbij bestaat de basis uit canola olie, een olie dat erg goed is voor de versoepeling van je gezicht. Lees hier 83 reviews >

Voordelen:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Bevat zowel vitamine E als Q10
 • Basis bestaat uit canola olie

Bestel hier Biodermal het goedkoopst >

3. Clarins Blue Orchid Face Treatment

Deze olie is afkomstig van de blauwe orchidee. Deze olie is namelijk erg zacht en trekt snel in de huid. Het werkt bovendien als een anti-aging olie, waardoor deze zeer geschikt is voor de oudere huid. De kalmerende effecten zorgen voor een gladde en stralende huid. Wat wil je nog meer? Lees hier 26 reviews >

Voordelen:

 • Geschikt voor de oudere huid
 • Kalmerend
 • Zacht op de huid

Bestel hier Clarins het goedkoopst >

4. L’Oréal Paris Extraordinary Oil

Deze olie is uitermate geschikt voor de vette huid. Dankzij de toevoeging van lavendel en rozemarijn, helpt het je huid om tot rust te komen en laat het je gezicht stralen. Bovendien zorgt de geur voor een erg kalmerend effect. De olie voelt niet vet aan en trekt snel in. Lees hier 92 reviews > 

Voordelen:

 • Voor de vette huid
 • Bevat lavendel en rozemarijn
 • Voelt niet vet aan

Bestel hier L’Oréal het goedkoopst >

5. Weleda Amandel gezichtsolie

Ten slotte hebben we de gezichtsolie van Weleda. Deze olie is goed geschikt voor het herstellen van de droge en oudere huid. Bovendien bevat het amandel, waardoor je huid goed verzorgt wordt. Smeer deze olie op voordat je gaat slapen, zodat hij tijdens de nacht aan de slag gaat met je huid. Lees hier 4 reviews >

Voordelen:

 • Geschikt voor de droge en oudere huid
 • Bevat amandelolie
 • Voor nachtgebruik

Bestel hier Weleda het goedkoopst >

Welke olie is goed voor je gezicht?

Wanneer je op zoek bent naar een goede olie voor op je gezicht, moet je eerst kijken naar de verschillende huidtypes. Een droge huid heeft namelijk andere voedingsstoffen nodig dan een vette huid. Daarnaast heeft je gezicht sowieso een andere verzorgingsbehoefte dan de rest van je huid. Het is daarom belangrijk om te kijken naar oliën met kleinere moleculen, zoals arganolie, jojoba en squalaan (afkomstig uit olijven).

We zullen je uitleggen welke olie het beste bij je huidtype past.

Droge huid

Een droge huid heeft veel baat bij argan olie en marula olie. Arganolie bevat namelijk veel vitamine E, wat de huid voedt. Marula olie bevat juist veel omega vetzuren die je huid ondersteunen en snel intrekken. Hyaluronzuur is een toevoeging in sommige oliën die ook goed is voor je droge huid. Deze zorgt namelijk dat de huid vocht beter kan opnemen.

Normale huid

Zware oliën kunnen je huid al gauw te vet maken, waardoor je het beste kan kiezen voor een lichte olie, zoals jojoba olie. Deze soort trekt snel in de huid en je hebt vaak al genoeg aan een paar kleine druppels.

Acné gevoelige huid

Als je snel last hebt van acné, dan helpt het ook om hier lichte oliën voor te gebruiken. Squalaan, jojoba en tea-tree olie helpen hier goed bij. Bovendien werkt tea-tree olie als een bacterie-killer, waardoor je acné snel zal verminderen.

Vette huid

Een olie die snel intrekt is ook erg belangrijk bij een vette huid. Kies daarom voor marula olie of tea-tree olie. Rozenbottel en duindoorn olie werken hier ook goed bij. Wat extra goed helpt is om een gezichtscrème te combineren met deze oliën voor het beste resultaat.

Gemengde huid

Wanneer je plekken hebt die wat droger zijn en wat vettere plekken op je huid, is het handig om een olie te hebben die beide probleempunten aanpakt. Marula en argan passen hier het beste bij. Marula bevat daarbij ook antibacteriële eigenschappen waardoor je minder snel last zal krijgen van puistjes.

Alle huidtypen

Squalaan is een uitstekende olie voor alle huidtypen. De uit olijven afkomstige olie zorgt ervoor dat je huid gezond blijft en heeft verder weinig invloed op de droogte of vetheid van je huid.

De oudere huid

Oliën met argan, amandel of rozen zijn uitstekende oliën om de oudere huid te ondersteunen en te verzachten. Rimpels, pigmentvlekken en andere fijne lijntjes worden hierdoor zwakker, zodat je een jongere uitstraling krijgt.

Lees ook:

Met deze huidolie krijg je een zachte & mooiere huid!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 juli, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Reviews Verzorging

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies