beste halterbank

Beste Halterbank? TOP 5 Beste Halterbank Van 2018!

Laatste update: 16 januari, 2019 | Geen reacties

Wat is de beste halterbank? Ben je van plan om thuis aan krachttraining te doen, dan is een halterbank (bankdrukbank) de ideale oplossing! In dit artikel vind je de TOP 5 beste halterbanken van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

Beste halterbank

Een halterbank is enorm nuttig wanneer je krachtoefeningen wilt uitoefenen. Met name wordt een halterbank gebruik voor bankdrukken.

Je kunt een halterbank ook gebruiken voor het trainen van je rug, borst, schouders, armen en benen. Het verschil tussen een fitnessbank en halterbank zijn de steunen, waar je gewicht in kunt leggen. Laten we beginnen met de TOP 5!

#1. Focus Fitness Force

De Focus Fitness Force is een next level halterbank! Je kunt verschilleden halterstangen gebruiken en er is een been trainer bij inbegrepen. Het veilige pop-in systeem zorgt ervoor dat je rugleuning in verschillende posities kunt plaatsen. Door de vele mogelijkheden met deze bank ontstaat er absoluut meer spierdefinitie. Lees hier ervaringen van andere Focus Fitness Force gebruikers >>

Voordelen:

– Verstelbare rugleuning
– Professionele kwaliteit
– 10 jaar garantie

beste halterbank

Bestel hier de Focus Fitness Force met hoge korting bij Bol.com >>

#2. Tunturi WB20 Halterbank

De WB20 is een verstelbare halterbank. Je kunt de bank in 5 verschillende hoogste instellen. Ook heeft de bank de houders [zie foto] voor tricep dips. Daarnaast kun je de bank in decline stand plaatsen zodat je optimaal je buikspieren kunt trainen. Het is een veelzijdige bank die je helpt bij het behalen van je doelen! Bekijk hier de ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

– 5 verschillende standen
– Oefeningen voor triceps
– Oefeningen voor buikspieren
– Goede prijs kwaliteit verhouding

beste halterbank

Bestel Tunturi WB20 voor €169,00 bij Fitwinkel >>>

#3. Hammer Fitness Bermuda

Deze halterbank is enorm effectief door de verschillende mogelijkheden. Letterlijk elke spiergroep kun je hiermee trainen. De bank bevat butterfly apparaten, bicep curl plateau, lat mechanisme, verstelbare leuning en been spier oefeningen. De afbeelding zegt genoeg! Met deze alles in 1 halterbank komen je spieren niks tekort! Bekijk hier de ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

– Zeer compleet
– Instelbare hoogte van spotters
– Krasvrij
– Professionele krachttraining

beste halterbank

Bestel Hammer Fitness Bermuda voor €268,90 bij Fitwinkel >>>

#4. Gymstick Halterbank

Deze halterbank is gemaakt van stevige stalen buizen. De rugleuning en zitting zijn beide verstelbaar. Ook bevat deze halterbank de mogelijkheid om de benen te trainen. Nu ontvang je tevens een halterstang en 40 kg aan gewichten bij de Gymstick Halterbank. De bank is opklapbaar om ruimte te besparen. Bekijk hier ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

– Inclusief halterstang
– Inclusief 40 kg aan gewichten
– Opklapbaar
– Goede prijs/kwaliteit verhouding

Beste halterbank

Bestel Gymstick voor €249,00 bij Fitwinkel >>>

#5. Tunturi WB60 Olympische Halterbank

De Tunturi heeft verstelbare verchroomde staanders en behoort absoluut tot de beste halterbank! Deze halterbank is geschikt voor professioneel gebruik en kan tot 270 kg belastbaar worden. De rugleuning is verstelbaar en ook is er een leg developer aanwezig. De bank bevat ook een bicep curl plateau. Een hoge kwaliteit halterbank die geschikt is voor verschillende spiergroepen. Bekijk hier de ervaringen van andere gebruikers >>>

Voordelen:

– Professionele kwaliteit
– Oefeningen voor benen
– Oefeningen voor buik
– Verstelbare rugleuning

beste halterbank

Bestel Tunturi WB60 voor €279,00 bij Fitwinkel >>>

Welke soorten halterbanken zijn er?

Er zijn twee verschillende typen halterbanken. Zo is er een vlakke halterbank en een schuine halterbank. De vlakke halterbank kun je niet verstellen en de schuine bank wel.

Hierdoor kun je verschillende oefeningen uit een andere hoek uitvoeren. Als je voor optimale groei en prestaties wilt gaan is een schuine halterbank de beste keuze.

Zo kun je bijvoorbeeld plat bankdrukken maar ook schuin. Hierdoor worden de borstspieren via verschillende hoeken aangesproken.

Waar moet de beste platte halterbank aan voldoen?

Een vlakke halterbank heeft een rechte rugleuning die je niet kunt verstellen. Een voordeel van een platte bank is dat ze stabiel en stevig zijn.

Daarnaast kun je het gewicht aardig opvoeren aangezien de leuning niet omlaag kan klappen. Wil je direct de beste halterbank (vlak) zien, gebruik dan de link hiernaast: Ga Naar De Beste Vlakke Halterbanken >>>

Waar moet de beste verstelbare halterbank aan voldoen?

Een verstelbare halterbank is bedoeld voor verschillende soorten oefeningen. Je kunt veel meer spiergroepen aanspreken!

De bank moet van zeer goede kwaliteit zijn en veel gewicht kunnen dragen. Veilige en hoge kwaliteit verstelbare halterbanken vind je hiernaast: Ga Naar De Beste Verstelbare Halterbanken >>>


Waar moet je op letten bij het kopen van een halterbank?

Allereerst let je op de belastbaarheid van een halterbank. Hoeveel kg kan de bank hebben. Daarnaast weet je van jezelf hoe gevorderd je bent.

Iemand die net begint heeft veel minder gewicht nodig dan iemand die al ruime tijd aan krachttraining doet. Let er dus op hoeveel kg de halterbank aan kan.

Ook de stevigheid en stabiliteit zijn van groot belang. Een halterbank moet stevig op zijn poten staan zodat je zonder nadelige gevolgen de oefeningen kunt uitvoeren.

Voor het beste overzicht aan halterbanken (de TOP 5 van hierboven staat hier ook tussen) gebruik je de volgende link: Halterbanken In Alle Soorten En Maten >>>

Veiligheid van een halterbank

De halterbank die je wilt aanschaffen moet uiteraard veilig zijn. Zo zijn er banken met safety bars en spotters. Safety Bars houden de halterstang tegen zodra je de stang zelf niet meer omhoog krijgt.

Ben je helemaal alleen, ga dan niet tot het aller uiterste! Het kan voorkomen dat je je kracht kwijtraakt en dan is het moeilijk om de stang terug te krijgen.

Ook raad ik je aan om tijdens het bankdrukken ten alle tijden, de halterschijven met klemmen vast te maken. Mocht je uit evenwicht raken voorkom je dat alle halterschijven op jou of op de grond vallen.

beste halterbank

voorbeeld van halterklemmen

Afhankelijk van de stang die je gebruikt zijn er verschillende halterklemmen. In de meeste gevallen zitten deze halterklemmen bij de stang die je aanschaft.

Verstelbaarheid rugleuning en zitting

Welke wensen heb je als het gaat om een halterbank? Je kunt namelijk kiezen voor een verstelbare rugleuning en/of zitting.

Op deze manier kun je vanuit verschillende hoeken, spieren trainen! Voor optimale groei en ontwikkeling is het belangrijk dat je een halterbank kunt verstellen.

De beste halterbanken van hierboven kun je naar wens verstellen. De standaard maat bank zorgt ervoor dat je in alle gevallen, je de benen op de grond kunt zetten. Dit zorgt voor extra stabiliteit.

Comfort, grip en bekleding

De bekleding van een halterbank is gemaakt van een ruw soort kunstleder of synthetisch materiaal. De ruwe kwaliteit zorgt voor extra grip tijdens het sporten.

Daarnaast is de inhoud van de bekleding goed gevuld. Comfort is belangrijk en geeft meer steun en ontspanning zodra je met zware gewichten traint.

Spiergroepen die je met een halterbank kunt uitvoeren

Een halterbank is enorm praktisch. Je kunt er bijna alle oefeningen op uitvoeren. Daarnaast is het trainen met losse gewichten belangrijk voor het stimuleren van spiergroei!

”Het trainen met losse gewichten (halters), zorgt ervoor dat je je eigen evenwicht moet zoeken. Hierdoor train je ook de kleinere spieren en wordt je niet begeleid dan wanneer je met apparaten traint. Om je spieren te blijven prikkelen is het belangrijk om beide methode (apparaten, losse gewichten) te combineren tijdens je work-out!”.

De volgende spiergroepen kun je trainen met een halterbank:

  • Borst
  • Schouder
  • Rug
  • Biceps
  • Triceps
  • Nek
  • Kuiten

Niet elke spiergroep kun je optimaal trainen. De borstspieren uit je veel uitgebreider trainen dan tegenover de rug spieren.

Je komt of meer apparaten het aanschaffen maar je kunt dit ook afwisselen door naar de sportschool te gaan. Wanneer je speciale apparaten wilt voor de rugspieren, raad ik je de pagina aan: Machines En Apparaten Voor Rug En Nekspieren >>>

Hoe moet je bankdrukken?

beste halterstang

Aangezien de meeste halterbanken worden aangeschaft om goed te kunnen bankdrukken, leg ik in het kort uit hoe je dit het beste kunt doen.

Opwarmen van je schouders

Voordat je begint, warm je je schouders op. Je kunt dit doen door je armen 10 x naar voren te zwaaien (gecontroleerd) en naar achteren te zwaaien (helemaal rond en gecontroleerd).

Daarna zwaai je jouw armen zijwaarts. Je voelt een lichte branding komen in je schouders. Doe dit ongeveer 5 tot 7 minuten met kleine pauzes tussendoor. Je bent nu minder blessure gevoelig.

Positie halterbank

Zorg ervoor dat de bank op een stabiele ondergrond staat. We beginnen met een platte rugleuning en zitting. Kijk goed om je heen of je voldoende beweegruimte hebt.

Houding en manier van liggen op de halterbank

Ga op het uiteinde van de halterbank zitten. Trek je schouderbladen naar elkaar toe en voor je gevoel druk je ze naar onderen. Ga nu langzaam plat op de bank liggen.

Op deze manier creëer je meer ondersteuning tijdens het kracht zetten train je de borstspieren optimaal. Het is belangrijk dat je deze techniek uitvoert, voordat je gaat liggen. Wanneer je eenmaal ligt is het lastig om deze positie aan te nemen.

Het vastpakken van de halterstang

Een goede halterstang is voorzien van grip en geeft aan waar je je handen kunt plaatsen. Zo weet je zeker dat je handen even ver uit elkaar zijn.

Plaats je handen om de stang. Hoe verder je de handen uit elkaar zet, des te breder je de borst traint. Let op, de oefening wordt hierdoor een stuk zwaarder.

Plaats de handen met verschillende tussen lengtes om de stang (smal, normaal en breed). Zo train je de borst vanuit verschillende posities.

Maak contact met de borstspieren

Voordat je de oefening uitvoert, concentreer je je op de borstspieren. Je maakt met je hersenen contact. Op deze manier train je veel intenser en voel je de borstspier.

Je kunt sturen naar de exacte houding en plek voor een optimale pomp. Deze spierconnectie is enorm belangrijk om alles uit je trainingen te halen. (doe dit dus bij elke spiergroep die je traint).

Ademhaling

De manier hoe je ademt is onwijs belangrijk! Bij het laten zakken van het gewicht adem je in en bij het omhoogduwen (kracht zetten) adem je uit. Dit geld voor alle spieren die je traint. Kracht zetten = uitademen.

Doe tijdens het bankdrukken niet je ogen dicht. Je kunt beter je ogen open houden. Dit voorkomt namelijk gesprongen adertjes in de ogen.

De beste halterbank tot slot

Je bent nu veel meer te weten gekomen over de beste halterbank. Waar kun je de beste halterbank kopen en waar moet je op letten? Je hebt het allemaal kunnen lezen in deze uitgebreide blog!

Een goede halterbank is belangrijk om optimaal te kunnen sporten. Daarnaast brengt dit veel meer veiligheid met zich mee. Het bezuinigen om een halterbank is onverstandig aangezien er ongelukkig kunnen gebeuren.

Je kunt kiezen uit de TOP 5 beste halterbanken maar er zijn uiteraard meer banken verkrijgbaar. Ook kun je enorm veel andere fitness apparatuur bestellen. Wanneer je dit online doet wordt alles bij jou thuis geleverd.

Voor halterbanken, dumbell rekken, home gym, power tower, halters en nog veel meer raad ik je de volgende online webshop aan: Fitwinkel.nl >>>

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met de halterbank die jij uitkiest!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 mei, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Fitness Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies