beste stoelfiets

De beste stoelfiets van 2019

Laatste update: 29 januari, 2019 | Geen reacties

Opzoek naar de beste stoelfiets? Ik deel een TOP 5 beste stoelfietsen die je zowel privé als zakelijk zeer goed kunt gebruiken. Bekijk hier de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!

Beste stoelfiets

Een stoelfiets kent grote voordelen. Je kunt namelijk ten alle tijden aan beweging doen. Of je nu thuis voor de tv zit of aan het werk bent, een stoelfiets is ideaal!

Laten we beginnen met de TOP 5 beste stoelfietsen.

1. Tunturi minibike (opvouwbaar)

Deze opvouwbare stoelfiets van Tunturi is licht van gewicht en makkelijk op te bergen. De verschillende weerstandsniveaus zorgen ervoor dat je jezelf kunt blijven uitdagen. Deze minibike is zowel geschikt voor de beenspieren als voor de armspieren. De ingebouwde computer houdt onder andere bij hoeveel kilometers je bewogen hebt en je kunt je eigen trainingsdoelen bepalen. Een stoelfiets met genoeg opties zoals je kunt zien! Lees hier 55 ervaringen van andere Tunturi Minibike gebruikers >>

Voordelen:

 • Meet aantal kilometers
 • Opvouwbaar
 • Geschikt voor benen en armen

beste stoelfiets

Bestel hier de Tunturi Minibike het voordeligst bij Bol.com >>

2. Deskshaper

Deze lichtgewicht opvouwbare stoelfiets is makkelijk in gebruik. Het aanwezige computersysteem houd nauwkeurig het aantal kilometers bij, tijd en verbrande calorieën. De anti slip pedalen zorgen voor een goede grip en de fiets is uitgerust van stevige standaarden. Lees hier 71 ervaringen van andere Deskshaper gebruikers >>

Voordelen:

 • Opvouwbaar
 • Licht van gewicht
 • Meet verbrande calorieën

beste stoelfiets

Bestel hier de Deskshaper het voordeligst bij Bol.com >>

3. Aidapt beentrainer

Deze beentrainer van Aidapt is zowel voor de benen als de armspieren. De digitale teller houd de kilometers bij, omwentelingen en het aantal verbrande calorieën. Ook deze fiets is opvouwbaar en makkelijk opbergen is dus geen probleem. Ideaal om vanaf welke locatie dan ook op je eigen tempo te bewegen. Lees hier 27 ervaringen van andere Aidapt Beentrainer gebruikers >>

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Licht van gewicht
 • Been en arm oefeningen

beste stoelfiets

Bestel hier de Aidapt beentrainer het voordeligst bij Bol.com >>

4. Virtufit V2

Een zeer complete fiets die belangrijke onderwerpen exact meet zoals aantal calorieën, omwentelingen, snelheid en stappen. Daarnaast wordt dit prachtapparaat gebruikt tijdens revalidatie. Ook helpt het de bloedsomloop op gang te brengen. Geschikt voor jong en oud! De Nederlandse handleiding maakt het extra makkelijk in gebruik. Opvouwbaar en licht van gewicht. Lees hier 13 ervaringen van andere Virtufit V2 gebruikers >>

Voordelen:

 • Geschikt voor revalidatie
 • Functioneel
 • Stimuleert bloedsomloop

beste stoelfiets

Bestel hier de Virtufit V2 het voordeligst bij Bol.com >>

5. Parcura hometrainer

Deze fiets mag absoluut niet ontbreken aan de TOP 5 beste stoelfietsen. Makkelijk inklapbaar en zeer licht van gewicht. Het LCD scherm geeft aan hoeveel calorieen je hebt verbrand, de tijd die bezig bent en het aantal stappen. Ook kun je verschillende weerstandsniveaus instellen. Geschikt voor de beginners en ervaren atleten. Lees hier 11 ervaringen van andere Parcura Hometrainer gebruikers >>

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Bied veel opties
 • Inklapbaar

beste stoelfiets

Bestel hier de Parcura Hometrainer het voordeligst bij Bol.com >>

Is een stoelfiets gezond? (LET OP)

Je vraagt je waarschijnlijk af of een stoelfiets ook gezond is? Een stoelfiets is gezond maar onthoud wel dat het beter is om verschillende oefeningen/bewegingen te doen.

De meeste stoelfietsen kun je gebruiken voor je benen en je armen. Ik raad je dan ook aan om dit te doen. Daarnaast is regelmatig lopen, fietsen, rennen, fitnessen ook een goede oplossing om meer te bewegen.

Hieronder behandel ik een aantal voordelen van een stoelfiets.

1. Goed voor de bloedsomloop

Bewegen zorgt voor een goede bloedsomloop. Hierdoor voel je je fitter en heb je meer energie. Je hart gaat sneller kloppen en hierdoor wordt er ook meer bloed gepompt.

Voldoende beweging is van levens belang en verminder de kans op hart- en vaatziekten. Je hoeft absoluut niet te overdrijven als het gaat om bewegen. Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal 30 minuten (intensief) beweegt.

2. Spieren en gewrichten

Je spieren en gewrichten houd je soepel door in beweging te blijven. Ook loop je minder snel blessures op. De flexibilteit van je lichaam speelt iedere dag een grote rol bij je dagelijkse bezigheden.

Hoe flexibeler je je voelt, hoe makkelijker je de dag door komt. Door minimaal 30 minuten per dag te bewegen ontstaat er minder stijfheid in je spieren wat ook ten goede komt van je gewrichten.

3. Je voelt je zelfverzekerd

Bewegen betekent jezelf goed voelen. Zowel fysiek als mentaal. Wanneer je aan je lichaam werkt zit je veel lekkerder in je vel. Dit straal je dan ook uit naar buiten wereld.

Het hebben van een mooi lichaam zorgt er simpelweg voor dat je zelfvertrouwen toeneemt. Je hebt zin om dingen te ondernemen en ook zorg je veel beter voor jezelf.

Stoelfiets voor ouderen

De TOP 5 van hierboven is ook zeer geschikt voor ouderen. Wil je een stoelfiets die compleet afgestemd is op ouderen, bekijk dan de volgende pagina: Beste stoelfiets voor ouderen >>

Tevens is deze stoelfiets geschikt voor revalidatie!

Tot slot

Het was mij een genoegen om de TOP 5 beste stoelfiets met jou te delen. Ik hoop dat je antwoord hebt gekregen op jou vraag. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan op de website.

In de meeste gevallen kom ik er dezelfde dag nog op terug. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere bezoekers. Ik wens je succes en vooral veel plezier met jou gekozen stoelfiets!

Groetjes Timo

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 26 januari, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Fitness Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies