Bloemkool pizza met yoghurt pesto

Laatste update: 16 december, 2020 | Geen reacties

Wanneer je trek hebt in een pizza is het het allerfijnst om te weten dat het binnen je koolhydraatarme dieet past. Daarom hebben wij vandaag een heerlijke bloemkool pizza met een verrukkelijke yoghurt pesto voor erbij! Geniet ervan!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten bloemkool pizza met yoghurt pesto

Voor de bodem:

  • 1250 gram bloemkoolroosjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 grote eiwitten/lijnzaadpasta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Voor de yoghurt pesto:

  • 120 ml yoghurt Griekse stijl
  • Een handvol verse basilicum
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie

Ideeën voor de topping: 

  • Plakjes courgette
  • Plakjes tomaat
  • Spinazie
  • Olijven
  • Gele paprika in reepjes
  • Plakjes kaas naar keuze

Alternatieven

Wanneer je een veganistische versie van deze pizza wil maken, dan kan dat gerust door een aantal ingrediënten te vervangen. In plaats van de Parmezaanse kaas kan je een veganistische geraspte kaas gebruiken. De yoghurt kan vervangen worden door eiwitrijke sojayoghurt.

Een lijnzaadpasta maak je door 2 el gebroken lijnzaad te mengen met 4 el water. Dit creëert een bindmiddel welke hetzelfde werkt als ei.

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
  2. Daarna vermaal je de bloemkoolroosjes in een keukenmachine totdat het de textuur van rijst heeft. Vervolgens kook je de bloemkool 3 minuten en laat je deze goed uitlekken en afkoelen.
  3. Leg daarna alle bloemkool op een theedoek en knijp al het overige vocht eruit. Dit kan je in meerdere batches doen.
  4. Daarna doe je de bloemkool met de eiwitten, Parmezaanse kaas, kruiden en knoflook in een kom en meng je alles door elkaar heen. Maak vervolgens 4 grote ballen van het mengsel en rol deze uit op de bakplaat.
  5. Schuif de pizza in de oven en bak deze voor zo’n 30 minuten.
  6. Intussen maak je de pesto yoghurt door de yoghurt samen met de knoflook en basilicum in de keukenmachine te doen en dit te pureren. Roer daarna de olijfolie erdoorheen.
  7. Grill de groenten voor op de pizza, en zet deze alvast apart.
  8. Wanneer de pizza klaar is, besmeer je deze met de yoghurt pesto en beleg je de pizza naar eigen smaak. Als je hier nog kaas op legt, kan de pizza voor een aantal minuten in de grill totdat de kaas is gesmolten.
  9. Geniet van de bloemkoolpizza met yoghurt pesto!

De voedingswaarden

De onderstaande voedingswaarden zijn voor de pizza en pesto zonder toppings.

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 249
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 25 gram

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 15 december, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies