Broccolisoep met prei en verse knoflook
Laatste update: 29 mei, 2020 | 1 reactie
Soep kan ik in principe elke dag eten. Vooral deze broccolisoep met prei en verse knoflook. De smaak is zo ontzettend lekker, dat je achteraf denkt had ik maar meer soep gemaakt. Maar naast de geweldige smaak is deze soep ook nog eens gezond. Broccoli en prei bevatten namelijk heel veel gezonde voedingsstoffen. Hier vertel ik je later meer over. Klaar om de soep te maken? Daar gaan we!
SUPER TIP!
Wil je graag veel sneller afvallen en meer energie? Klik hier voor de recepten
Ingrediënten:
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels prei
- zwarte peper
- 750 ml water
- 1 bouillonblokje (groente)
- 1 el olijfolie
- 200 g crème fraîche
- snufje paprikapoeder
Bereidingswijze:
- De broccoli snijd je in roosjes en de prei in ringen. Pak de soeppan erbij en voeg 1 el olijfolie toe.
- Doe nu de prei en 1 teentje geperste knoflook in de pan. Bak ongeveer 3 minuten.
- Voeg de broccoli, water, peper, paprikapoeder en bouillon toe. Laat dit 13 minuten koken met de deksel op de pan.
- De pan haal je nu van het vuur en met een staafmixer pureer je de inhoud tot een gladde soep.
- Doe de pan nog even terug op het vuur en voeg de helft van de crème fraîche toe. Even goed roeren.
- Serveer de soep met een el crème fraîche. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Portie: 1/4
Calorieën: 210
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 5 g
Vetten: 19 g
Wist je dat?
Onderzoek toont aan dat broccoli risicofactoren voor hartziekten kan helpen verminderen. Ook kan schade aan hartweefsel worden voorkomen [bron], [bron]. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom je vaker broccoli zou moeten eten.
Prei is een goede bron van water en vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel waardoor je minder last hebt van onnodige honger. Dit helpt je om van nature minder te eten [bron].
Tip van Timo:
Dit zijn mijn beste weekmenu’s voor het extra snel verliezen van overtollig buikvet! Bekijk ze hier
Heerlijk deze soep al meerdere malen gemaakt