Buikvet gaat niet weg

Zo kom je makkelijker van je buikvet af!

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Buikvet gaat niet weg – Buikvet vinden we vervelend en willen we het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het voelt niet fijn, zit in de weg en je word er alles behalve vrolijk van. Vooral met de opkomst van het mooie weer, wil je hier wat aan kunnen doen. Lees daarom snel verder!

TIP: ”Wil je graag een dieet volgen waarvan je buikvet wel weg gaat? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Buikvet gaat niet weg

Buikvet ontstaat niet zomaar. Hier zijn namelijk een aantal redenen voor. Zodra je hiermee rekening houdt, maak je minder snel kans op buikvet. Je leest daarom niet alleen de oorzaak maar ook de beste oplossing!

Begin er zo snel mogelijk mee. Het heeft namelijk even tijd nodig, voordat je buikvet verdwijnt. Je gaat je fit en zelfverzekerder voelen :-)!

buikvet gaat niet weg

Buikvet gaat niet weg – 6 Redenen + oplossing

#1. Stress een grote oorzaak van buikvet

Hoe slecht stress is, wordt vaak onderschat. Stress vergroot namelijk de kans van vetopslag. Dit heeft te maken met het hormoon Cortisol, dat wordt aangemaakt als je stress hebt.

Wanneer je je down voelt, is de kans groot dat je ongezond gaat eten. Je vind het allemaal niet meer zo belangrijk en er zit geen rem op. Je eet alles wat je tegen komt.

Niet eten tijdens stress is net zo ongezond. Op het moment dat je zware trek krijgt en dan toch gaat eten, activeer je de aanmaak van extra buikvet.

Oplossing voor stress

Stress kan ontstaat door verschillende oorzaken. Buikvet gaat niet weg als je tijdens stress momenten ongezond eet. Als je stress hebt door werkdruk, plan dan voortaan op een andere manier.

Zorg dat je doelen realistisch zijn en overleg je keuzes met anderen. Een grote oorzaak van stress is dat je te veel aan het doen bent. Zorg voor voldoende ontspanning en luister naar je lichaam!

Mocht je in de stress raken en niet veel tijd hebben, zorg dan in ieder geval dat je gezond eet. Heb bijvoorbeeld een appel of banaan bij je en blijf uit de buurt van ongezond voedsel!

Buikvet gaat niet weg

#2. Frisdranken

Frisdrank kun je beter vermijden. Ook de light frisdranken. De hoeveelheid suikers zorgt ervoor dat je buikvet toeneemt. Heb je vooral zittend werk en ben je niet actief, dan is het verstandig om voortaan geen frisdrank te drinken!

In light producten zitten verschillende ongezonde toevoegingen. Ook is de kans aanwezig dat je de calorieen die je denkt te missen in light dranken, gaat opvullen met ongezond voedsel.

Oplossing voor frisdranken

Dit klinkt waarschijnlijk heel plat, maar water en thee is het beste. Je kunt citroen of limoen toevoegen aan je water voor meer smaak.

Er zijn ook gezonde waterdrank recepten. Zo kun je bijvoorbeeld komkommer, gember en citroen gebruiken. Maar er je eigen gezonde feestje van.

Mocht je toch iets anders willen drinken, neem dan koolzuurhoudend water met een toegevoegde aroma smaak. Tegenwoordig zijn deze dranken niet weg te denken. En daarom een heel goed alternatief voor frisdrank!

#3. Geen evenwichtige voeding

Het is logisch als je ongezond eet, de kans is groot is op buikvet. Iedereen is hier mee bekend maar past het niet toe. Daarom benoem ik deze rede. Zorg ervoor dat je voeding uit verschillende levensmiddelen bestaat.

Met ongezond voedsel activeer je het stresshormoon Cortisol. Je slaat onnodig buikvet op waar je moeilijker vanaf komt, dan dat het eraan komt.

Oplossing voor geen evenwichtige voeding

Je buikvet gaat niet weg als je bepaalde voedingstoffen negeert. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende vitamine en mineralen binnenkrijgt. Met name vitamine C gaat het stresshormoon Cortisol tegen.

Vitamine C vind je terug in Citroen, Sinaasappelen, Kiwi’s en avocado’s. Ook een Vitamine C supplement is verstandig. Zo weet je namelijk zeker dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt!

Buikvet gaat niet weg

#4. Het volgen van een vetvrij dieet

Om buikvet tegen te gaan heeft je lichaam gezonde vetten nodig. Wanneer je een vetvrij dieet volgt, eet je als het ware geen vetten meer.

Zodra je met het dieet stopt en je een vettige hap eet, vliegen de kilo’s er weer aan. Deze kilo’s ontstaan met name rondom je buik. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Oplossing voor een vetvrij dieet

Eet regelmatig gezonde vette. Deze gezonde vetten vind je terug in avocado’s, vette vis en noten. Daarnaast bevatten deze voedingsmiddelen een hoop andere belangrijke vitamine en mineralen.

#5. Te weinig bewegen

Buikvet gaat niet weg als je alleen maar stil zit. Stil zitten zorgt ervoor dat je lichamelijke processen minder actief worden. Je slaat sneller vet op en raakt eerder moe.

Daarnaast vergroot te weinig beweging de kans op verschillende ziektes. Meer beweging betekend niet dat je jezelf hoeft suf te sporten.

Oplossing voor te weinig bewegen

De sportschool is natuurlijk een goede manier om meer te bewegen. Niet iedereen heeft hier ”tijd” voor. Om toch voldoende te kunnen bewegen, maak je dagelijks een wandeling.

Je kunt ook apparatuur voor thuis aanschaffen om te bewegen. Tegenwoordig zijn er effectieve apparaten die je conditie en fitheid vergroten. Door voldoende in beweging te zijn maakt buikvet minder kans!

Buikvet gaat niet weg

#6. Te weinig slaap nemen

Slapen is mega belangrijk voor herstel. Bezuinig daarom nooit op je slaap. Wanneer je te weinig slaapt, raakt je ritme vestoord. Je lichaam heeft moeite om het voedsel te verteren en slaat lichaamsvet op.

Dit lichaamsvet uit zich vaak in buikvet. Ook ga je gedurende dag meer eten als je slaapritme verstoord is. Laat naar bed gaat zorgt ervoor,dat je laat op staat. Vaak heb je dan je ontbijt en lunch gemist. De kans is groot dat je begint met ander soort voedsel, dan in de ochtend.

Oplossing voor te weinig slaap

Neem je slaap serieus. Zodra je moe wordt is het belangrijk om hieraan toe te geven. De ideale nachtrust moet bestaan uit minimaal 7-9 uur.

Probeer je telefoon en laptop niet mee na bed te nemen. Het licht van je telefoon of tablet (ook in de nightshift stand) remt je melatonine. Dit lichaamseigen slaaphormoon zorgt ervoor dat je in slaap valt.

Ook de standby lampjes van je tv en andere apparaten remmen je melatonine. Probeer het maar eens uit te schakelen. Je zult zien dat je een veel betere nacht ervaart!

buikvet gaat niet weg

Conclusie – Buikvet gaat niet weg

Je hebt een aantal oorzaken kunnen lezen, waardoor er buikvet ontstaat. Door vanaf nu hier rekening mee te houden, verklein je de kans en neemt je buikvet af.

Vaak zijn de redenen simpel. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste instelling en motivatie gaat het je absoluut lukken!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

buikvet gaat niet weg

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 mei, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies