cerave cleanser

CeraVe cleanser review | Waanzinnig verzorgingsproduct!

Laatste update: 14 januari, 2023 | Geen reacties

Een belangrijk onderdeel van je huidverzorging is je de routine die je voor je gezicht gebruikt. Je gezicht krijgt namelijk veel te verduren. Van beetjes eten en drinken die in aanraking komen met je mondhoeken tot aan de gure wind en regen wanneer je buiten loopt. Wanneer je dan je gezicht gaat schoonmaken, mag een cleanser ook echt niet ontbreken! Deze CeraVe cleanser is hier een goed voorbeeld van. Overal op het internet komt hij weer voorbij, dus ik wil even uitzoeken of het het ook echt waard is.

Wat is CeraVe?

Op de website van CeraVe zie je gelijk een kopje met daarin informatie over het bedrijf en de producten. Dit vind ik altijd een fijn gezicht. Dat betekent dat ze open zijn over wie ze zijn en wat ze doen. Het bedrijf startte in 2005 en ontwikkelde, met behulp van dermatologen, drie verschillende producten die ze in 2006 op de markt brachten: een schuim cleanser, een lotion en een crème.

Tegenwoordig hebben ze een bredere lijn en hebben ze meerdere prijzen gewonnen van de National Eczema Association (Nationale Eczeem Vereniging). Toch blijven hun eerste drie producten erg populair, met name de cleanser. Vorig jaar werd dit product gepromoot via social media en sindsdien nemen steeds meer mensen en landen de hype over. Nu wil ik graag weten of die hype terecht is.

cerave cleanser

Wat doet de CeraVe Cleanser?

Op het eerste gezicht lijkt de CeraVe Cleanser op elke andere cleanser die je bij de drogist kan vinden. Ze hebben twee varianten, één voor de normale tot vette huid en één voor de normale tot droge huid. De basisformule bevat een aantal hoofdingrediënten: hyaluronzuur, niacinamide, en drie verschillende ceramiden. Niacinamide is een vorm van vitamine B3 welke helpt bij het gezond houden van de huid. Hyaluronzuur komt van nature veel in bindweefsel voor en helpt bij een verbeterde vochtopname en het behoud van de elasticiteit van de huid. De ceramiden zijn vetten die je huid gehydrateerd houden en goed verzorgen. Een combinatie van de drie zou dus moeten zorgen voor een uitstekende huid!

De cleanser voelt licht aan en is volledig geur- en kleurloos. Dit geeft mij een fijn gevoel, omdat het betekent dat er niet zomaar extra ingrediënten aan zijn toegevoegd die de huid mogelijk kunnen uitdrogen. Op de huid voelt het zacht aan en helpt het echt om vuil te verwijderen. Ik spoel het daarna met wat water af en dep mijn huid zachtjes droog met een handdoek. Normaal gesproken zou ik nu het idee hebben dat mijn huid droog aanvoelt, maar ik ervaar juist het tegendeel. Mijn huid voelt heel normaal en zelfs wat zacht.

Ik draag zelf geen make-up, maar ik heb het mijn partner ook laten proberen. Zij merkte dat zelfs make-up goed van haar gezicht kwam zonder dat ze nog een extra make-up remover nodig had.

Waarom CeraVe?

Ik ben nooit een groot fan van huidverzorging geweest, maar hoe meer ik over de huid te weten kom, des te meer probeer ik me erin te verdiepen. CeraVe sprak me aan omdat het een neutrale verpakking is waarop precies staat wat het doet. Er zijn geen extra accessoires, toeters of bellen aan toegevoegd. Daarnaast hebben ze het product dus ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, wat mij erop doet vertrouwen dat het goed is voor de huid.

Doordat ze een speciale lijn hebben voor mensen met een droge huid, erkennen ze ook dat één product niet voor iedereen zal werken. Ze doen daarbij juist hun best om meerdere producten te maken zodat iedereen ervan kan genieten.

In tegenstelling tot sommige andere merken, volgt CeraVe ook geen “skin-care stappenplan”. Ze proberen je niet gelijk een hele lijn aan te smeren, maar proberen je juist te helpen met het vinden van wat je nodig hebt. Dat vinden niet alleen ik, maar ook mijn portemonnee fijn.

Ten slotte ben ik ook erg blij met CeraVe omdat het een genderneutraal merk is. De verpakking heeft neutrale kleuren en ze adverteren niet alleen naar vrouwen. Mannen hebben namelijk ook baat bij gezichtsverzorging, maar daar wordt meestal minder aandacht aan besteed.

Waar kan je de CeraVe cleanser kopen?

Omdat het tegenwoordig zo populair is, zou het mogelijk lastig kunnen worden om CeraVe in de drogist de vinden. De Etos zou het verkopen, maar die is meestal vrij snel uitverkocht. Mocht je het hier wel vinden, dan kan je een prijs van €9,95 per flesje van 236 ml verwachten. Ze verkopen ook een grootverpakking van 473 ml voor €13,95.

Ook kan je deze producten via Bol.com aanschaffen, zelfs in grootverpakkingen van wel 1 liter! Een flesje van 1 liter kost €18,95. Dat vind ik een vrij schappelijke prijs voor wat je ervoor krijgt. Omdat je slechts een klein beetje per keer nodig hebt, kan je er erg lang mee doen.

De CeraVe Cleanser van 1000 ml kan je hier het goedkoopst bestellen >>

https://www.bol.com/nl/nl/p/cerave-hydrating-cleanser-voor-normale-tot-droge-huid-1000ml/9300000017174858/?bltgh=sJ8fGdnJPriUFtLMVelDsg.4_12.16.ProductTitle

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 22 januari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies