Kleine cheesecake bites om van te snacken
Laatste update: 25 oktober, 2023 | Geen reacties
Ik houd ervan om zo nu en dan lekker te snacken. Ook ben ik dol op Amerikaanse cheesecake! Het lijkt erg op kwarktaart, maar het is net een tikje anders en veel romiger van smaak. Om het gezond en koolhydraatarm te maken, heb ik daarom besloten om deze kleine cheesecake bites te maken! Je hebt ze binnen 1 of 2 happen op, maar ze verzadigen wel je flinke trek. Daarnaast is de smaak heel naturel, waardoor je kan experimenteren met verschillende toppings. Eet smakelijk!
Tip van Timo:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit ?
- Gebak/Dessert
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal porties: 36 stuks
- Koolhydraten per stuk: 1,6 gram
Ingrediënten voor de cheesecake bites
Voor de bodem:
- 100 gram amandelmeel
- 1/2 tl kaneel
- 2 el ongezouten boter
Voor de cheesecake:
- 450 gram roomkaas naturel
- 65 ml zure room
- 40 gram suikervrije zoetstof in kristalvorm
- 2 eieren
- 1 tl smaakstof naar smaak (chocolade, vanille, aardbei, noem maar op)
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 150 graden waarna je de boter smelt.
- Roer deze goed door de amandelmeel en kaneel tot het een kruimig deeg begint te vormen.
- Druk het deeg aan op de bodem van een ovenschotel en bak deze 10 minuten in de oven. Gebruik eventueel een vel bakpapier om plakken tegen te gaan.
- Intussen meng je de roomkaas, zure room, zoetstof en smaakstof door elkaar. Klop daarna de eieren één voor één door het mengsel tot het een stevig geheel vormt. Schenk deze over de afgekoelde bodem. Zet de ovenschotel een paar keer hard neer op het aanrecht om alle belletjes uit het beslag te halen.
- Bak de taart daarna voor 30 tot 45 minuten in de oven of totdat de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Zet daarna de oven deur open en laat het 30 minuten koelen in de oven. Daarna laat je het verder op kamertemperatuur komen in de keuken en zet je de cheesecake in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.
- Snijd de cheesecake in ongeveer 36 kleine stukjes en voeg toppings naar keuze toe. Ik koos voor vers fruit, maar je kan ook chocolade smelten of de toppings helemaal weglaten. Geniet van je cheesecake bites!
> > > Zin in de lekkerste weekmenu’s zodat je wekelijks meerdere kilo’s verliest? Klik hier < < <
De voedingswaarden
Aantal porties: ongeveer 36
Calorieën per portie: 67
Koolhydraten: 1,6 gram
Vetten: 6,8 gram
Eiwitten: 1,9 gram
Veelgestelde vragen
- Hoe lang kan ik de cheesecake bewaren? Je kan hem zo’n 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan tot 2 maanden, maar je hebt dan wel de kans dat het gebakje iets wateriger is na het ontdooien.
- Welke roomkaas heb ik nodig? Elke roomkaas is prima, zolang de smaak maar naturel is. Bij een kruidige roomkaas, wordt de cheesecake opeens hartig en dat is meestal niet de bedoeling.
- Ik mag geen amandelmeel, kan ik ander meel gebruiken? Je kan ook kiezen voor kokosmeel of koolhydraatarme meel, maar amandelmeel werkt het beste.
Tips voor het maken van de cheesecake bites
TIP 1: Ga voor vers
In plaats van een smaakstof gebruiken, kan je ook verse vruchtensap mengen door het beslag. Dit zorgt voor een natuurlijke smaak, maar let wel op dat je het beslag niet te waterig maakt.
TIP 2: Voeg noten en zaden toe
Noten, zaden en pitten bevatten veel goede vetten en eiwitten. Door ze fijn te malen, kan je ze mengen door de bodem waardoor je een stevige en gezonde bodem van je taart krijgt. Dit zorgt ervoor dat deze snack nog gezonder is!
TIP 3: Split het beslag
Wil je verschillende smaken uitproberen? Split dan het beslag en bak deze in twee of meerdere batches. Aan elk deel van het beslag kan je een andere smaak toevoegen. Zo kan je lekker experimenteren!
Trek in andere gebakjes? Probeer dan deze eens! Chocolade energie bommetjes
Tip van Timo:
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit ?