Chocoladecake recept nodig? De lekkerste vind je hier!
Laatste update: 17 september, 2024 | 4 reacties
Wie houdt er nu niet van chocolade? Voor de chocoladeliefhebbers hebben we goed nieuws: je kunt nu genieten van een heerlijke chocoladecake zonder je zorgen te maken over je koolhydraatinname! Dit koolhydraatarme chocoladecake recept is niet alleen gezond, maar ook super lekker. Perfect voor iedereen die van chocolade houdt, maar ook bewust wil eten
Geniet van heerlijke voedzame maaltijden en verlies zichtbaar gewicht in 30 dagen.
Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!
? Begin Nu
- Gezonde Chocoladecake
- De Voedingswaarden
- Wat Heb Je Nodig?
- Hoe Maak Je De Koolhydraatarme Chocoladecake?
- Serveertip
Gezonde Chocoladecake
Bij het bakken van een traditionele cake denk je misschien niet meteen aan gezondheid, maar dit recept voor koolhydraatarme chocoladecake bewijst dat het anders kan. Dankzij het gebruik van amandelmeel bevat deze cake aanzienlijk minder koolhydraten en calorieën dan een reguliere cake, zonder concessies te doen aan de smaak. In feite vinden velen deze cake zelfs nóg lekkerder dan een klassieke marmercake!
De Voedingswaarden
Dit recept is niet alleen lekker, maar ook verantwoord. De cake is geschikt voor 12 plakken, en de voedingswaarden per plak zijn als volgt:
- Calorieën: 190
- Vetten: 17.6 gram
- Eiwitten: 6.7 gram
- Koolhydraten: 2.2 gram
Wat Heb Je Nodig?
Voor het maken van deze koolhydraatarme chocoladecake heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 6 grote eieren
- 230 gram amandelmeel
- 75 gram boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 gram Stevia kristal
- 2 theelepels vanille aroma (of schraapsel van 1 vers vanillestokje)
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Een mespuntje zout
Hoe Maak Je De Koolhydraatarme Chocoladecake?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pak twee kommen en splits de eieren: doe het eiwit in de ene kom en het eigeel in de andere. Voeg een snufje zout toe aan de kom met eiwitten en klop deze stijf met een mixer of garde.
- Voeg het Stevia kristal en de vanille aroma (of het schraapsel van het vanillestokje) toe aan de eidooiers en klop dit tot een luchtige massa.
- Roer de helft van het amandelmeel door de eidooiers en meng goed.
- Smelt de boter in een pannetje en haal deze van het vuur.
- Spatel voorzichtig het eigeelmengsel door het opgeklopte eiwit. Voeg daarna het bakpoeder en de resterende amandelmeel toe en meng alles rustig door elkaar. Giet de gesmolten boter erbij en schep nogmaals om.
- Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg het cacaopoeder toe aan één van de kommen en roer goed door.
- Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier. Voor een mooi marmer effect giet je het donkere en lichte beslag om en om in de vorm.
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin is.
- Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan!
Serveertip
Wil je deze koolhydraatarme chocoladecake nóg lekkerder maken? Serveer hem dan met een toefje slagroom of wat verse bessen voor een extra verwenmoment!
Bereik Je Doelen met Heerlijke Gerechten en verwelkom een gezonder, slanker lichaam!
Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!Ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu biedt:
✅ Snelle resultaten: Verlies zichtbaar gewicht binnen 30 dagen
✅ Heerlijke recepten: Geniet van voedzame, smaakvolle gerechten
✅ Eenvoudig en Betaalbaar: Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten
die chocoladecake gaat mijn favoriet worden….
Goed om te lezen Jackie! Geniet ervan :-).
Groeten Timo
Wil graag de cake maken maar hoe zit het met de Icing of hoe je dat mag noemen?
Hoe krijg je dat prachtige (glimmende) chocolade laagje op de cake?
Ik ga hem morgen maken.
Bedankt vast voor de reactie.