droge huid gezicht schilfers

De oplossing tegen een droge huid en gezicht schilfers!

Laatste update: 11 maart, 2021 | Geen reacties

Nu dat de lente er aan zit te komen, merk je dat het weer om ons heen begint te veranderen. De droge dagen voelen extra droog, en de natte dagen zijn erg vochtig. Dit zet veel druk op onze huid, die hard zijn best doet om ons goed te beschermen. Omdat je gezicht het meest vatbaar is voor deze veranderingen, kan het dus best zo zijn dat je last krijgt van droge huid gezicht schilfers. Dit is wat je er tegen kan doen!

TIP van BGreat:
Wil je direct een oplossing tegen gezicht schilfers en een droge huid? Dit heb je nodig >

Wat zijn droge huid gezicht schilfers?

Wanneer je huid veel te verduren krijgt, zoals droge lucht, gure wind en harde regen, dan kan je huid uitdrogen. Normaal gesproken bestaat je huidbarrière vooral uit een goede vetlaag. Deze zorgt ervoor dat er niet te veel vocht uit je huid kan ontsnappen. Wanneer deze huidvetten echter verdwijnen, kan er een droge huid ontstaan.

Een droge huid ontstaat echter niet alleen door het weer, maar kan ook ontstaan door gebruik van vet verwijderende producten op de huid, aangeboren huidziekten, ouderdom of gebruik van medicatie.

Als een gevolg hiervan kan je huid gevoelig aanvoelen, rood kleuren en soms zelfs gaan schilferen. Wanneer je huid erg droog is, kan het soms zelfs gaan bloeden.

KORTOM:
De huid kan uitdrogen zodra de stabiele vetlaag van de huidbarrière afneemt. Dit kan ontstaan door weersomstandigheden maar ook door huidziekten, ouderdom of medicatie.

Hoe behandel je een droge huid?

Een droge huid kan je het beste voorkomen door regelmatig je gezicht in te smeren met hydraterende producten. Ook helpt het om je gezicht goed te beschermen tegen de lucht wanneer je naar buiten gaat, door bijvoorbeeld een sjaal te dragen over je mond. Benieuwd welk product je het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

Gebruik Edulazalf tegen een droge huid

Het product wat tot nu toe altijd heeft geholpen bij mij is Edulazalf. Deze zalf is lekker vet en zorgt ervoor dat je huid goed wordt gehydrateerd. Bovendien is het een zalf op natuurlijke basis, waardoor er geen rare stoffen in zitten.

Edulazalf is geschikt voor alle huidtypen en leeftijden en helpt niet alleen bij een droge huid, maar ook juist bij litteken herstel, het genezen van schaafwonden en het versoepelen van de huid. Wat wil je nog meer?

droge huid gezicht schilfers

Bestel hier Edulazalf het goedkoopst >

Andere methoden

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om je droge huid te verminderen/tegen te gaan. Zo kan je:

  • Minder vaak douchen. Te veel douchen zorgt ervoor dat de vetlaag van je huid af gaat. Was je daarvoor in de plaats.
  • Veel water drinken. Water helpt om je huid gehydrateerd te houden zodat je geen vochttekort krijgt.
  • Jezelf beschermen. Wanneer je veel in contact komt met water, is het handig om je daar tegen te beschermen waar dat kan. Voor je gezicht kan je een mondkapje dragen, maar bij je handen kan je bijvoorbeeld handschoenen dragen.
  • De verwarming lager zetten. Wanneer het niet zo koud is in huis, kan je de verwarming lager zetten. Dit voorkomt dat er een droge lucht door het huis heen blaast.

Wat zijn jouw tips tegen een droge huid? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 11 maart, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies