Eenvoudig afslanken

Eenvoudig Afslanken Met 21 Effectieve Tips!

Laatste update: 18 januari, 2019 | 2 reacties

Eenvoudig afslanken is de KEY om bij je streefgewicht te komen. Wanneer je namelijk te streng bent voor jezelf, hou je dit niet lang vol. Daarom deel ik 21 effectieve tips, die bewezen hebben dat eenvoudig afvallen werkt! Ontdek nu hoe je hier direct gebruik van kunt maken!

Eenvoudig Afslanken met 21 effectieve tips!

Er zijn een hoop manieren om kilo’s af te vallen. Lang niet alle manieren zijn effectief en leuk om te doen. Afvallen moet namelijk ook leuk blijven. Ik kan me voorstellen dat je niet weet, waar je moet beginnen. In dit artikel vind je 20 effectieve tips, die hun werking hebben bewezen. Wanneer je hier rekening mee houdt, val je gegarandeerd sneller af!

Om het overzichtelijk te houden, maak ik gebruik van verschillende categorieën. Eenvoudig afslanken heeft namelijk niet alleen te maken met voeding. Ook beweging, mindcontrole en rust zijn belangrijk om je doelen te behalen.

Eenvoudig afslanken

Afslanktips met voeding

1. Vermijd bewerkt voedsel

Bewerkt voedsel zit vol met suikers en ongezonde vetten. Aan deze voedingsstoffen heeft je lichaam niks. Ook is de kans groot dat je er ”verslaafd” raakt. Suiker zorgt er namelijk voor, dat je meer zoete producten wilt eten. Dit zorgt natuurlijk voor gewichtstoename. Ook is suikers schadelijk voor je tanden en hebben ongezonde vetten een negatief effect op je organen. Eet daarom zo min mogelijk bewerkt voedsel. Voorbeelden van bewerkt voedsel zijn snoepjes, koeken, vruchtensappen, muesli repen etc.

2. Eet verantwoorde vetten

Het eten van verantwoorde vetten zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent. Daarnaast bevatten deze vetten een hoop gezonde eigenschappen. Voedingsmiddelen met gezonde vetten zijn: Avocado’s, noten, olijven, vis en eieren.

3. Water en thee

Het drinken van water reinigt je lichaam. Daarnaast heb je dagelijks minimaal 2 liter water nodig. Ook tijdens je ontbijt kun je beter water of thee drinken. Vruchtensappen zitten boordevol suikers die ervoor zorgen dat je vetmassa aanmaakt. Ook geven deze suikers je op ten duur een vermoeid gevoel. Water bevat geen calorieen en is tevens het gezondste drankje dat je kunt drinken.

4. Eet noten

Nootjes bevatten verschillende vitamine en mineralen. Tevens zijn noten ideaal tijdens een snackmoment. Je kunt veel beter voor een handje noten kiezen, dan dat je suiker producten eet. Met name de cashew, amandel, pistache en walnoot zijn mega gezond. Je kunt hier een gezonde mix van maken die je op elk moment van de dag kunt eten.

5. Drink gezonde koffie

Tegenwoordig zijn er verschillende koffie varianten. Vooral de koffie met melk en suiker smaakt natuurlijk erg goed. Helaas is de mix niet goed voor je vetpercentage. Wanneer je regelmatig koffie drinkt, kun je beter voor zwarte koffie kiezen. Het is natuurlijk niet verboden om op zijn tijd te genieten van een cappuccino of latte machiato :-).

6. Let op met koolhydraat voedsel (LET OP)

Dat je op moet passen met suiker klinkt vast heel bekend. Ook rijst, pasta en brood zitten boordevol koolhydraten. Je kunt daarom beter je koolhydraten beperken. Er zijn tevens koolhydraatarme programma’s ontwikkeld waarvan is bewezen, dat deze diëten succesvol zijn om kilo’s af te vallen. Probeer het maar eens uit. Je zult zien dat je de eerste week al een aantal kilo’s verliest.

7. Vers fruit

Vers fruit kun je niet vergelijken met fruit uit blik. Het fruit uit blik word namelijk verwerkt in siroop. Siroop bevat extra suikers die het fruit aantasten. Ook fruitsap uit de schappen in de winkel kun je beter vermijden. Kies voor vers fruit zoals appels, bananen, kiwi’s, druiven, aardbeien, mango en kersen. Deze fruitsoorten zijn betaalbaar en super gezond!

Afslanktips met beweging

9. Beweeg iedere dag

Met iedere dag bewegen bedoel ik niet dat je jezelf hoeft suf te sporten. Dagelijks 30 minuten bewegen kan heel veel voordelen opleveren. Je kunt dit op alle manieren doen. Mocht het niet lukken om te wandelen, voer dan thuis een aantal oefeningen uit. Je kunt bijvoorbeeld een loopband, home-fiets of step apparaat aanschaffen. Ook de trap een aantal minuten op en af lopen levert extra voordelen op. Hoe je het doet maakt niet veel uit, als je maar daadwerkelijk beweegt.

10. De sportschool

Kies je er toch voor om na de sportschool te gaan? Zorg er dan voor dat je een duidelijk schema hebt. Zonder doel gaan sporten heeft op langer termijn weinig zin. 3 keer per week is voldoende en zorgt voor rustmomenten. Er zijn sportscholen die een schema aanbieden, maar je kunt ook een schema laten maken. Wanneer je er voldoende verstand van hebt, kun je ook zelf een schema samenstellen.

11. Bewegen tijdens het werk

Lange dagen op het werk, kunnen ervoor zorgen dat je weinig beweegt. Dit is natuurlijk afhankelijk van je baan. Wanneer je veel zittend of stilstaand werk doet, doe je er goed aan om tijdens je pauze te bewegen. Je kunt de trap nemen in plaats van de lift, of je maakt een blokje om. Dit zorgt tevens ervoor dat je je gedachte opfrist. Hierdoor haal je nieuwe energie op en kun je er weer tegenaan.

Eenvoudig afslanken met de juiste mindset

12. Maak een doel

Eenvoudig afslanken heeft ook veel te maken met je mindset. De manier hoe je denkt, zorgt ervoor of je resultaten haalt of niet. Daar hoort uiteraard ook een realistisch doel bij. Wanneer je een doel opstelt, werk je ergens naar toe. Je weet waar je het voor doet. Om je doel zo echt mogelijk te maken ga je dit visualiseren. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in tip 13.

13. Visualiseer je doel

Het werkt mega krachtig wanneer je je doelen visualiseert. Dit betekend dat je je gedachte naar het doel toebrengt. Om dit extra te stimuleren kun je je doelen opschrijven. Zorg ervoor dat je dit iedere dag leest of tijdens het werk, naar kunt kijken. Ook kun je van jouw doelen een afbeelding printen. Wanneer je zelfs kunt kijken naar een afbeelding van het doel dat je wilt bereiken, komt alles veel dichterbij en is de kans groot dat je het haalt!

14. Maak foto’s van jezelf

Eenvoudig afslanken lukt vooral wanneer je resultaat begint te zien. Je wilt namelijk nog beter je best gaan doen waardoor er extra kilo’s verloren gaan. Maak een foto van de dag dat je begint met afvallen en doe dit iedere 1 a 2 weken opnieuw. Schrijf erbij hoe je je voelt en hoeveel kilo je bent afgevallen. Iedere keer als je naar jezelf kijkt wilt je er het maximale uithalen.

15. Focus je niet te veel op de weegschaal

Ga er vooral vanuit, hoe je jezelf ziet in de spiegel. Zie je dat het afvallen van start is gegaan, wees er dan extra trots op. Ook komt het voor dat je een strakkere buik heb ontwikkeld, maar de weegschaal een hoger getal aangeeft. Dit heeft te maken met je spiermassa. Spiermassa weegt namelijk meer dan lichaamsvet.

Eenvoudig afslanken

16. Blijf positief

Train jezelf positief te blijven. Afvallen kan namelijk tijd nodig hebben. Wanneer je de eerste week minimaal of zelfs niet bent afgevallen, betekend het niet dat je moet opgeven. Er komt hoe dan ook een keerpunt. Positiviteit zorgt ervoor dat je verder komt in de doelen die je wilt bereiken. Laat je daarom ook niet afleiden door anderen.

17. Kijk vooral naar jezelf

Ieder lichaam is anders en niet alles wat je ziet is wat het lijkt. Laat je daarom niet gek maken door anderen die het figuur hebben waar je van droomt. Focus je op je eigen doelen en zorg ervoor dat je het beste uit jezelf haalt. Alleen jij kunt jezelf veranderen.

18. Belonen

Jezelf belonen zorgt ervoor dat je makkelijker door het proces heen wandelt. Elke mijlpaal die je bereikt mag gevierd worden. Hoe je dat doet is helemaal aan jouzelf. Door jezelf te belonen maak je je mindset sterker. Mocht het een keer tegenzitten denk je terug aan de momenten die je hebt behaald. Je volgende doel wil je graag ook behalen zodat je weer kunt genieten van je beloning!

Praktische tips afvallen

19. Let op tussendoortjes buitenshuis

Er zijn mega veel soorten tussendoortjes te koop. Helaas bevat meer dan helft te veel suiker en andere schadelijke voedingsstoffen. Je kunt daarom beter je tussendoortje van te voren bij je hebben. Zo voorkom je de kans op ongezond eten, wanneer je met honger op zoek gaat naar een tussendoortje. Gezonde tussendoortjes die je kunt eten zijn nootjes, Sultana repen, fruit, eiwitten shake of smoothie, mais wafel, kipfilet, kalkoenfilet enz.

20. Het weekend

De kans is aanwezig dat je in het weekend meer eet, dan door de weeks. Je hebt meer tijd over en vaak ontstaat er trek in extra voedsel. Wanneer je hier bewust mee bezig bent, kun je dit onder controle houden. Je kunt er ook nog voor kiezen om je extra eetmomenten in te vullen met gezonde voedingsmiddelen. Dan heb je ieder geval geen schuld gevoel achteraf.

21. Eet verdeeld over de dag

Je kunt beter meerdere eetmomenten per dag hebben, dan in een keer heel veel eten. Om de 2,5 a 3 uur is het verstandig om een maaltijd of snack te nuttigen. Wanneer je er te veel tijd tussen laat, is de kans aanwezig op vreetbuien. Je eet dan alles wat je tegenkomt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 19 juni, 2017

Auteur

Timo

Categorie

Afvallen Gezondheid

Tags

2 reacties op "Eenvoudig Afslanken Met 21 Effectieve Tips!"

 1. Esma schreef:

  Bedankt voor het delen van deze tips. Ik heb ook het gratis weekmenu gedownload met recepten en boodschappenlijst. Morgen ga ik hier een recept uit maken. Laat wel even weten wat ik ervan vond. Groeten Esma

  1. timo schreef:

   Hoi Esma,

   Goed om te lezen. Ben erg benieuwd wat je ervan vind. Laat
   zeker iets weten. Leuk!

   Groeten, Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies