ei koken

Ei koken? Zo maak je het lekkerste eitje!

Laatste update: 9 september, 2019 | Geen reacties

Een ei koken is makkelijker dan je denkt. Wanneer je in de gaten hebt hoeveel minuten het ei moet koken, maak je de lekkerste eieren van de wereld :-). Daarnaast past een eitje perfect in een koolhydraatarm dieet! Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je het beste te werk kunt gaan.

Ei koken

Een belangrijk gegeven is dat de temperatuur van het water, belangrijk is voor het eindresultaat. Want begin je een ei te koken met koud water of doe je de eieren pas in de pan zodra het water kookt?

De ene manier is niet beter dan de andere, het gaat erom wat jij het makkelijkst vindt. Persoonlijk doe ik de eieren in het koude water en laat ze op deze manier koken. Zo worden de eieren langzaam smeuïger en zijn ze zachter van structuur.

Stop je een ei gelijk in het kokend heet water, dan is de kans groter dat ze barsten. Met deze belangrijke tip ben je al een stuk verder. Laten we nu gaan kijken naar het aantal minuten dat een ei hoort te koken.

Kooktijd van eieren

Voordat ik de kooktijd van eieren met je deel, is het eerst handig om alles klaar te leggen. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt en kun je direct beginnen.

Wat hebben we nodig:

  • Pan
  • Een ei
  • Water
  • Kookwekker
  • Zout of azijn

ei koken

Zacht gekookt ei: 3.5 min

Eigeel zacht/Eiwit hard: 4.5 min

Eigeel smeuïg/eiwit hard: 7 min

Hardgekookt: 8.5 min

(Ik ben uitgegaan van maat M eieren. Ga je voor een groter ei dan komt er steeds een halve min bij)

Bereidingswijze:

1. Pak de pan erbij en vul deze met water. Zorg ervoor dat de eieren geheel onder water liggen. Zet de pan op het vuur en wacht tot het water gaat koken.

2. Zodra het water kookt zet je het vuur zachter (het water blijft koken maar minder hard). Doe de eieren in de pan met een scheut azijn of theelepel zout. Hierdoor gaan de eieren minder snel barsten.

3. De kookwekker stel je in op een zacht, gemiddeld of hard gekookt ei. Hierboven lees je een handig overzicht van het aantal minuten dat je een ei kunt laten koken.

4. Zodra de kookwekker alarm slaat kun je het hete water afgieten. Laat de eieren daarna schrikken door de pan met eieren onder de koude kraan te houden.

5. Pel de eieren en geniet van de smaak!

Je weet nu hoe je de lekkerste eitjes kunt koken. Het is en blijft altijd een kwestie van proberen. Door het vaker te doen, leer je sneller en wordt het alleen maar leuker. Veel plezier met koken.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik heb een gratis afslank weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnen. Ontvang hier het weekmenu >>

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 september, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Lunch Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies