ei ovenschotel

Lekkere ei ovenschotel als ontbijt

Laatste update: 11 november, 2021 | 2 reacties

Soms moet je jezelf ook een beetje kunnen verwennen. Sommige mensen nemen lekker een wijntje op een woensdagmiddag omdat ze dat willen, anderen gaan uit eten. Ik verwen mezelf met een lekker vullend ontbijt. Normaal gesproken eet ik graag yoghurt of wat koolhydraatarme boterhammen, maar deze ei ovenschotel kan ik echt niet laten staan. Bovendien is het heel vullend en makkelijk om te bewaren voor een volgende dag. Heb je er ook trek in gekregen? Lees dan snel verder!

  • Ontbijt/Lunch
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 5 gram

TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor de ei ovenschotel

  • 400 g tomatenblokjes (in blik)
  • 14 eieren
  • 1 jalapeno, in plakjes
  • 50 g geraspte cheddar
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 1 bosje lenteui, in ringen gesneden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden en vet je een ovenschotel in.
  2. Daarna laat je de tomatenblokjes uitlekken en doe je deze, samen met de gesneden peper en lenteui in de ovenschotel en roer je alles goed door elkaar.
  3. Klop intussen de eieren los en doe hier de kruiden doorheen.
  4. Besprenkel 35 gram van elke kaassoort over de groenten en schenk hier de eieren overheen. Roer alles goed door elkaar.
  5. Besprenkel vervolgens de overige kaas over de bovenkant van de ovenschotel en bak deze zo’n 30 minuten in de oven of tot de eieren goed opgesteven zijn. Geniet van je ei ovenschotel!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 242
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 19 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang kan ik de ovenschotel bewaren? Je kan deze tot 5 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de vriezer. Om ze op te warmen kan je de toaster, oven of magnetron gebruiken.
  • Mag ik ook andere kaas gebruiken? Je kan elke kaassoort gebruiken die je zelf het lekkerst vindt. Mozzarella of schimmelkaas werken hier ook goed bij.

Tips voor het maken van de ei ovenschotel

TIP 1: Ga voor gezond
Voeg wat extra groenten toe om de maaltijd lekker gezond en stevig te maken. Zo kan je het ook makkelijk nog als lunch meenemen. Broccoli, tomaat en courgette zijn er erg lekker bij. Asperges zijn dat ook!

TIP 2: Geef het extra pit
Houd je wel van wat pittig eten? Voeg dan nog een extra peper toe zoals een Madame Jeanette. Dit zorgt voor een lekkere boost bij je ontbijt.

TIP 3: Meer eiwitten
Wil je meer eiwitten eten, of mis je wat vlees? Voeg dan lekker wat gebakken spekblokjes toe aan de ovenschotel voordat je deze in de oven zet. Zo krijg je net wat meer eiwitten binnen.

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 11 november, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Lunch Ontbijt Recepten

2 reacties op "Lekkere ei ovenschotel als ontbijt"

  1. Louise schreef:

    Hoe kan ik de hoeveelheden reduceren voor 2 personen?

    Groetjes
    Louise

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Louise,

      Hier heb ik de ingrediënten voor 2 personen:
      – 100 g tomatenblokjes
      – 3 grote eieren (of 4 kleine)
      – 3 á 4 jalapeno plakjes
      – 12,5 g cheddar
      – 12,5 g mozzarella
      – 2 stengels lenteui
      – De kruiden kunnen naar smaak toegevoegd worden.

      Hopelijk heb je hier wat aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies