Lekkere koolhydraatarme empanada’s
Laatste update: 4 december, 2020 | Geen reacties
Ik ben dol op empanada’s, vooral om hun veelzijdigheid. Je kan er vrijwel alles instoppen en het smaakt heerlijk! Bovendien zijn deze koolhydraatarme empanada’s lekker vullend. Hoewel je ze dus als bijgerecht kan gebruiken, werken ze ook prima als volledige maaltijd. Lees snel verder en ontdek hoe je dit empanadas recept maakt
- Lunch/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dan dit >
Ingrediënten koolhydraatarme empanada’s
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokosmeel
- 3-4 el water
- 55 gram boter (plantaardige margarine)
- 125 gram tofu
- 2 el psyllium vezels
- 1 el sojasaus
- Zout naar smaak
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Gedroogde oregano naar smaak
- 2 el tomatenpuree
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een vel bakpapier op de bakplaat legt.
- Vervolgens doe je het zout, de psyllium vezels, amandelmeel, kokosmeel en margarine in een kom en kneed je deze met je handen tot een kruimig deeg. Voeg daarna een beetje water toe en kneed verder totdat het deeg stevig genoeg is en niet plakt.
- Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg ze zo’n 5-10 minuten in de koelkast om af te koelen.
- Intussen droog je de tofu met wat keukenpapier en breek je deze met een vork in kleine stukjes. Verwarm vervolgens wat olie in een pan en bak daarin de tofu samen met de sojasaus, tomatenpuree en kruiden.
- Haal daarna het deeg uit de koelkast en rol deze uit totdat ze maximaal 1/2cm dik zijn.
- Schep een eetlepel met het tofumengsel op en leg deze in het midden van het deeg. Vouw daarna de randen dicht en maak met een vork een leuk patroontje op de rand. Leg de empanada daarna op de bakplaat.
- Herhaal dit met de rest van het deeg totdat alles op is. Besmeer tenslotte de empanada’s met wat olie of plantaardige melk zodat de bovenkant knapperig wordt.
- Vervolgens zet je de bakplaat voor 12 minuten in de oven. Serveer de koolhydraatarme empanada’s terwijl ze nog warm zijn en geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per porie: 300
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 21 gram
Eiwitten: 11 gram
Trek in nog meer Mexicaanse of Spaanse gerechten? Bekijk deze dan ook eens!