genezing wond versnellen

Hiermee genees je een wond het snelst!

Laatste update: 16 februari, 2021 | Geen reacties

Wanneer je een wond hebt, wil je natuurlijk dat deze snel geneest. Zeker omdat een korstje soms nogal kan gaan jeuken. In zulke gevallen is het fijn als je weet op welke manieren je de wondgenezing kan versnellen. Ik heb vandaag een aantal tips voor je uitgeschreven met hoe je het snelst je genezing wond versnellen.

Tip van BGreat:
Wil je zo snel mogelijk van je wond af? Deze zalf werkt direct >

Wat gebeurt er tijdens het genezen van een wond?

Wanneer je een wond hebt, is dit vaak een gevolg van een kapotte huid. Als je huid kapot is, zijn er vaak 4 fasen van wondgenezing waar je lichaam doorheen gaat.

1. Het stollen van het bloed

Sommige wonden bloeden. Daardoor is de eerste fase het stollen van je bloed. Dit wordt ook wel hemostase genoemd. Na een paar seconden tot een paar minuten zal je bloed stollen en een laagje vormen over de wond. Dit voorkomt zowel dat er bacteriën in de wond gaan zitten als dat het een korstje maakt op de wond zelf.

2. Het ontstaan van een korstje

De bloedvaten rondom de wond zullen vernauwen, waardoor er minder bloed naar buiten stroomt. De bloedplaatjes komen bij elkaar om een propje te vormen welke zich plaatst in de opening van de wond. Vervolgens maakt je lichaam een soort lijm aan dat bestaat uit een eiwit. Dit eiwit voorkomt dat het propje verplaatst. Ten slotte zal de wond gaan irriteren, dit is een teken dat het aan het helen is.

3. Nieuwe huid aanmaken

Wanneer je wond aan het helen is, maakt je lichaam een nieuwe huidlaag aan welke over de wond heen groeit. Je hebt hiervoor collageen nodig om je bindweefsel te verstevigen. Op een gegeven moment zal er een dun laagje over de wond zijn gevormd. Deze is erg rood en vaak kan je het begin van een litteken zien.

4. Helen

Na het helen van je wond, zal deze nog rood/roze zijn. Dit is een teken dat je huid nog bezig is met het herstellen van de wond. Het is belangrijk om er zo min mogelijk aan te zitten. In deze periode begint het litteken zich verder te vormen. Dit kan tot 2 jaar duren in totaal.

Hoe kan je de genezing wond versnellen?

Veel mensen willen graag hun wondgenezing versnellen. Je hebt echter vrij weinig invloed over de eerste twee fasen. Wat je wel kan doen, is in fase drie het lichaam ondersteunen door middel van voeding en andere middelen. Hieronder vind je een aantal tips hoe je je wondgenezing kan versnellen.

Eet meer vitamine C

Vitamine C speelt een grote rol in het aanmaken van collageen, een belangrijk onderdeel bij het herstellen van de huid. Door meer van deze vitamine binnen te krijgen, krijgt je lichaam een boost en kan het sneller een nieuwe huidlaag maken.

Houd de huid schoon

Ook tijdens het genezingsproces kunnen er infecties ontstaan. Het is daarom belangrijk om je huid schoon te houden. Doe dit met koud of lauw water en geen zeep. Zeep kan namelijk de huid irriteren en het proces juist verlangzamen.

Gebruik een speciale zalf

In plaats van een zeep gebruiken, kan je wel een speciale zalf gebruiken om de wondgenezing te versnellen. Zo’n zalf is speciaal ontwikkeld om de aanmaak van bindweefsel en collageen te verbeteren en om de huid soepel te houden. Vaak zorgt dit er ook voor dat je littekens minder zichtbaar worden. Deze zalf kan je ook in fase 4 nog blijven smeren.

De beste zalf voor wondgenezing

Ik ben zelf erg fan van Edulazalf. Deze zalf is namelijk 100% op natuurlijke basis gemaakt en bevat geen schadelijke stoffen voor de huid. Daarom is het uiterst geschikt om de genezing wond versnellen. Het is op basis van goudsbloem, een geneeskrachtige plant die ook in Nederland voorkomt.

Edula helpt zowel bij het versnellen van het genezingsproces als dat het littekens voorkomt en kan vervagen. Je huid wordt namelijk soepeler gemaakt en blijft goed gehydrateerd, waardoor er geen spanning op zal staan tijdens het genezen. Ook is Edula heel fijn bij het verminderen van jeuk wanneer je nog een korstje hebt. Dat voorkomt dat je er aan zal krabben.

wondgenezing versnellen

Bestel Edulazalf hier het goedkoopst >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 februari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies