gescheurde lip

Gescheurde lip: zo ben je er het snelst vanaf!

Laatste update: 16 januari, 2021 | Geen reacties

Je lippen worden beschermd door een gevoelige laag huid. Deze huid komt continue in aanraking met allerlei voedsel, stoffen, bacteriën, speeksel en meer. Het is dus eigenlijk helemaal niet gek wanneer je lippen scheuren, maar het blijft een vervelend fenomeen. Daarom hebben wij vandaag een handige tip over hoe je met een gescheurde lip omgaat!

TIP van Timo:
Wil je direct verzachting voor je lippen + een sneller herstel? Gebruik deze zalf

Hoe ontstaan gescheurde lippen?

Doordat je lippen constant in aanraking komen met allerlei stoffen, zijn zij vatbaar voor verandering. Als het weer erg koud en droog is, kunnen ze daarom ook snel uitdrogen. Als een gevolg hiervan ontstaan er kleine scheurtjes die pijn doen wanneer je ze aanraakt. In heftige gevallen kunnen je lippen zelfs gaan bloeden. Dit is vooral vervelend, maar niet iets om je flinke zorgen om te maken. Je kan gescheurde lippen gemakkelijk zelf behandelen.

KORTOM:
Wanneer het de lucht buiten droog en koud is, drogen je lippen sneller uit waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan.

Hoe niet te behandelen

Logisch of niet, er zijn ook bepaalde manieren waarop je niet moet omgaan met gescheurde lippen. Ik wil je hiervoor graag waarschuwen, daarom zet ik hieronder een aantal dingen die je niet moet doen:

  • Natmaken. Of je dit nu doet door aan je lippen te likken of door ze constant met water nat te maken, je lippen moeten niet te nat worden. Hoewel vocht goed kan zijn, kan een teveel juist zorgen dat zij nog meer uitdrogen. En wanneer je speeksel gebruikt, kunnen er schadelijke bacteriën in de scheurtjes terecht komen. Dat wil je natuurlijk niet.
  • Velletjes trekken. Hoe aantrekkelijk de gedachte ook is, je moet niet de velletjes van je lippen af trekken. Het voelt wellicht vervelend, maar eraan zitten kan tot nog meer bloedingen zorgen.

KORTOM:
Voorkom dat je met je tong je lippen nat maakt maar gebruik hiervoor een zalf. Ook velletjes van je lip aftrekken kun je beter niet doen.

Hoe behandel je gescheurde lippen?

Er zijn gelukkig meer dan genoeg manieren hoe je je gescheurde lip wel kan beschermen wanneer zij gescheurd zijn. Deze lees je hier.

  • Dek je mond af. Of je nu een sjaal draagt of een mondkapje, het is belangrijk om je lippen te beschermen tegen de gure lucht van buitenaf. Daarnaast komen ze op deze manier ook niet in aanraking met schadelijke bacteriën.
  • Drink veel water. Hoewel je geen water op je mond moet smeren, helpt het drinken van water om je hele lichaam te hydrateren. Wanneer je dit doet, zullen je lippen ook langzaamaan gaan helen.
  • Eet minder zout. Hoe lekker je het ook vindt, probeer toch de zoute chipjes even te laten staan. Zout (maar ook zuren) kunnen je lippen erg irriteren, wat de gescheurde lippen alleen nog maar erger maken. Houd je dus even in. Zodra je lippen weer geheeld zijn, mag je weer lekker chipjes eten (met mate, natuurlijk).
  • Gebruik vette balsem of zalf. Om het herstelproces te versnellen kan je ook een vette balsem en zalf gebruiken die geschikt is voor je lippen.

KORTOM:
Om zo snel mogelijk van je gescheurde lippen af te komen kun je het beste een zalf gebruiken die hiervoor geschikt is.

De beste zalf voor een gescheurde lip

In de winter is mijn grootste held Edula zalf. Deze zalf is geschikt om op lippen te smeren en verricht wonderen! De plantaardige crème ruikt lekker en voelt zacht aan. Dankzij de goede vetten, wordt de vochtbalans in je lippen direct hersteld en je zal binnen een paar dagen al goede resultaten zien verschijnen. Ik kan je niet vaak genoeg vertellen hoe blij ik hiermee ben, dus probeer het eens voor jezelf!

gescheurde lip

Bestel hier Edula zalf het goedkoopst >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 januari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies