goede hometrainer

Goede hometrainer voor een scherpe prijs!

Laatste update: 18 januari, 2019 | Geen reacties

Een goede hometrainer is belangrijk! In deze blog behandel ik de beste hometrainer zodat je op een prettige manier thuis kunt sporten. Van een opvouwbare hometrainer tot zeer uitgebreid.

Goede hometrainer

Met een goede hometrainer kun je thuis je conditie op pijl houden. Aangezien er enorm veel aanbod is, help ik je bij het maken van de allerbeste keuze.

Laten we beginnen!

1. Fitbike ride 2

De Fitbike ride 2 bevat maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s. De weerstand kun je opbouwen tot 16 niveau’s en dankzij de stevige constructie kan deze hometrainer 125 kg lichaamsgewicht aan. Lees hier 88 ervaringen van andere Fitbike Ride 2 gebruikers >>

Voordelen:

 • Hartslagzone
 • 12 programma’s
 • 10 jaar garantie

goede hometrainer

Hier koop je de Fitbike Ride 2 met de hoogste korting >>

2. Tunturi cardio fit

De Tunturi cardio fit staat bekend om zijn eenvoudige bediening met tablet houder, hartslagmeter, antislip pedalen en weerstand systeem. Een hometrainer waar je absoluut veel plezier van zult ervaren. Lees hier 54 ervaringen van andere Tunturi cardio fit gebruikers >>

Voordelen:

 • Comfortabel
 • tablethouder
 • Geluidsloos

goede hometrainer

Hier koop je de Tunturi Cardio Fit met de hoogste korting >>

3. Virtufit Ibiking

Deze opvouwbare hometrainer is niet alleen handig maar ook veilig. Bevat alle functies die je nodig hebt om effectief en met plezier te kunnen fietsen. Van tablethouder tot downloadbare app om alle statistieken bij te houden. lees hier 15 ervaringen van Virtufit Ibiking gebruikers >>

Voordelen:

 • Opvoubaar
 • Hartslagmeter
 • Veel functies

goede hometrainer

Hier koop je de Virtufit Ibiking met de hoogste korting >>

4. Fitbike Ride 5

Een van de meest bekende en verkochte hometrainers. De stabiliteit van dit apparaat zorgt ervoor dat je met 150 kg lichaamsgewicht, deze hometrainer kan gebruiken. 16 weerstandsniveaus en een levenslange garantie. Lees hier 82 ervaringen van andere  Fitbike Ride gebruikers >>

Voordelen:

 • 18 trainingsprogramma’s
 • Levenslange garantie
 • Eenvoudig te bedienen

goede hometrainerHier koop je de Fitbike Ride 5 met de hoogste korting >>

5. Tunturi Star Fit

Ook de Tunturi Star Fit is opvouwbaar. Dankzij de monitor zie je precies wat het resultaat is van jouw training. Het zadel zet je snel en makkelijk hoger dankzij de sluiting. Een zeer goede hometrainer voor een scherpe prijs. Lees hier 4 ervaringen van andere Tunturi Star Fit gebruikers >>

Voordelen:

 • Opvouwbaar
 • Pedalen met voetlus
 • twee jaar garantie

goede hometrainer

Hier koop je de Tunturi Star Fit met de hoogste korting >>

Hometrainer kopen: Waar moet je op letten?

Een hometrainer kopen is best een investering. Daarom zijn een aantal onderdelen belangrijk voordat je een hometrainer aanschaft. Hieronder lees je waar je op moet letten.

1. Hartslagprogramma’s

als je vet wilt verbranden tijdens het trainen is een hartslagmeter onmisbaar. Zo kun je continue in de optimale vetverbrandingszone trainen. Je hartslag kun je meten met handsensoren of door middel van een borstband.

2. Het gewicht

Wanneer je voor een zwaardere fiets kiest, zijn de materialen in de meeste gevallen sterker. De fiets kan meer hebben en gaat ook veel langer mee. Goedkoop is duurkoop en daarom mag een hometrainer best wat kosten.

3. Maximaal belastbaar gewicht

Hoe meer gewicht een hometrainer aan kan, hoe beter! Je hebt namelijk een betere stabiliteit en ook is het prettiger fietsen. Een goede hometrainer moet minimaal 120 kilo aankunnen. Hoe meer hoe beter!

4. Let op de garantie

Het hebben van garantie is wel zo belangrijk! Er kan altijd iets gebeuren aan het apparaat. Wanneer een producent vertrouwen heeft in zijn product wordt er een meestal een lange garantie geven. Zo zijn er apparaten (ook in de top 5 beste hometrainers van hierboven) waar je zelfs levenslang garantie krijgt.

beste hometrainer

De voordelen van een hometrainer fiets

Als je fiets op een hometrainer ontstaan er verschillende voordelen. Het verbetert je gezondheid het helpt bij het afvallen. Om je bewust te maken van de voordelen heb ik hieronder de punten op een rij gezet.

Goed voor je gezondheid

Regelmatig gebruiken maken van een hometrainer is goed voor je gezondheid. Je vergroot je conditie en zit lekkerder in je vel. Wist je dat een uur op de hometrainer goed is voor 500 calorieën?!

Bij regelmatig gebruik ervaar je de volgende voordelen:

 • Je voelt je fitter
 • Lager stressniveau
 • Meer zelfvertrouwen
 • Lagere bloeddruk
 • Hoger libido

Tevens kun je op een hometrainer effectief vet verliezen. Hierdoor krijg je een slank(er) lichaam en wordt je lichaam strakker. Ook je huid straalt veel meer.

Tips tijdens het trainen

Drink voldoende: Tijden het sporten verlies je vocht. Om optimaal te kunnen presteren is voldoende vocht in je lichaam belangrijk. Zet een bidon klaar en drink tussendoor kleine slokjes water.

Beweeg je hele lichaam: Fietsen doe je niet alleen met je benen. Ga om de 5 minuten even op je trappers staan en trap goed door. Ook is het belangrijk je bovenlichaam mee te laten bewegen.

Ga ervoor: Daag jezelf ieder week uit. Probeer het langer vol te houden of fiets een aantal meter ”bergop”. Door jezelf uit te dagen bereik je eerder je doelen en daar doen we het uiteraard voor.

Tot slot

Je bent nu alles te weten gekomen over een goede hometrainer. In de TOP 5 beste hometrainers kun je eenvoudig een keuze maken. Ook lees je daar honderden ervaringen van andere gebruikers.

Ik hoop dat deze blog je geholpen heeft. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan op de website. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met de hometrainer die je uitkiest!

Groetjes Timo

P.S. Wil je graag thuis meer aan sprot doen? Bekijk dan hier de beste halterset voor thuis zodat je eenvoudig thuis met gewichten kunt trainen.

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 januari, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Fitness Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies