hartige taart zonder deeg

Hartige taart zonder deeg met geraspte kaas

Laatste update: 8 januari, 2022 | Geen reacties

Ook wanneer je koolhydraatarm eet moet je gewoon eens kunnen genieten van een lekkere hartige taart zonder deeg. Het voordeel dat deze taart zonder deeg wordt gemaakt is dat je een stuk minder koolhydraten binnenkrijgt. Bovendien is de taart zo lekker dat je die bodem echt niet mist!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 65 minuten
  • Aantal porties: 10 stukjes
  • Koolhydraten per portie: 2 gram

Tip van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen? Gebruik dit

Ingrediënten voor de hartige taart zonder deeg

  • 450 gram mager rundergehakt of worstjes
  • 225 gram koude roomkaas naturel
  • 6 eieren
  • 250 ml room
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram verse bladspinazie

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel flink invet. Je kan eventueel ook een vel bakpapier gebruiken.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin het gehakt tot deze gaar is. Laat het vet dan weglopen, maar doe het gehakt weer terug in de pan.
  3. Roer de roomkaas door het gehakt tot deze volledig is gesmolten. Intussen doe je de spinazie in een kom met 2 el water en doe je deze in de magnetron voor 2 minuten. De spinazie zal kort gaan stomen, laat de spinazie daarna uitlekken.
  4. Klop de eieren door de room en meng hier het gehaktmengsel, de kaas en de spinazie doorheen.
  5. Daarna zet je de ovenschotel in de oven en bak je deze voor 35 tot 45 minuten of totdat het midden volledig gestold is.
  6. Laat ten slotte de schotel kort afkoelen voordat je deze in stukken snijdt. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 10
Calorieën per portie: 429
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 38 gram
Eiwitten: 18 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het gerecht tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kan deze ook invriezen voor 1 á 2 maanden, maar dat raad ik persoonlijk niet aan omdat het dan heel waterig wordt.
  • Welke worst of welk gehakt heb ik nodig? In principe is elke variant goed geschikt, maar zelf gebruik ik graag mager rundergehakt of Italiaanse worstjes voor de smaak.

Tips voor het maken van de hartige taart zonder deeg

TIP 1: Maak het vegetarisch
Het is goed mogelijk om dit gerecht vegetarisch te maken als je eens wat minder vlees wil eten. Vervang het gehakt dan door een vegetarische variant of voeg een vegetarische braadworst toe.

TIP 2: Extra groenten
Je kan ook extra groenten toevoegen aan deze taart. Zelf vind ik champignons hier heel goed bij passen, maar je kan ook kiezen voor tomaten, artisjok, ui, prei en nog veel meer!

TIP 3: Maar er kleine snacks van
Je kan het mengsel ook verdelen over meerdere cupcake vormpjes. Je krijgt dan mini taartjes die je makkelijk mee kan nemen naar je werk of thuis als tussendoortje kan eten. Houd er rekening mee dat de baktijd dan ook korter is.

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 8 januari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies