Italiaanse lasagne met bloemkool
Laatste update: 11 juli, 2023 | 9 reacties
Wil jij graag een heerlijke maar gezonde lasagne maken? Dan is dit het recept waar je naar opzoek bent. Ik deel namelijk een Italiaanse lasagne maar dan koolhydraatarm. Dat betekend dat er geen geraffineerde suikers in zitten die slechts zijn voor je lichaam. Zo bevat één portie slechts 9 gram koolhydraten. Geweldig toch! Ik zal je niet langer in spanning houden en deel hieronder het recept.
TIP van Timo:
Wil je graag zo snel mogelijk van buikvet afkomen? Dit werkt direct >>
Ingrediënten
Voor de lasagne bladen:
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 eieren
- 15 g Parmezaanse kaas
- Snufje zout en peper
Voor de bolognesesauas
- 250 g champignons
- 400 g tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
Overig:
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- olijven (met knoflook)
Bereidingswijze
- De oven verwarm je voor op 200 graden. De bakplaat bekleed je met bakpapier en deze vet je in met olijfolie.
- Neem de koekenpan erbij en verwarm olie. Bak hierin de bloemkoolrijst en voeg er zout en peper aan toe.
- Bak de bloemkoolrijst 4 minuten en doe daarna in een theedoek. Wring al het vocht eruit.
- Doe in een kom de eiren, parmezaanse kaas, peper en zout. Meng dit goed door elkaar en leg het mengsel op de bakplaat.
- De bloemkool bak je 15 minuten in de oven en laat daarna 10 minuten afkoelen.
- Snijd bladeren (6 stuks in dezelfde grote) en zet eventjes opzij.
- Verwarm nu de oven voor op 160 graden en snijd de uit, champignons in kleine stukjes. De twee teentjes knoflook pers je fijn.
- In de koekenpan verwarm je olijfolie en bak je de ui met de geperste knoflook. Doe de champignons erbij en bak 2 minuten mee.
- Voeg nu het rundergehakt toe en bak gaar.
- Nu doe je de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper en zout erbij. Laat de saus 15 minuten sudderen zonder de deksel op de pan.
- Pak de ovenschotel erbij en vet in met olijfolie. Doe de saus in de schotel en leg hier een paar bloemkoolbladeren open. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
- Bovenop doe je de geraspte Parmezaanse kaas en zet de ovenschotel met een vel aluminiumfolie in de oven. Bak 20 min op 160 graden.
- Haal het folie van de ovenschaal en bak nogmaals zonder folie 10 minuten.
- Verdeel de lasagne in 4 delen en klaar is je heerlijke Italiaanse lasagne.
Voedingswaarden
Portie: 1/4
Calorieën: 480
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 45 g
Vetten: 30 g
Zin in de allerlekkerste weekmenu’s met snelle recepten zodat je zonder gedoe afvalt? Hier staan ze voor je klaar
Hallo Timo,
Ik neem aan dat je de bloemkoolrijst eerst bij het eiermengsel doet en dat dan op de bakplaat ?
Kan je bloemkoolrijst zo kopen of kan je het ook zelf maken ?
Groet Elleke
Kan allebei, bloemkoolrijst maken is wel gezonder, omdat je dan verse hebt en alle vitamines erin zitten. Enigste wat je hoeft te doen is te raspen, klaar ben je.
ja je kunt een bloemkool zelf heel klein snijden.
heel wat werk ik neem een zakje is voor mij makkelijker
bloemkool in de blender doen 🙂
Is er een alternatief voor afdekken met aluminiumfolie? Dat is nl. niet gezond.
Je mag ook andere afdekfolie gebruiken. Dat is een geen probleem. Groetjes Timo
Lijkt me heerlijk maar wat doe je met het ei dat bij overige staat?
Dat is om samen met de 20 gram kaas over de lasagna te verdelen.
Voor hoeveel personen is dit?