Italiaanse salade

Italiaanse lasagne met bloemkool

Wil jij graag een heerlijke maar gezonde lasagne maken? Dan is dit het recept waar je naar opzoek bent. Ik deel namelijk een Italiaanse lasagne maar dan koolhydraatarm. Dat betekend dat er geen geraffineerde suikers in zitten die slechts zijn voor je lichaam. Zo bevat één portie slechts 9 gram koolhydraten. Geweldig toch! Ik zal je niet langer in spanning houden en deel hieronder het recept.

Ingrediënten

Voor de lasagne bladen:

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • Snufje zout en peper

Voor de bolognesesauas

  • 250 g champignons
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden

Overig:

  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • olijven (met knoflook)

Bereidingswijze

  1. De oven verwarm je voor op 200 graden. De bakplaat bekleed je met bakpapier en deze vet je in met olijfolie.
  2. Neem de koekenpan erbij en verwarm olie. Bak hierin de bloemkoolrijst en voeg er zout en peper aan toe.
  3. Bak de bloemkoolrijst 4 minuten en doe daarna in een theedoek. Wring al het vocht eruit.
  4. Doe in een kom de eiren, parmezaanse kaas, peper en zout. Meng dit goed door elkaar en leg het mengsel op de bakplaat.
  5. De bloemkool bak je 15 minuten in de oven en laat daarna 10 minuten afkoelen.
  6. Snijd balden (6 stuks in dezelfde grote) en zet eventjes opzij.
  7. Verwarm nu de oven voor op 160 graden en snijd de uit, champignons in kleine stukjes. De twee teentjes knoflook pers je fijn.
  8. In de koekenpan verwarm je olijfolie en bak je de ui met de geperste knoflook. Doe de champignons erbij en bak 2 minuten mee.
  9. Voeg nu het rundergehakt toe en bak gaar.
  10. Nu doe je de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper en zout erbij. Laat de saus 15 minuten sudderen zonder de deksel op de pan.
  11. Pak de ovenschotel erbij en vet in met olijfolie. Doe de saus in de schotel en leg hier een paar bloemkoolbalden open. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn.
  12. Bovenop doe je de geraspte Parmezaanse kaas en zet de ovenschotel met een vel aluminiumfolie in de oven. Bak 20 min op 160 graden.
  13. Haal het folie van de ovenschaal en bak nogmaals zonder folie 10 minuten.
  14. Verdeel de lasagne in 4 delen en klaar is je heerlijke Italiaanse lasagne.

TIP van Timo:
Wil je er ook nog graag een salade bij eten? Dan is deze groene salade ideaal!

Voedingswaarden

Portie: 1/4
Calorieën: 480
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 45 g
Vetten: 30 g

Delen via Social Media wordt gewaardeerd!

2 juni, 2020 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies