Koolhydraatarme kipnuggets uit de oven
Laatste update: 20 augustus, 2021 | Geen reacties
Kipnuggets zijn altijd een favoriete snack van mij geweest. Ze zijn knapperig, lekker en makkelijk te eten als snack of voor erbij. Toch bevatten ze vaak een coating van bloem, waardoor er uiteindelijk best veel koolhydraten in zitten. Gelukkig heb ik daar de oplossing voor gevonden.
Deze kipnuggets zijn koolhydraatarm, zelfgemaakt, en komen uit de oven. Hierdoor bevatten ze ook veel minder vet, wat ze een gezonde snack maakt. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >>
Ingrediënten kipnuggets
- 450 g kipfilet
- 60 g amandelmeel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 60 ml hotsauce
- 60 ml kokosolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden.
- Meng daarna de kruiden samen met het amandelmeel in een kommetje. Zorg ervoor dat het goed door elkaar is geroerd.
- Snijd de kipfilet in evengrote stukjes en doe deze in een kom. Schenk hier de hotsauce en kokosolie bij en roer daarna het kruidenmengsel erdoor totdat alle stukjes evengoed bedekt zijn.
- Leg nu een vel bakpapier op een bakplaat en leg de stukjes hierop.
- Bak de kipnuggets zo’n 12 tot 15 minuten in de oven tot ze goed gaar zijn vanbinnen en knapperig van buiten. Zet ze eventueel nog 3 tot 5 minuten onder de grill voor een extra knapperige korst. Geniet ervan!
Veelgestelde vragen
- Kan ik de kipnuggets ook vegetarisch maken? Ja, dat kan. Zorg er dan voor dat je vegetarische kipstukjes gebruikt.
- Is dit gerecht glutenvrij? Ja, dankzij de amandelmeel komen er geen gluten aan te pas.
- Mag het ook zonder hot sauce? Je hebt wel een vloeistof nodig om de kruiden aan de kip te laten plakken, maar je kan ook ketchup of tomatensaus daarvoor in de plaats gebruiken.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 340
Koolhydraten: 3 gram
Eiwitten: 28 gram
Vetten: 24,6 gram
Tips voor in de keuken
TIP 1: Kook de kip voor
Als je zeker wil weten dat de kip gaar is van binnen, kan je de kip vooraf al koken. Kook het niet te lang, maar wel lang genoeg dat ze gaar zijn. Laat ze daarna koelen en vervolg dan het bereidingsproces.
TIP 2: Voeg extra kruiden toe
Houd je van kruiden? Voeg dan ook wat peterselie, bieslook of oregano toe aan je kruidenmengsel. Dat geeft net een wat andere smaak aan je kipstukjes.
TIP 3: Bewaar ze voor later
Je kan de ongebakken kipnuggets ook bewaren. Doe dit door ze in een bakje of zakje in de vriezer te leggen. Je kan ze daarna op elk moment in de oven afbakken. Ze hebben dan wel iets langer nodig, zo’n 20 minuten in plaats van 15.