Koolhydraatarme chocolademousse
Laatste update: 16 april, 2020 | 6 reacties
Ook nieuwsgierig naar de koolhydraatarme chocolademousse? Dan ben jij net zo’n chocolade liefhebber als ik! Dit toetje past op elk moment. Tijdens de Kerstdagen is het een mooi dessert om te serveren, maar zeker ook tijdens de zomerdagen, na een BBQ feestje met vrienden & familie. Daarnaast heb je maar 5 ingrediënten nodig, dus boodschappen doen wordt ook een makkie! En wat maakt het verschil met gewone chocolademousse, oftewel hoe maken we deze koolhydraatarm? Hieronder deel ik graag de tip met jullie.
TIP:
Wil je nog meer heerlijke koolhydraatarme toetjes maken? Klik hier voor de ‘110 Koolhydraatarme Toetjes’. Deze heb ik speciaal voor toetjesliefhebbers samengesteld, die net als ik ook verantwoord willen blijven genieten van zoetigheid.
Deze toetjes bevatten een stuk minder geraffineerde suikers. Deze suikers zorgen voor een zogeheten sugar crash. Met andere woorden door de grote hoeveelheid suikers, krijg je een gevoel van vermoeidheid. Met mijn samengestelde toetjes is dit niet het geval en is het heerlijk zoet en verantwoord.
Is koolhydraatarme chocolademousse een verantwoord toetje?
Om je een goed beeld te geven dat een koolhydraatarme chocolademousse écht een stuk gezonder is dan de normale chocolademousse, is goed zien in onderstaand verschil in voedingswaarden:
Gewone chocolademousse per 100 gram:
Calorieën: 206
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 4,8 gram
Vetten: 6 gram
Koolhydraatarme chocolademousse:
Calorieën: 230
Koolhydraten: 8,5 gram
Eiwitten: 3,5 gram
Vetten: 16 gram
Het verschil in koolhydraten is zeer duidelijk! Daarnaast gebruik ik alleen maar de verste ingrediënten, waardoor dit koolhydraatarm recept, gezonde voedingsstoffen bevat zoals vitamine en mineralen.
Ook zo zin om te starten? Let’s go!
Ingrediënten:
- 150 gr 90% pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 40-50 gram erythritol
- 3 middelgrote eieren
- 1 tl vanille aroma
- snufje zout
Zo maak je koolhydraatarme chocolademousse:
- Pak een grote mengkom en schenk daar de slagroom in. Zorg ervoor dat de slagroom koud is en het liefst de mengkom ook. Met een elektrische mixer klop je de slagroom op medium snelheid en op het einde op de hoogste snelheid. Klop de slagroom totdat er pieken beginnen te vormen. Maar klop ook niet te lang, zodat er geen boter effect plaatsvindt. Na het kloppen zet je de slagroom koud in de koelkast.
- Hierna pak je een steelpannetje en vul je die met een laagje water en breng dit aan de kook. Pak een hittebestendige kom en plaats deze bovenop de steelpan en smelt hierin de pure chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, laat je deze rusten op kamertemperatuur.
- Mocht je nog een schone hittebestendige kom hebben of was de andere kom af en voeg de eieren, erythritol en het zout toe. Plaats de kom boven op het steelpannetje met het kokende water. Zorg ervoor dat het water niet de kom raakt. Pak de mixer weer en klop op de hoogste stand, totdat het eimengsel lauw aanvoelt. Haal hierna de kom van het pannetje en klop nog even door op het aanrecht, totdat het mengsel is afgekoeld.
- Tot slot voeg je de gesmolten chocolade toe samen met de vanille aroma aan het eimengsel en klop dit allemaal goed door elkaar. Daarna pak je de spatel en ga je voorzichtig de slagroom door het chocolademengsel heen roeren, totdat alles goed gemengd is.
Tot slot
Pak 6 kleine dessertglaasjes en schep daarin de koolhydraatarme chocolademousse. Dek ze nadien af met huishoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Let’s enjoy!
Hallo waar haal ik erythritol om zo de lekkere chocolademousse te maken?
Waar verkopen ze erythritol.
Ja, waar haal ik erythritol en wat is dat precies?
Nu voor de 2e keer gemaakt, genieten??
Waar verkopen ze erythritol.
Erythritol verkopen ze in ieder geval bij Holland &Barrett