Zo maak je koolhydraatarme crackers
Laatste update: 24 april, 2019 | Geen reacties
Wil jij de lekkerste koolhydraatarme crackers maken? Zoek dan niet verder. Ik deel namelijk het lekkerste recept van 2019! De smaak is onwijs lekker en per cracker slechts 2 gram koolhydraten. Je kunt er een plakje kaas, kipfilet of notenpasta op doen. Behalve de lekkere smaak zijn ze ook nog eens goed voor je.
TIP: Bekijk onze makkelijke en snelle koolhydraatarme weekmenu’s. Beste uit de test 2019! >>
Koolhydraatarme crackers maken
Een crackers is een prima alternatief voor brood. Vooral tijdens een koolhydraatarm dieet is het verstandig om brood achterwege te laten. Koolhydraatarm brood is geen probleem maar het brood uit de supermarkt wel. Hier zitten namelijk te veel geraffineerde suikers in.
Daarnaast hoeft het eten van een cracker absoluut niet saai te zijn. Om je nog meer inspiratie te geven deel ik hieronder een aantal opties die je kunt toevoegen aan je crackers:
- Filet american
- Kaas met komkommer
- Kipfilet met tomaat
- Notenpasta
- Pindakaas
- Smeerworst
- Smeerkaas
- Kruidenboter
Verschil tussen normale crackers en koolhydraatarme crackers
De crackers uit de supermarkt zijn samengesteld met andere ingredienten zoals tarwebloem. Hierdoor zitter er minimaal 8 gram koolhydraten in. Bij het maken van koolhydraatarme crackers wordt geen tarwebloem gebruikt.
In ons recept maak je gebruik van pitten, zaden, noten psyllium vezels en zout. Hierdoor zitten er maar 2 gram koolhydraten in per cracker.
Ingrediënten:
- 45 gram pompoenpitten
- 45 gram amandelmeel
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 1 el psyllium
- 50 gram sesamzaad
- 45 ml kokosolie
- 1 tl zout
- 225 ml kokend water
Bereidingswijze:
1. De oven verwarm je voor op 150 graden. Vervolgens meng je in een grote kom alle droge ingredienten. Kook 230 ml water en voeg het kokende water toe met olie aan de grote kom met het meel.
2. Meng met een spatel alles goed door elkaar. De deegbal plaats je tussen twee vellen bakpapier. Met een deegroller rol je het deeg heel dun. Verwijder daarna het bovenste vel bakpapier en leg de uitgerolde deeg op een bakplaat.
3. De bakplaat plaats je onderin de voorverwarmde oven. Bak de crackers 45 minuten. Tijdens het bakken let je erop dat de zaden niet verbranden.
4. Na 45 minuten laat je de crackers 10 minuten afkoelen (de oven is uit). Haal nu de bakplaat uit de oven en breek het in crackers. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Dit recept is goed voor 20 crackers. De voedingswaarden zijn berekent per portie en zien er als volgt uit:
Calorieën: 80
Koolhydraten: 2 gram
Eiwitten: 3 gram
Vetten: 8 gram