Koolhydraatarme Gehaktbal voor bij de Maaltijd
Laatste update: 9 september, 2020 | Geen reacties
Of je ze nu serveert als lekker hapje tijdens een verjaardag, of juist liever eet bij overheerlijke andijvieschotel, gehaktballen zijn altijd goed! Toch bevatten veel gehaktballen brood of broodkruimels. Hoewel dit op zichzelf geen probleem is, zorgt het wel voor een flink aantal koolhydraten in je maaltijd. Bij deze koolhydraatarme gehaktbal hoef je je daar geen zorgen om te maken. Lees hieronder hoe je de ballen maakt en genieten maar!
- Bijgerecht/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4 ballen
- Koolhydraten per portie: 6 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar geen idee hoe te beginnen? Gebruik dan deze handige gids! >>
Ingrediënten
- 1 fijngesneden ui (middelgroot)
- 250 gram half-om-half gehakt
- 1/2 geklutst ei
- Eén flinke teen knoflook
- 1 el ketjap
- 1/2 el mosterd
- Ongeveer 1 eetlepel paneermeel
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/4 tl kaneel
- Een schep roomboter om in te bakken
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en begin zorgvuldig met je handen te kneden. Gebruik handschoenen als je je handen liever niet vies maakt.
- Als het gehakt vrij nat blijft, kan je er nog een klein beetje paneermeel bij doen. Wanneer het goed gekneed kan worden, rol je vier evengrote ballen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en doe een schep roomboter in de pan. Wacht tot de boter gesmolten en heet is.
- Doe de gehaktballen in de pan en bak ze goudbruin aan alle kanten.
- Dek de pan af en zet het vuur iets lager. Laat de ballen goed garen van binnen en draai ze om de paar minuten om.
- Serveer bij je avondmaaltijd of geniet van je koolhydraatarme gehaktbal als los gerecht.
De Voedingswaarden:
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 179
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 11 gram
Eiwitten: 14 gram
Op zoek naar nog meer lekkere gehaktrecepten? Kijk dan ook eens bij dit volgende recept!