koolhydraatbeperkt eten 1100x700px

Koolhydraatbeperkt eten? Dit houdt je gezond!

Laatste update: 28 maart, 2019 | Geen reacties

koolhydraatbeperkt eten houd je jouw lichaam én geest in optimale conditie. Daarnaast blijf je ook nog eens lekker op gewicht omdat je een beperkt aantal aan koolhydraten binnenkrijgt. Maar wat is koolhydraatbeperkt eten eigenlijk?

TIP: Gemiddeld 2 kg per week afvallen? Start vandaag met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
BGreat.nl heeft 12.000+ mensen geholpen met afvallen!

Koolhydraatbeperkt eten houdt je gezond

En wat mag je wel eten en wat juist niet? Als je de inname van koolhydraten wilt beperken aan de hand van dit eetpatroon, betekent dat niet dat je helemaal geen koolhydraten meer binnenkrijgt. Er bestaan namelijk goede én slechte koolhydraten. De goede variant wordt ook wel meervoudige koolhydraten genoemd.

Hierbij kun je denken aan peulvruchten, fruit en groente. Deze dragen bij aan een goede lichamelijke gezondheid. De andere kant van het verhaal is de enkelvoudige variant. Deze zogenaamde snelle suikers vind je in onder andere pasta’s, rijst, crackers en bijvoorbeeld koek. Daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel in ons bloed.

Niet zo erg zou je denken, maar deze daalt daarna ook weer heel hard. Dit gevoel ken je vast beter als de suikerdip die vaak na het eten van een dergelijke maaltijd optreedt. Met koolhydraatbeperkt eten voorkom je dit doordat voedsel met snelle suikers zoveel mogelijk wordt vermeden.

Koolhydraatbeperkt eten met gevarieerde recepten

Als je koolhydraatbeperkt gaat eten, kun je rekenen op behoorlijk wat gezondheidsvoordelen. Doordat je lekkere gerechten eet die goed vullen, zul je geen hongergevoel ervaren maar voel je je juist een stuk fitter en energieker. Daarnaast blijft je bloedsuiker op peil en neemt het vetpercentage in je lichaam af. Koolhydraatbeperkt eten is dus zeker een aanrader als je graag op gewicht wilt komen én blijven.

Daarnaast biedt de koolhydraatarme of beperkte keuken een behoorlijk aantal lekkere recepten. Niet alleen voor het ontbijt, maar ook als compleet avonddiner. Natuurlijk mag je ook gebruik maken van verantwoorde tussendoortjes als je koolhydraatbeperkt wilt eten.

Ze zijn vaak bijzonder puur van smaak en makkelijk te bereiden. Wat dacht je van koolhydraatbeperkte ei muffins met spinazie? Dit tussendoortje of lunch recept vult goed door de eiwitten en is daarnaast ook nog eens lekker hartig van smaak.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

zelfgemaakte eiersalade

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 maart, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Afvallen Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies